Här hittar du prisvärd brunch i Stockholm

Maffiga bufféer, scrambled eggs, pannkakor och ledigt häng. Brunchen är ett av stockholmarnas mesta helgnöjen men kanske inte alltid ett av de mest plånboksvänliga. Att bruncha behöver dock inte kosta skjortan. I guiden till billig brunch i Stockholm samlar vi tips på riktigt bra brunchalternativ runt 200-strecket. Här hittar du populära budgetställen och lika ambitiösa som prisvärda restaurangtips. Hugg in!

Kolla även:
- Bästa brunchen: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch
- Helglunch: Guiden till helglunch i Stockholm
- Hotellfrukost: Här hittar du Stockholms bästa hotellfrukost
- Frukost: Guiden till Stockholms bästa frukost

Nedan listar vi bra och billig brunch i Stockholm!

Två små svin: Smörrebrödsbuffé i Årsta
Två små svin i Årsta plockar fram en hel buffé av smörrebröd lagom till helgen och låter gästerna frossa i den danska delikatessen. Varianterna är många och nytänkande och miljön skönt ölhallsinspirerad på modernt vis. Upphottat brunchmys värt en tur utanför tullarna, helt enkelt.
Typ av brunch: Buffé
Pris: ca 149 kr (inkl kaffe)
När: Lör-sön kl 11-15
Mer information: Två små svin, Årstavägen 49, Årsta


Två små svin

Delibruket Flatbread: Gå loss på en hel flatbread-buffé
De populära flatbread-pizzorna med lokalproducerade råvaror brukar få gästerna att vallfärda till Sundbyberg, och den som inte kan få nog hittar dessutom en hel brunchbuffé lagom till helgen. För en relativt nätt summa erbjuds olika flatbreads tillsammans med soppa, sallad och något sött på det (dryck och kaffe ingår). Serverat i ett vackert gammalt vattentorn!
Typ av brunch: Buffé
Pris: ca 169 kr
När: Lör-sön kl 12-15
Mer information: Delibruket Flatbread, Bergsgatan 1 (Vattentornet), Sundbyberg


Delibruket Flatbread

Pong Lindhagen: Komplett asiatisk brunch
Pong-gruppens största restaurang ägnar helgerna åt en fullmatad brunchbuffé med asiatiska smaker. Ta med vännerna eller familjen och slå er ner i någon av ställets olika asiatiska miljöer - här finns 400 platser att välja bland.
Typ av brunch: Buffé
Pris: ca 198 kr (15 kr/år för barn)
När: Lör-sön från kl 11
Mer information: Pong Lindhagen, Lindhagensgatan 118, Kungsholmen


Pong Lindhagen

 

Baresso: Kaffekändis med härligt våffelbord
Baresso på Söder serverar billig brunchbuffé under helgen med varma och kalla rätter, och här finns även härligt våffelbord att gå loss på. Dessutom är brunchen garanterat barnvänlig. För barn upp till 12 år kostar det 95 kr medan barn under fem äter gratis tillsammans med en vuxen. 
Typ av brunch: Buffé
Pris: ca 159 kr
När: Lör-sön kl 11-16
Mer information Baresso Coffee, Swedenborgsgatan 25, Södermalm


Baresso

Café Zeppelin: Persisk buffé
Charmiga Café Zeppelin serverar genuint hemlagad mat i bistro-chic miljö. Detta ambitiösa lilla hak satsar på helgbrunch med persiska rätter såsom vegetariska alternativ, ockra, kyckling och persisk sallad. Den persiska buffén dukas upp både lördag och söndag.
Typ av brunch: Buffé
Pris: Okänt
När: Lör-sön kl 9-14
Mer information: Café Zeppelin, Wargentinsgatan 3, Kungsholmen


Café Zepplin

Café Sirap: Köbildare
På helgförmiddagar bildas köer redan en bit innan öppning på Surbrunnsgatan, och de populära pannkakorna har nog en del i det hela. Här kan den hungrige välja mellan ett gäng olika brunchmenyer - även vegetariska - medan den mer sansade väljer någon bagel eller lite pannkakor. Väntetiderna är kortare på vardagar, men platserna är få och ljudnivån hög så ett hett tips är ta med sig beställningen till Vanadislunden.
Typ av brunch: À la carte
Pris: Brunch med scrambled eggs, bacon och prinskorv ca 100 kr (ca 140 kr med blåbärspannkakor)
När: Mån-fre kl 8.30-16.00, lör-sön kl 11.00-17.00
Mer information: Café Sirap, Surbrunnsgatan 31, Vasastan

String: Frukostkändis vid Nytorget
För en väldigt billig penning får du både en hel radda frukosträtter och skön stämning. Till String bör du komma i tid, annars riskerar du trängas med en hel koloni som kommer hit för att prata gårdagens nattliga bravader och frossa i den generösa frukostbuffén. Och det ska sägas att här ligger fokus mer på frukost än brunch. Bröd, yoghurt, frukt, bär, pannkakor, glass, hummus och keso är lite av vad du kan gotta dig i här.
Typ av brunch: Buffé
Pris: ca 80 kr
När: Lör-sön kl 09.00-13.00
Mer information: Café String, Nytorgsgatan 38, Södermalm

Stranden: Bruncha med Kungsholmens finaste utsikt
Söndagsbrunchen på Stranden bjuder inte bara på svårslagbar utsikt över vattnet vid Hornsbergs Strand. Här serveras en mix av amerikanska och europeiska influenser med inslag av det svenska smörgåsbordet. Gå loss på miniburgare, amerikanska pannkakor, sill, äppelpaj och andra klassiska favoriter. På lördagarna serveras dessutom en hamburgerbuffé där man bygger sin egen burgare och gör sin egen shake och äter så mycket man vill...
Typ av brunch: Buffé
Pris: ca 168 kr
När: Lör-sön kl 12-15
Mer information och bilder: Stranden Bar & Matsal, Hornsbergs Strand 101, Kungsholmen


Stranden Bar & Matsal

Calexico's: "Sunday Brunch Bonanza"
Brunchen på Calexico's inne på Debaser i Hornstull är ett lika populärt som matglatt söndagsnöje. Räkna med allt från sliders, ribs och caesar sallad till smoothies, milkshakes och våfflor som man själv gräddar. Priset överstiger 200 kr, men på köpet kommer riktig brunchbonanza. Ett hett tips är att boka bord. 
Typ av brunch: Buffé
Pris: ca 228 kr
När: Söndagar kl 11.30-16 (två sittningar)
Mer information: Calexico's, Hornstulls Strand 4, Södermalm
 

Ytterligare tips för dig med liten budget
Ställ klockan lite tidigare och besök något av stans hotell och ät deras frukostbuffé. De påminner ofta om brunchupplägget, men är något billigare. De brukar serveras fram till 10-tiden på vardagar och 11-tiden på helger, men på vissa hotell till och med till 12. Läs mer i vår guide till Stockholms bästa hotellfrukost!

Andra guider du kanske är intresserad av
- Frukost: Guiden till Stockholms bästa frukost
- Lunch: Guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer
- Bagerier: Guiden till Stockholms bästa bagerier
- Espressobarer: Guiden till Stockholms bästa espressobarer

Om guiden till billig brunch i Stockholm
Guiden till billig brunch Stockholm uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra budgetbrunch i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den restaurang du väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta