Stockholms bästa inredningsbutiker

Är du den som låter hemmet växa fram, eller satsar du hellre på en koordinerad helhetslösning när du ändå håller på? Oavsett vilket så finns det få saker som är tråkigare än brist på inspiration; något som dock är lätt att råda bot på i Stockholm. Stan kryllar nämligen av inredningsbutiker - från små och personliga till stora och klassiska. Här hittar du såväl svenska formgivare som exklusiva soffor och personliga prylar från hela världen. För att göra det ännu enklare att hitta rätt guidar vi nedan till Stockholms bästa inredningsbutiker. Känn dig som hemma.

Se även:
- Lifestylebutiker: Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa
- Lampor: Stockholms proffs på ljus, lampor och belysning
- Köpcentrum: Köpcentrum utanför tullarna

Ekerö Möbler: Kvalitet och funktion sedan 1978
Ett givet möbelmecka sedan 70-talet med en alltid lika gångbar kombination av snyggt och bekvämt. Detta är Stockholms största butik när det kommer till lyxinredning. Hit har familjer kommit i decennier för att inreda både inomhus och utomhus på ett trivsamt sätt som håller sig i det långa loppet.
Bra på: Allt, inkl. ett stort sortiment av utemöbler
Stil: Blandad exklusiv design
Prisklass: Hög - väldigt hög
Mer information: Ekerö Möbler, Malmviks Gårdsväg 6, Drottningholm

Asplund: Skandinaviskt
Tidlös design, enkelhet och funktion. Det hittar du på Asplund, en favorit på Sibyllegatan som vann "Best light" och "Best kitchen product" under Elle Interior Design Awards 2013. Den egna kollektionen "The Asplund Colletion" bjuder på alltifrån soffbord och sideboards till mattor och klädhängaren "Tati Coatrack". På entréplan finns många små fina detaljer till hemmet som också är perfekta som presenter.
Bra på: Vardagsrum, kök, belysning, accessoarer, kontor, mattor
Stil: Modern nordisk design
Prisklass: Hög
Mer information: Asplund, Sibyllegatan 31, Östermalm

Stalands möbler: Möbelhus i sju plan
Den obligatoriska möbelkungen presenterar allt från klassiker till moderna bruksmöbler runt om i stan. I det gamla bryggeriet på Åsögatan lyser alltjämt den välkända neonskylten vid ingången. Butiken rymmer flera våningsplan, och hit hittar många för att handla inredning för bostäder i alla storlekar. Bland annat finns det gott om sängar och bäddsoffor.
Bra på: Allt
Stil: Klassiskt, bruk
Prisklass: Mellan
Mer information: Stalands möbler, Åsögatan 121, Södermalm

Nordiska Galleriet: Väletablerad formfavorit
Vill du ha ikoniska föremål från kända namn som Fritz Hansen (som har en egen våning och entré på Riddargatan), Lammhults eller Jörgensen, då är detta ett säkert kort. Här står etablerade formgivare i centrum.
Bra på: Vardagsrum, Accessoarer, belysning, kontor, mattor, matsal
Stil: Exklusiv
Prisklass: Väldigt hög
Mer information: Nordiska Galleriet, Nybrogatan 11, Östermalm

DIS: Vacker crossover vid Stureplan
Den exklusiva mixen av design och inspiration från hela världen sätter prägel på DIS. Här hittar du allt från den indiska Jaipurmattan till bohemiskt Parisstoff, loftkänsla från New York och vackert sadelläder från Sydamerika. Perfekt för dig som är svag för världsvana stilmixar.
Bra på: Lite av varje
Stil: Crossover

Prisklass: Mellan - hög
Mer information: DIS Inredning, Humlegårdsgatan 14, Östermalm
Mer information: DIS Inredning, Lästmakargatan 5, Östermalm

Svenskt Tenn: Tislös klassiker sedan 1924
Den modernistiska Josef Frank-designen, mässingprylarna, elefanterna, de bubbliga glaskrukorna och sofforna som aldrig går ur modet. Här hittar du inte bara den stora möbelinvesteringen eller klassiska presenten - urvalet är en hel filosofi som i nästan hundra år har korsat designgränserna över hela jorden, med bravur.
Bra på: Textil, accessoarer, matsal, vardagsrum
Stil: Färg, mönster, helt unik stil
Prisklass: Hög
Mer information: Svenskt Tenn, Strandvägen 5, Östermalm

Malmstenbutiken: Från verkstad till finmiljö
Granne med Svenskt Tenn ligger en annan given svensk favorit - Malmstenbutiken, som startades 1940 av möbeltillverkaren Carl Malmsten. Här sprids fortfarande alster av nya formgivare som står för kvalitet, hantverk, fina material och hållbarhet. Stilen går knappast att ta miste på - trots sin enkelhet och tidlösa form.
Bra på: Textil, accessoarer, matsal, vardagsrum
Stil: Svensk, hantverk, mönster
Prisklass: Hög
Mer information: Malmstenbutiken, Strandvägen 5B, Östermalm

Rusty Rose: Snyggt i Sofo
Den här välfyllda lifestylebutiken i Sofo säljer både inredning och kläder i boho-chict stuk. Shoppa loss på allt från doftljus och turkiska handdukar till småbord i mässing och marmor. Du hittar även fint porslin, lampor och mycket mer i det blandade utbudet.
Bra på: Accessoarer till kök, badrum m m
Stil: Boho-chict
Prisklass: Mellan
Mer information: Rusty Rose, Skånegatan 53 A, Södermalm

 
Rusty Rose

NK: Allt under ett och samma tak
Orkar du inte springa runt mellan olika adresser? NK har det mesta inom inredning och design på tredje och nedre planet. Sicksacka och ta rulltrappan mellan skandinavisk design, trend och New England-inspirerat.
Mer information: NK Classic Home, Hamngatan 18-20, NK (plan 3), City
Mer information: NK Inredning, Hamngatan 18-20, NK (plan 3), City
Mer information: NK Glas, Porslin och Kök, Hamngatan 18-20, NK (nedre plan), City

Geco: Helhetslösningar med exklusiv tidlöshet
På Geco hittar du exklusiv inredning från bland andra italienska Maxalto, Minotti och köksleverantören Boffi. Titta in i butikens showroom för att få inspiration från internationella designers i toppklass. Här hittar du kök, bad, dressingrooms och mycket mer. Perfekt om du är ute efter större helhetslösningar som ska anpassas individuellt.
Bra på: Kök, vardagsrum, badrum
Stil: Modernt, stramt, exklusivt
Prisklass: Väldigt hög
Mer information: Geco, Storgatan 15, Östermalm

Plan Ett: 400 kvm inspiration
Är du ute efter inspiration och passion, då rymmer Plan Ett precis allt. En charmigt personlig mix av det lilla, det stora, det strama och det färgstarka. I det stora utbudet av varumärken hittar du bland andra Bruno Mathsson, Designers Guild, Missoni Home, HAY och Lilla Bruket.
Bra på: Vardagsrum, matsal, belysning, accessoarer, förvaring
Stil: Modernt, stramt, exklusivt
Prisklass: Mellan - hög
Mer information: Plan Ett, Birger Jarlsgatan 32

BoConcept: Urban dansk design
Danska BoConcept har över 60 år på nacken och fortsätter sprida sin urbana version av danskt designarv och modernt nytänk. Hit kommer du inte för att shoppa slentrianmässigt utan för att ta del av märkets starka designövertygelse. Inte minst handlar den om att folk ska kunna njuta av riktigt bra design med lyxkänsla utan att det ska behöva kosta för mycket.
Bra på: Vardagsrum, matsal, sovrum
Stil: Stramt, urbant danskt
Prisklass: Mellan
Mer information: BoConcept, Drottninggatan 75, City

Illums Bolighus: Danskt finbesök
Ännu mer danskt hittar du på Illums Bolighus, Köpenhamns stora stolthet som numera även sätter stil på Stockholm. Butiken är upplagd för inspiration, från den pimpade skyltningen till prylarna inne i själva butiken. Råkar du ha en fantasilös dag är det inga problem; allt är fixat och klart för att du ska veta precis hur allt kommer att se ut därhemma.
Bra på: Accessoarer till matsal, badrum, mm
Stil: Danskt
Prisklass: Mellan - Hög
Mer information: Illums Bolighus, Hamngatan 27, City

Posh Living: Snyggt livsstilskoncept
Posh Living ligger helt rätt i tiden med sin mix av det bästa från olika inredningsstilar. Rustika industrimöbler får sällskap av klassiska fladdermusfåtöljer, sammetssoffor, batikkuddar och mycket mer. I de livsstilsbetonade butikerna i MOOD-gallerian och på Sveavägen blandas Posh Livings egen design med välkända varumärken.
Bra på: Lite av varje
Stil: Blandad men bra på industridesign
Prisklass: Mellan
Mer information: Posh Living, MOOD Stockholm, City
Mer information: Posh Living, Sveavägen 41, City

Walles & Walles: Mixad elegans från hela världen
Eleganta möbler och vackra föremål från olika kulturer - här skapas en helt egen mix. Butiken rymmer egendesignade produkter i naturmaterial, men också handplockade möbler och textilier från Asien och Afrika. Kolla in utbudet i deras stiliga showroom på Birger Jarlsgatan, där ordet "etno" får en extra lyxig innebörd.
Bra på: Textil, lite av varje
Stil: Elegant, klassiskt
Prisklass: Mellan - Hög
Mer information: Walles & Walles, Birger Jarlsgatan 81, Vasastan

Denny's Home: Handplockade favoriter
Vill du ha stora svenska varumärken och klassiska New England-möbler samlade på ett och samma ställe, då är Denny's Home helt rätt. I butikerna på Södermalm och Värmdö hittar du deras handplockade samling av inne- och utemöbler. Här blandas svenska klassiker, såsom Malmstenssoffor och filtar från Klippan, med mörkbruna lädersoffor och mycket annat för ett helt hem.
Bra på: Allt
Stil: Blandat
Prisklass: Mellan - Hög
Mer information: Denny's Home, Folkungagatan 48, Södermalm
Mer information: Denny's Home, Minosväg 9, Värmdö

Bemz: Ger nytt liv till IKEA-möbler
Tröttnat på din IKEA-soffa eller vill du sätta din egna personlig touch på hemmet? Bemz erbjuder skräddarsydda lösningar till bland annat soffor, fåtöljer och sängar samt gardiner och kuddar. Välj mellan över 200 olika slags tyger för att skapa din unika look.
Bra på: Textil
Stil: Blandat
Prisklass: Låg - Mellan
Mer information: Bemz, Odengatan 22, Vasastan

Relztiq: Bohemlyxigt i vackra kvarter
Fårskinnsfällar, snirkliga små skrin, bronsfärgade snäckor och färgglada små högtalare. Relztiq smälter lätt in bland Gamla Stans gamla gränder med en modern mix för det bohemlyxiga hemmet. Butiken öppnade 2013 och säljer även fårskinnstofflor, smycken och accessoarer. Ett trevligt litet livsstilskoncept.
Bra på: Inredningsdetaljer
Stil: Modern bohemlyx
Prisklass: Mellan
Mer information: Relztiq, Köpmanbrinken 6, Gamla Stan

Andra guider du kanske är intresserad av
- Lifestylebutiker: Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa
- Lampor: Stockholms proffs på ljus, lampor och belysning
- Köpcentrum: Köpcentrum utanför tullarna
- Shopping: Stockholms bästa shopping

Om guiden till Stockholms bästa inredningsbutiker
Guiden till Stockholms bästa inredningsbutiker uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se om du vet några riktigt bra inredningsbutiker i Stockholm som vi har glömt. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Visa på karta