Stockholms bästa köttrestauranger

I Stockholm serveras kött på alla sätt och vis. De köttspecialiserade restaurangerna satsar dessutom allt mer på riktigt fina råvaror. Många har höga ambitioner och fokuserar på unika koncept för att kunna tillfredsställa stockholmarnas höga krav och smaklökar som suktar efter vällagade kötträtter.

Se även:
- Amerikanskt: Stockholms bästa amerikanska restauranger
- Fisk: Stockholms bästa fiskrestauranger
- Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare
- Italienskt: Stockholms bästa italienska restauranger

AG: Dela ett förstklassigt stycke kött med en god vän
AG är sedan dag ett en riktig favorit. Den industriellt inspirerade inredningen blandas med stendetaljer och köttstycken som hänger som i en utställningsmonter. Här hängmörar man nämligen köttet själv. På AG är det populärt att dela på rätterna och det lyfter hela middagsbesöket. Redan efter två år i stan hade krogen vunnit utmärkelsen Sveriges Köttkrog lika många gånger (2012 och 2013).
Mer information: Restaurang AG, Kungsholmen


AG

Grill: Grillat från hela världen
Grill omtalas ofta för sin coola miljö och atmosfär, men den är lika känd för sina rätter som alla kommer från just grillen. Extra roligt är att de kommer från fem olika världsdelar och tillagas med fem olika grillmetoder.
Mer information: Grill, Drottninggatan 89, City

 
Grill

Vassa Eggen: Vällagade stekar och ordentligt med protein
Här vet kockarna hur en riktigt bra stek ska smaka. Vassa Eggen har med åren blivit ett högklassigt steakhouse, där man serverar vällagade och generösa köttbitar. Restaurangens pig shoulder, Dakota Ribeye eller Nebraska Beef bjuder på en smakexplosion, som riktigt smälter i munnen.
Mer information och bilder: Vassa Eggen Steakhouse, Stureplan


Vassa Eggen

Köttmästarn: Köttexpert med bar och deli
Runt hörnet från Grill ligger Köttmästarn, Grills bakficka som är en kombinerad bar och deli. Här finns förutom fina köttbitar även härliga tillbehör såsom Köttmästarns egna kryddblandningar och såser. Sitt ner eller ta med dig dagens långkok och ät hemma.
Mer information: Köttmästarn, Tegnérgatan 32, City

 
Köttmästarn

Gute: Fina styckdetaljer och valfria tillbehör
Ett stenkast från Stureplan hittar du den här moderna köttkrogen, tidigare känd som Gute Grill. Här serveras fina styckdetaljer och valfria tillbehör med ambitionen om att vara bästa köttrestaurangen i stan. Rötterna finns på Gotland, men influenserna har breddats och hämtas numera även från övriga världen. Menyn, den är satt av kökschefen David Lundquist, finalist i Årets Kock 2015 och 2016.
Mer information: Gute Köttrestaurang & Grillbistro, Brunnsgatan 6, City


Gute Göttrestaurang & Grillbistro

Griffins' Steakhouse: Helhetsupplevelse i köttets tecken
Förutom den excentriska och inspirerande inredningen, leverar Griffins' även när det kommer till det essentiella, köttet. Börja med en "Korv med bröd extraordinare" (tryffelmajonäs och rostad lök) som snacks till fördrinken, följ upp med ett fantastiskt "charkblock" till förrätt och toppa med oxfilé med rökt baconcrust med tillbehör och du kommer vara så mätt och belåten att du inte kommer kunna göra annat än att återvända.
Mer information: Griffins' Steakhouse, City

Rolfs Kök: Köttkrog av rang
En riktig Stockholmsklassiker som tänker enkelhet och nu fokuserar ännu mer på köttet - något som gav Rolfs Kök en fjärdeplats i Årets Köttkrog 2014. På menyn hittar du bland annat älggryta, entrecote, fläsksida och rödvinsbrässerade oxkinder. Ett enkelt recept på en köttmiddag av rang.
Mer information: Rolfs Kök, Tegnérgatan 41, Vasastan

 
Rolfs Kök

Djuret: Ett djur i taget
På Djuret består alla rätter på menyn av delar från det djur som är aktuellt för tillfället. Menyn ändras och byts ut när man får in ett nytt djur, vilket brukar vara någon gång i veckan. Här är allt mat som serveras följdriktigt ekologisk och råvarorna närproducerade.
Tips: Svårt att få bord, ring i god tid.
Mer information: Djuret, Lilla Nygatan 5, Gamla stan

Saddle & Sabre: Som i en amerikansk western-film
På Saddle & Sabre serveras generösa portioner av amerikanska klassiker. Stora steaks är det cowboy-inspirerade ställets specialitet. Till de saftiga köttbitarna serveras ett gäng tillbehör, som svarta bönor, coleslaw, countryfries och stuvad majs. Svårt att missa är också Saddle & Sabres fantastiska öl- och whiskeysortiment.
Mer information och bilder: Saddle & Sabre Saloon & Steakhouse, Tegnérgatan 9, Vasastan


Saddle & Sabre

Döden i grytan: Kött på italienarnas vis
Restaurangen med starka italienska förtecken kan förutom pastarätter och antipasti, även stoltsera med imponerande kötträtter. På Döden i Grytan är kärleken till Italien stor. Och det genomsyrar hela menyn. Skippa förrätten och gå direkt på en grillad TB-steak på ca 600 gram, med det vackra namnet Bistecca alla Fiorentina.
Mer information: Döden i Grytan, Norrtullsgatan 61, Vasastan

 
Döden i grytan

Svartengrens: Stilrent och ambitiöst
På den minimalistiskt inredda restaurangen Svartengrens hittar du en generös varmrättsmeny, som helt och hållet fokuserar på närproducerade och ekologiska kött- och kycklingrätter. Konceptet är genomtänkt och välarbetat. Prova till exempel en sex veckors hängmörad entrecôte från Elfviks Gård eller rökt oxbringa från Svartådalen. Om det finns plats kvar efter huvudrätten, rekommenderas något från den fantastiska dessertmenyn.
Mer information: Svartengrens, Tulegatan 24, Vasastan

Jimmys Steakhouse: Renodlat Steakhouse tillreder kött på träkolsgrill
Förutom att vara en helgjuten köttkrog som serverar rikliga portioner, lockar Jimmy's Steakhouse sin publik genom att erbjuda folklig atmosfär och toppservice. Under takbjälkar kan du njuta av alla olika sorters stekar som oxfilé, ryggbiff och entrecôte som serveras med typiskt amerikanska tillbehör.
Mer information: Jimmys Steakhouse Södermalm, Tjärhovsplan 33, Södermalm
Mer information: Jimmys Steakhouse Marina, Kölnagatan 26-28, Hammarby Sjöstad

 
Jimmys Steakhouse

Extratips! Sjätte Tunnan: Ät som de gamla riddarna
Medeltidskrogen Sjätte Tunnan i Gamla Stan är knappast något steakhouse i klassisk bemärkelse, men kötträtter finns det gott om. Vad sägs om lite hjortracks, älgköttbullar eller kanske en grillad vildsvinsfilé att kombinera med en egenbryggd "mjölska" eller ett krus mjöd?
Mer information: Sjätte Tunnan, Stora Nygatan 43, Gamla Stan

 
Sjätte Tunnan

TGI Fridays: Amerikansk köttradition
Steaks, ribs och hamburgare är givna inslag på Fridays. Den amerikanska restaurangkedjan grundades i New York 1965 och här har köttälskare mycket att välja bland. På menyn hittas exempelvis "Jack Daniel's Grill" med rökig, söt glaze. Köttbitarna kan givetvis fås med önskad stektemperatur.
I samarbete med Fridays
Mer information: TGI Fridays Kungsträdgården, Hamngatan 19, City
Mer information: TGI Fridays Stureplan, Birger Jarlsgatan 16, Östermalm
Mer information: TGI Fridays Täby Centrum, Biblioteksgången 1, Täby


TGI Fridays

Extratips!

Pong Lindhagen: Korean BBQ vid bordet
Sugen på grillade, asiatiska smaker? Då har du hamnat rätt. Här serveras nämligen Korean BBQ där rätterna grillas direkt vid bordet. I grillmenyerna ingår bland annat kött som rib eye och ankbröst, men också fisk, skaldjur, grönsaker och mängder av tillbehör. Perfekt när man vill göra middagen lite mer social.
Mer information: Pong Lindhagen, Lindhagensgatan 118, Kungsholmen


Pong Lindhagen

Andra guider du kanske är intresserad av
- Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare
- Mysiga/romantiska restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Stockholm
- Italienska restauranger: Den stora guiden till Stockholms bästa italienska restauranger
- Franska restauranger: Guiden till Stockholms bästa franska restauranger
- Libanesiska restauranger: Guide till Stockholms libanesiska restauranger
- Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm

Om guiden till Stockholms bästa köttrestauranger
Guiden över bästa köttrestauranger i Stockholm uppdateras löpande. Maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon riktigt bra köttrestaurang i Stockholm som vi har glömt och borde lägga med i vår restaurangguide. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den restaurang du nu väljer.

Visa på karta