Nya restauranger i Stockholm

Tycker du det är lika kul som vi att testa nya restauranger? Då har du kommit rätt. Detta är en samling av alla nyöppnade restauranger i Stockholm under 2016. Vi uppdaterar listan löpande (längst ned i artikeln kan du se när den uppdaterades senast) genom att plocka bort restauranger som funnits runt ett år och addera nyöppnade. Oftast är restaurangerna nyare ju längre upp på listan de ligger. Saknar du någon så tipsa oss gärna i kommentarsfältet nedan.

Se även:
- Wow upplevelser: Stockholms bästa restauranger för en wow-upplevelse
- Bästa restauranger: Stockholms bästa restauranger

Pane Fresco Hammarby Sjöstad, Hammarby Sjöstad
Paolo Roberto utökar Pane Fresco-familjen med ytterligare en restaurang, den här gången i Hammarby Sjöstad. Den italienska restaurangkedjan, som startade på Åhléns City och som idag även finns i Göteborg och Norrköping, erbjuder bland annat napolitansk pizza och egna matprodukter. I Hammarby Sjöstad blir det även utsikt över vattnet.
Öppningsdatum under 2017

Urban Deli Åhléns City, Klarabergsgatan 50, City
Omtyckta Urban Deli öppnar sin fjärde restaurang på Åhléns City, där man kommer kunna äta frukost, lunch, middag och mellis. Det blir mycket take away och även ett större utbud av ”Salads & Stuff”. Stället får ett 30-tal sittplatser.
Öppningsdatum i september 2017

Tekniska by Pontus, Museivägen 7, Djurgården
Alla smågeniers favoritställe - Tekniska museet - får en ny restaurang där innovation, lekfullhet, teknik och hållbarhet kommer att stå i fokus. Det är Modis restauranger (39 Wäst, Burger & Lobster) som tillsammans med Pontus Frithiof blir nya krögare.
Öppningsdatum den 7 september 2017

Eataly, Biblioteksgatan 5, City/Östermalm
Det italienska matmeckat Eataly slår upp portarna i pampiga lokaler på 3 000 kvm mitt på Biblioteksgatan. Bland annat fylls huset med restauranger, caféer och barer. Konceptet har tidigare gjort storsuccé på Manhattan och finns idag i städer världen över. Bakom upplagan i Stockholm står bland andra Pelle Lydmar. 
Öppningsdatum under hösten 2017

Kvarnbacken, Biskopsudden, Djurgården
Svenska Brasserier (Riche, Sturehof, Luzette m.fl.) skapar tillsammans med VM-kocken Tommy Myllymäki en ny restaurang på Djurgården. Namnet är ännu inte helt bestämt, men ambitionen är spikad: att bli världens bästa restaurang. Dock får vi vänta till hösten 2017 för att se resultatet.
Öppningsdatum under hösten 2017

Boulebar Tryckeriet, Liljeholmsvägen 14, Söderort
Boulebar tar med sig medelhavsvibbarna och flyttar in i en stor industrilokal i Liljeholmen. Det blir två våningar fyllda med boule, barhäng, fransk mat och schyssta dj:s.
Öppningsdatum i september 2017

Frantzén, Klara Norra Kyrkogata 26, City
Björn Frantzén stängde förra året sin tvåstjärniga krog i Gamla Stan för att byta lokal, och nu öppnar den på nytt. Den nya restaurangen rymmer tre våningar och en terrass, men endast 23 sittplatser. Lokalen är inhyst i ett totalrenoverat 1800-talshus och har en egen hiss och lounge, och den gastronomiska inriktningen är fortfarande densamma.
Öppningsdatum den 30 augusti 2017 (bordsbokningen öppnar den 30 juni kl 10)

Flickan, Yxsmedsgränd 12, Gamla Stan
Omakase Köttslöjd i Gamla Stan lämnar plats för Flickan, som också kommer av drivas av Daniel Crespi (Djuret, Tweed, The Burgundy). Här byts det nordiska kötträtterna ut mot internationella rätter med lekfulla smaker.
Öppningsdatum den 3 augusti 2017

Spanjorskan, Nybrogatan 42, Östermalm
Alldeles intill Nybrogatan 38 öppnar det nya syskonet Spanjorskan, Bockholmengruppens senaste tillskott där spansk mat, dryck och kultur kommer att stå i centrum.
Öppningsdatum sensommaren 2017

Burgers & Beer Odengatan, Odengatan 45, Vasastan
Ännu en hamburgerrestaurang slår upp dörrarna, och den här gången är det Burgers & Beer som får en filial på Odengatan (i Limoncellos gamla lokaler). Håll utkik efter mer information.
Öppningsdatum okänt

Dogfood, Industrigatan 2, Kungsholmen
Bortsett från ölhallen Lådan (se nedan) får Flippin' Burgers även en korvbar som syskon i år. Korvarna görs i samarbete med Korvhantverk i Råcksta, med hög kötthalt.
Öppningsdatum eventuellt inför sommaren 2017

Kagges, Lilla Nygatan 21, Gamla Stan
Där Restaurant Frantzén tidigare låg öppnar kompisarna/kockarna Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm och Kalle Lindborg nytt. Båda kommer från kända Stockholmskrogar och har även jobbat internationellt. Med Kagges kommer de att satsa på vällagad mat och vin i avslappnad miljö.
Öppningsdatum i slutet av maj 2017

Elias, Herkulesgatan 5, City
Elias Alekji, som bland annat startade Beirut Café, tar med sig både genuin, libanesisk matlagning och franska smaker till nyöppnade Elias mitt i stan. Här utlovas en riktig smakresa.
Öppningsdatum våren 2017

Bar Agrikultur, Skånegatan 79, Södermalm
Folket från Vasastankrogen Agrikultur har tagit över lokalerna efter Sardin vid Nytorget och öppnar liten restaurang med bar. Lagom till varmare månader lär man kunna börja droppa in för en matbit eller ett svalkande glas gin eller öl.
Öppningsdatum våren 2017 (ev i slutet av april)

Barrels Burgers & Beer City, Smålandsgatan 24, City
Hamburgarna står sig starkt - nu öppnar även Barrels Burgers & Beer en filial mitt i stan, i korsningen Norrlandsgatan/Smålandsgatan.
Öppningsdatum våren 2017

Glöd, Djurgårdsvägen 48, Djurgården
Anna Broms från populära Broms vid Karlaplan står bakom den nya museirestaurangen som öppnar på Vikingaliv på Djurgården. Här ska det nordiska få genomsyra både inredningen och maten.
Öppningsdatum den 29 april 2017


Glöd

Il Molo, Gallerian, City
Mitt i nya Urban Escape-kvarteret öppnar italienska Il Molo, som huserar inne i Gallerian. Restaurangen är den första att ha öppet efter att affärerna har stängt, och den kommer att erbjuda allt från tryffelfrukost till livat AW-häng.
Öppningsdatum den 20 april 2017

Matdistriktet Kungsholmen, Warfvinges väg 31, Kungsholmen
Det omtyckta lunchkonceptet med hälsosam, ekologisk lunchbuffé på lösvikt expanderar och flyttar in på Kungsholmen. Bortsett från just lunchbuffé planeras även AW, bageri och delibutik. Matdistriktet finns sedan tidigare på Rådmansgatan.
Öppningsdatum omkring den 10 april 2017

Meno Male Kungsholmen, Hantverkargatan 14, Kungsholmen
Efter en lyckad start i Vasastan öppnar finpizzerian Meno Male en till restaurang på Kungsholmen. Från och med april kan man skämma bort smaklökarna med napolitanska finpizzor bakade på 90 sekunder, ett koncept som har fått gäster att jubla. Under de första veckorna är det endast kvällsöppet, därefter väntar även lunch.
Öppningsdatum den 4 april 2017

Lådan, Luntmakargatan 63, Vasastan
Flippin' Burgers grundare Jon Widegren öppnar nytt, den här gången en avslappnad "ölhall" med bra streetfood och öl från mikrobryggerier. Lokalen kommer att ha 150 sittplatser, och tanken är att man ska kunna sitta både vid långbord, i baren och i en soffa och äta.
Öppningsdatum i slutet av mars 2017

Brewbar, Magnus Ladulåsgatan 29, Södermalm
Ett av Söders både mest centrala och bortglömda kvarter får nytt liv. Här öppnar nämligen Brewbar för att satsa på svensk mikroöl och modern streetfood i det lite "lyxigare" segmentet. Vi får se om resten av gatan blir lika livad.
Öppningsdatum den 25 mars 2017

Çok, Hornsbergs strand 53, Kungsholmen
Stockholm får en ny kebabrestaurang med höga ambitioner. Det är Mahmut Sucakci från hamburgersuccén Lily's Burger som nu satsar på dönerkebab gjord på fina råvaror. Folket bakom restaurangen har valt att kalla konceptet "Fine-Fast-Food".
Öppningsdatum den 22 mars 2017

The Old Smokehouse, Smedsuddsvägen 1, Nacka
Nacka får en genuin BBQ-restaurang som eldar med ved och även har en lounge för rom och choklad. De amerikanska och kubanska influenserna får sällskap av svenskt hantverk och utsikt över Lännerstasundet. Bakom restaurangen står krögaren Therese Läck, som bland annat har jobbat i köken på Grodan, Reisen och Brasseriet.
Öppningsdatum den 22 mars 2017

Tak, Brunkebergstorg 6, City
Rå-proffset Frida Ronge basar i köket på nya storkrogen Tak, som öppnar högst upp i livsstilshotellet At Six. Här blir det svensk-japansk matlagning och förförande utsikt i fyra olika avdelningar; restaurang, bar, råbar och terrass.
Öppningsdatum i mars 2017

Kaferang City, Gamla Brogatan 13, City
Efter Sofo kommer city - nu öppnar Kaferang-syskonet på Gamla Brogatan mitt i stan. Kombinerat café och restaurang med snygg bistroinredning och massa hälsosamma godsaker på menyn.
Öppningsdatum början av mars 2017

Monstro, Arlanda terminal 5
Efter Pontus in the Air får Arlanda ytterligare en restaurang signerad krögaren Pontus Frithiof. Den här gången rör det sig om den familjeorienterade snabbmatsrestaurangen Monstro, som ska erbjuda snabb service och vällagade hamburgare och pastarätter till humana priser.
Öppningsdatum den 1 mars 2017

Shaka shaka, Bergsunds strand 51, Södermalm
Pokétrenden håller i sig - senast ut är Shaka shaka som öppnar i Tro, Hopp & Kaffes gamla lokal i Hornstull. Så skippa kaffet och gå loss på hälsosamma, hawaiianska risskålar med sashimi.
Öppningsdatum i början av 2017

Ibu, Mäster Samuelsgatan 19, City
Balinesisk fusion, det är konceptet på Damon Rastis (Yuc!) nya restaurang som öppnas i samarbete med F12-gruppen. Här blir det även barhäng och olika konstutställningar. Inget att missa för den med Bali-cravings.
Öppningsdatum i slutet av februari 2017

Malmø, Kungsgatan 25, City
Nu satsar artisterna Timbuktu och Mange Schmidt samt klubbprofilen Jimmy Blomberg Dali på att laga falafel, som i Malmö. Inne i K25 öppnar de falafelbar med falafelrulle gjord på recept från Palestina.
Öppningsdatum i slutet av februari 2017

Gnarly Burger Kungsgatan & Gnarly Burger Hötorget, City
Under våren flyttar Gnarly Burger in i OBW:s lokaler på Kungsgatan och Hötorget. Efter succén som foodtruck har Gnarly Burger hunnit öppna två restauranger i Stockholm, och nu blir de alltså sammanlagt fyra.
Öppningsdatum våren 2017

Swing by Golfbaren, Surbrunnsgatan 46, Vasastan
"Den riktiga minigolfens hem", så benämner sig Swing by Golfbaren som öppnar på Surbrunnsgatan. Här blir det även restaurang och bar med inspiration från förbudstidens New York.
Öppningsdatum i februari 2017

Penny & Bill, Grev Turegatan 30, Östermalm
Bakom gastrobaren Penny & Bill, som slår upp dörrarna på Grev Turegatan, står Henrik Norström (Lux) och cocktailproffset Johan Evers. Här blir det cocktails och finmat i en smakinriktad kombination.
Öppningsdatum den 20 februari 2017

Mathias Dahlgren Rutabaga, Södra Blasieholmshamnen 6, City
Stjärnkrogen Mathias Dahlgren Matsalen har stängt igen - och ersätts nu av Mathias Dahlgrens vegetariska restaurang som öppnar i samma lokaler. Här sätter krögaren siktet på gröna rätter i världsklass.
Öppningsdatum den 13 februari

Frick & Son, Birger Jarlsgatan 112, Vasastan
Hamburgare och svensk husmanskost på närproducerade råvaror kommer man framöver att kunna hitta här. Det är den tidigare foodtrucken Frick & Hagberg som blir restaurang.
Öppningsdatum i början av 2017

Folii, Erstagatan 21, Södermalm
Östra Söder får tillskott av en intim vinbar signerad två erfarna sommelierer, Jonas Sandberg och Béatriche Becher. Jonas kommer bland annat från Sturehof och Béatriche har tidigare blivit svensk och nordisk sommeliermästare.
Öppningsdatum den 22 januari 2017

Restaurang Sensum, Wallingatan 40, Vasastan
Efter nyår slår ett välmeriterat gäng från finkrogar som Oaxen och Lux upp portarna till en ny, konceptlös kvarterskrog i Vasastan. Den gemensamma nämnaren blir europeiska rätter på en levande meny.
Öppningsdatum den 10 januari 2017

Paraden, Erik Dahlbergsgatan 19, Östermalm
De populära kvarterskrogarna Nybrogatan 38, Nytorget 6 och Österlånggatan 17 får ännu ett syskon - den här gången nära Tessinparken på Gärdet. Som vanligt kommer sig namnet av själva adressen, fastigheten Paraden 1.
Öppningsdatum inom kort

Hellas Storstugan, Ältavägen 101, Nacka
Friluftsområdet Hellasgården i Nacka får tillskott av en ny lunchrestaurang som flyttar in i en upprustad gammal timmerstuga. Bakom stället står Kalle Schröder från Bleck. Den välrenommerade köksmästaren Christophe Buchet har tidigare jobbat på krogar som Pubologi, Sjögräs och Boqueria.
Öppningsdatum den 28 december 2016

Ben & Sam's, Rehnsgatan 22, Vasastan
I korsningen Rehnsgatan/Luntmakargatan vill nyöppnade Ben & Sam's locka till socialt häng hela veckan. Hamburgare, waffles och toast får sällskap av lokalproducerat öl i vitkaklad bistromiljö. Nästa stammishak må hända?
Öppningsdatum november 2016

H.E.L., Kommendörsgatan 40, Östermalm
Två ingenjörskompisar från KTH har slagit ihop sig för att erbjuda traditionell kinesisk mat, utan några försvenskade varianter. Presentationen och miljön är dock mer nordisk än smakerna.
Öppningsdatum den 25 november 2016

Restaurang Ilse, Kungstensgatan 9, Östermalm/Vasastan
I BonBons gamla lokaler flyttar samma ägare in med en ny restaurang som satsar på europeisk gastronomi. Ett "icke-koncept" med ambitionen att bli en modern klassiker. Krögaren Jonas Wigert står även bakom Duck & Crab i samma område.
Öppningsdatum den 23 november 2016


Ilse

Tegelbacken, Tegelbacken 2, City
Kändiskocken Markus Aujalay satsar på europeiska mellanrätter och öppnar franskinfluerad krog i gamla Seikoen på Tegelbacken. Lokalen inhyser bland annat en rosa lounge med drop-in-platser samt vin- och cocktailbar.
Öppningsdatum första veckan i november 2016


Tegelbacken

La Madrina, Birger Jarlsgatan 44, Östermalm
Tidigare drev de mexikanska Coba i samma lokaler - nu satsar Jonatan Graf och Raúl Deza istället på italienskt. Övervåningen vigs åt gourmeträtter medan undervåningen har förvandlats till festlig bar med italienska smårätter, bland annat finpizza.
Öppningsdatum november 2016

Restaurang Tapir, Skeppargatan 18, Östermalm
Kompanjonerna Jan Ingvarson och Arnauld Eygun slår upp ny kvarterskrog på Östermalm. Ambitionen är att laga god mat utan krusiduller och erbjuda en plats dit man gärna kommer ofta, både spontant och planerat.
Öppningsdatum den 26 oktober 2016

Soyokaze, Frejgatan 3, Vasastan
En av Sveriges vassaste sushikockar, med ett förflutet som kökschef på Råkultur och Imouto, öppnar liten sushirestaurang där det nalkas omakase, kockens val. Endast 12 platser!
Öppningsdatum den 21 oktober 2016

Ile Roi, Fleminggatan 7, Kungsholmen
Söderkrogen Usine ynglar av sig på Kungsholmen och öppnar bistro som ska locka krogbesökarna till de lite "byråkratiska" kvarteren. Vid sidan om fransk mat med mycket skaldjur och mellanrätter är restaurangen dessutom den första på Kungsholmen med färsk opastöriserad pilsner, Tankovna, direkt från Tjeckien.
Öppningsdatum den 11 oktober 2016

Matilde, Vasagatan 5, Sundbyberg
Inne i Bananhuset i Sundbyberg öppnar en italiensk storkrog på 600 kvadratmeter som ska erbjuda allt från frukost till barhäng. Folket bakom kommer från ställen som Un Poco, Brasserie Balzac och Bistroteket, vilket bådar gott.
Öppningsdatum i oktober 2016

Café Nizza, Borgmästargatan 7, Södermalm
Nu får populära Babette ett franskt syskon på Södermalm, inhyst i Hjördis gamla lokaler i korsningen Borgmästargatan/Åsögatan.
Öppningsdatum i oktober 2016

Vinköket, Brunnsgränd 2-4, Gamla Stan
Bokholmengruppen (Nybrogatan 38, Nytorget 6 m fl) öppnar ännu en hängvänlig krog, den här gången med fokus på goda viner kombinerat med små- och mellanrätter från Medelhavet och Sverige. Vinköket slår upp portarna vägg i vägg med syskonet Le Rouge i Gamla Stan.
Öppningsdatum den 1 oktober 2016


Vinköket

Rebel Kitchen, Pajalagatan 54, Vällingby
6 421 olika smakkombinationer av hawaiianska poke bowls utlovas på nyöppnade Rebel Kitchen i Vällingby. Restaurangen flyttar in i Tasty Thais gamla lokal och fyller den med den nya snabbmatstrenden.
Öppningsdatum i oktober

ART, Döbelnsgatan 45, Vasastan
På nyöppnade Art blandas internationella smårätter med färgstark graffittikonst. Barhäng och söndagsbrunch är två andra anledningar till att styra kosan mot Döbelnsgatan 45.
Öppningsdatum den 14 september 2016

Emporium, Nybergs torg 4, Sundbyberg
På nya Emporium i Sumpan kombineras hantverksöl med smårätter - signerat folket från Oliver Twist.
Öppningsdatum i september 2016

Meno Male, Roslagsgatan 15, Vasastan
Roslagsgatan får ännu en ny krog som kan bli mångas favorit. Den här gången är det bröderna Paul och Gustav Öhnfelt från bland annat Nybrogatan 38 som slår upp en napolitansk pizzeria med hitflugen pizzaugn där pizzorna bakas på 90 sekunder.
Öppningsdatum den 1 september 2016

Knut Bar, Regeringsgatan 77, City
Norrländska Restaurang Knut utvidgar nu med barhäng och tunnbrödspizza mitt i city. Knut Bar som öppnar efter sommaren kommer att hålla öppet under större delen av dagen och bjuda på norrländska vibbar i storstadstappning.
Öppningsdatum efter sommaren 2016


Knut Bar

Kasai, Linnégatan 18, Östermalm
Gamla Hotellet på Linnégatan förvandlas efter sommaren till stans första japanska dinner club, i regi av Jerry Forsberg och Paulo Fagundez (Bubbles & Brunch) tillsammans med den internationella kocken Danny Elmaleh. Räkna med sociala middagar i form av allt från izakaya till sushi och grillat.
Öppningsdatum i september 2016

Restaurang Bardot, Ingmar Bergmans gata 2, Östermalm
Istället för nattklubb blir det sydeuropeiska smaker när Vardagsrummet förvandlas till restaurang med inspiration från ställen i Paris och NYC. Det är krögarkvartetten från Collage som öppnar nytt och köksmästare blir Frans Schubert som tidigare jobbade på Le Rouge.
Öppningsdatum i augusti/september 2016

Proviant Gärdet, Valhallavägen 113, Östermalm
Proviants tredje kvartersrestaurang slår upp portarna bredvid Musikhögskolan med fokus på svenska råvaror och mat som även kan hämtas med. Räkna med att från morgongröt till pizza, hamburgare och öl samt bröd från det egna bageriet.
Öppningsdatum i slutet av augusti 2016

Combo Vinbaren, Odengatan 52, Vasastan
Det blir mängder av vin kombinerat med enklare rätter från hela världen när Bistro Süd/PA & Co- familjen öppnar nya vinbar mittemot stadsbiblioteket i Vasastan. Lokalen har 24 sittplatser inomhus och 12 på uteserveringen, och man kommer även att kunna hämta med sin mat.
Öppningsdatum i augusti 2016

Low & Slow Smokehouse, Luntmakargatan 98, Vasastan
Vasastans nya amerikan har specialdesignat sitt rökskåp i Texas, och här är det äkta amerikanska vibbar som gäller rakt igenom. Ett hett nytillskott för alla som längtar efter brisket, pulled pork, chicken, öl och soul-musik.
Öppningsdatum sommaren 2016

Portal, Sankt Eriksplan 1, Vasastan
Klas Lindbergs, Årets Kock 2012, gör premiär som krögare och satsar på både matpassion och bra atmosfär under ledorden vällagat men enkelt. Namnet, Portal, anspelar på restaurangens läge precis intill en av portarna till Atlasområdet vid Sankt Eriksplan.
Öppningsdatum den 8 augusti 2016

Vigårda Vasagatan 14, City & Vigårda Vasagatan 44, City
Melker Anderssons kvalitetsinriktade hamburgerhak sprider sig över stan. Under sommaren och hösten öppnar Vigårda två nya restauranger, båda på Vasagatan mitt i stan.
Öppningsdatum sommaren och hösten 2016


Vigårda Vasagatan 44

Hawaii Poké, Mäster Samuelsgatan 9, City
Efter att ha gjort succé i Cali och New York kommer det hälsosamma snabbmatskonceptet Hawaii Poké till Stockholm. Huvudnumret är sushisallad, en hawaiiansk rätt med rå fisk inspirerad av Japan. Till en början blir det ett pop up-ställe, men planen är att etablera sig.
Öppningsdatum under juni 2016

Jim Lim, Kungsgatan 25, City
Folket bakom hyllade Farang utvidgar med ett nytt snabbmatskoncept inne i K25 på Kungsgatan. Här utlovas sydostasiatiska currys och aromatiska nudelbuljonger på avslappnat vis, lagom till lunch eller efter jobbet.
Öppningsdatum i mitten av juni 2016

Whitmans Deli, Katarina Bangata 21, Södermalm
Sugen på ekologiska viner, grillad levain, fika och mysig stämning? Då kan du sluta leta. Sofo-tillskottet Whitmans Deli har öppet för lunch, middag och barhäng och de ordnar även catering. Bakom stället står kanadensaren Chris Whitman.
Öppningsdatum i mitten av maj 2016

Paul's & Gretas, Hötorget 13-15, City
Anrika PUB-varuhuset förvandlas till art deco-influerade storhotellet Haymarket - och varken maten eller drycken uteblir. Här öppnar amerikanska brasseriet Paul's och 20-talsglammiga Gretas, som satsar på hälsomedveten mat. Dessutom får hotellet en stilig cocktailbar, Americain.
Öppningsdatum den 10 maj 2016

Tap Room, Kungsholmsgatan 31, Kungsholmen
Med Tap Room på nyrenoverade Clarion Hotel Amaranten tar stjärnkocken Marcus Samuelsson hit den amerikanska trenden cocktails på fat. Det blir även amerikanska smårätter på svenska råvaror och skön Mad Men-känsla i 60-talsstuk.
Öppningsdatum den 2 maj 2016


Tap Room

Shanti Ultimat, Karlbergsvägen 70, Vasastan
Populära Shanti-familjen får sin femte och officiellt sista restaurang. Här hämtar ägaren Nahid Hassans inspiration från barndomens Dhaka och serverar bengalisk fine dining. Hälsosamt, ekologiskt och även närodlat står på menyn.
Öppningsdatum den 29 april 2016

Totemo Ramen, Sankt Eriksgatan 70, Vasastan
Stockholms ramenbarer är hetare än någonsin. Senast ut är Tomeo Ramen, som satsar på egentillverkade nudlar och utvalda ekologiska råvaror intill Sankt Eriksplan. Enligt Facebook-sidan blir det en traditionell meny - och barstolar från verkstaden hos Woodstockholm.
Öppningsdatum andra hälften av april 2016

Falafelbaren Skanstull, Ringvägen 127, Södermalm
Nu får stans falafelälskare ännu ett ställe att stilla hungern på när populära Falafelbaren utökar med en filial i Skanstull. Det är bara att hoppas på samma nyfriterade godsaker som har skapat stadig rusning till Mariatorget de senaste åren.
Öppningsdatum i april 2016

Restaurang Hantverket, Sturegatan 15, Östermalm
Kärleken till hantverket präglar både inredning och mat på stans nya mötesplats, vars ägare tidigare drev Svensk Inrending. Köksmästaren Fredrik Persson, tvåfaldig Årets Kock-semifinalist, kommer från bland andra NoBu Parklane London, Kommendanten Köpenhamn, Villa Tottebo Åre, F12 och Proviant i Stockholm.
Öppningsdatum i april 2016

Pontus in the Air, Arlanda terminal 5
Om du ska ut och resa, se till att ha lite extra tid över efter incheckning. Nu flyttar nämligen krögaren Pontus Frithiof in på Arlanda för att erbjuda resenärerna mat och dryck på hög nivå.
Öppningsdatum i april 2016

Food Village, Virkesvägen 3, Hammarby Sjöstad
Saluhall, restaurang och café under samma tak - det utlovas på Food Village som ska bli Sjöstans nya mötesplats. I köket basar Guide Michelin-belönade kocken Gustav Otterberg och fokus ligger på att få bort onödigt svinn och erbjuda hållbart producerade råvaror.
Öppningsdatum den 19 mars 2016

Restaurang Maya, Scheelegatan 2, Kungsholmen
Kungsholmen är mer happening är nånsin och nu får stadsdelen även tillskott av mexikanska crossover-smaker och heta smårätter. High Thai på Scheelegatan lämnar nämligen plats för restaurang Maya, som hakar på det trendiga taco-tåget och satsar på dj:s och AW-häng i slutet av veckan.
Öppningsdatum den 7 mars 2016

MamaWolf, Timmermansgatan 15, Södermalm
"Okonomiyaki", kallas de japanska streetfood-pannkakorna som har blivit trendiga inte bara i Asien utan även i städer som Los Angeles, New York, London och Paris. Nu är det dags Stockholm att få sin första Okonomiyaki-restaurang, ett riktigt soulfood-hak som kommer att ligga vid Mariatorget.
Öppningsdatum i mars 2016

Brasserie Balzac, Odengatan 26, Vasastan
Det blåser franska vindar på Odengatan. Nya Brasserie Balzac drivs av ett gäng som kommer från bland andra Boqueria, Kommendören och Bistroteket och här kommer man att hitta både mat och bar framöver.
Öppningsdatum den 5 februari 2016


Brasserie Balzac

Högkvarteret, Valhallavägen 188, Östermalm
Kinakrogen Wing Shing stänger efter 30 år och ersätts av en klassiskt europeisk restaurang med rätter för både stora och små. Till adressen hör även den stora uteserveringen där gästerna kommer att kunna äta och dricka AW-öl.
Öppningsdatum i februari 2016

Mother, Mäster Samuelsgatan 19, City
Melker Andersson och hans F12 öppnar ett hälsosamt restaurangkoncept med hela 500 sittplatser i Mästerhuset. Här kan man äta frukost, lunch och middag, ta en kaffe eller sippa på ett glas ekologiskt vin eller en drink fram till sent på kvällen. Köksmästaren Martin Wall kommer från bland andra Rosendals Trädgård och Moderna Museet.
Öppningsdatum den 14 januari 2016


Mother

Agrikultur, Roslagsgatan 43, Vasastan
Med hållbarhet och mat från utvalda svenska gårdar i fokus slår den här lilla restaurangen upp dörrarna i Vasastan. Det blir öppet kök och 24 sittplatser, varav 20 är bokningsbara.
Öppningsdatum den 4 januari 2016

FnB Market, Kista Galleria, Kista
Kista Galleria får tillskott av ambitiös och arkitektritad food court med både franska och asiatiska smaker. De kända grundarna Niklas Ahlbom (Restaurang Göteborg, Himlen) och Michael Zha (ägare till Ponggruppen) har satt siktet på att erbjuda det bästa från traditionella restauranger men i ett mer lättillgängligt koncept.
Öppningsdatum den 4 december 2015

Agnes, Norra Agnegatan 43, Kungsholmen
I El Diablos gamla lokaler på Kungsholmen öppnar tre välmeriterade krögare ny kvarterskrog med sydeuropeiska influenser. Trion, bestående av Emelie Svensson, Michael Björkman och Theodor Siesage, kommer från kända restauranger som Tranan, Boqueria och La Vecchia Signora.
Öppningsdatum i början av december 2015

Österlånggatan 17, Gamla Stan
Bockholmengruppen har köpt Le Rouge och Le Bar och gör om den senare krogen till Österlånggatan 17. Den snabbtänkte har nog redan gissat att det här blir ett syskon till Nybrogatan 38 och Nytorget 6.
Öppningsdatum december 2015


Österlånggatan 17

Eatery Social Taqueria, Ringvägen 98, Södermalm
Enligt rykten lär Clarion Hotel Stockholm få en ny mötesplats med streetfood-influenser från gatorna i Mexiko, Los Angeles och New York. Restaurangen kommer att ha 250 sittplatser och ligga i lobbyn som vetter mot Ringvägen i Skanstull.
Öppningsdatum under 2016


Eatery Social Skanstull

Andra guider du kanske är intresserad av
- Wow-upplevelser: Stockholms bästa restauranger för en wow-upplevelse
- Bästa restauranger: Stockholms bästa restauranger

Om guiden till nya restauranger i Stockholm
Guiden till nya restauranger i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra nyöppnade i Stockholm som vi har glömt och borde lägga med i guiden. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på det ställe du väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta