Stockholms vassaste barberare

På senare år har gamla tiders barbershoptradition fått nytt liv i Stockholm. Engångsrakhyvlar har lämnat plats för skäggtrender, groomingprodukter och traditionella behandlingar på salong. Boka tid hos den välbesökte retrobarberaren, luta dig tillbaka i uppdaterad 20-talsmiljö eller besök en av stans äldsta herrsalonger. Här guidar vi till Stockholms bästa barberare när det är dags att vårda skägget hos ett riktigt proffs.

Se även:
- Frisörer: Guiden till Stockholms bästa frisörer

Barberare Diamantis: Genuin barberare med lång erfarenhet
Hos Diamantis kombineras old school-känslan i salongen med stilmedvetenhet för Stockholms skäggiga herrpublik. Allt från klassisk rakning med rakkniv till en hederlig klippning utförs med stolthet och passion för yrket. Känn dig som på det gamla Manhattan och i dagens Stockholm på en och samma gång.
Prisexempel: Traditionell rakning 440 kr
Mer information: Barberare Diamantis, Eastmansvägen 19, Vasastan


Barberare Diamantis

Tjoget: Barbershop, restaurang och florist i ett på Knivsöder
I Hornstull kan du gå rakt från frisörstolen till barstolen i helhetskonceptet Tjoget. Vägg i vägg med restaurangdelen bjuder salongen Roy & Son på klassisk barberarstil, detaljrikedom och kärlek till hantverket i originell tappning. Bland behandlingarna hittar du "Knivsöder" (klassisk rakning med kniv) och den återupplivande och rengörande "hangover treatment" samt modern klippning och andra stiluppdateringar.
Prisexempel: Klassisk rakning 750 kr
Mer information: Tjoget, Hornsbruksgatan 24, Södermalm

 
Tjoget

Salong Arvet: Skärpt på Östermalm
Vassa linjer, klassiska behandlingar och utvalda skäggvårds-produkter finner du hos i Salong Arvets ljusa och luftiga lokaler. Här tas du emot av Sam, som med säker hand ger ditt skägg både form och stil. Satsa på en DeLuxe-behandling med våtvarma handdukar, olja och rakning med kniv eller kör en Line-Up för allmän putsning.
Prisexempel: Klassisk rakning ca 350 kr
Mer information: Salong Arvet, Karlavägen 59, Östermalm

  
Salong Arvet

Barber & Books: Stiliga 20-talsvibbar och utvalda presentböcker
På Barber & Books stiliga salong får du inte bara klassiska behandlingar med massage och varma omslag. De internationellt erfarna barberarna ordnar rakning med kniv (bland annat Old English 7 Towel Service, två timmar), skäggklippning (Mr Classic Beard Cut) och hårklippning.
Prisexempel: Rakning från 740 kr (en timme)
Mer information: Barber & Books Stockholm, Östgötagatan 21, Södermalm

Barber Big T: New York-vibbar i knivprydd retromiljö
Vill du ha äkta amerikanakänsla hittar du det hos den välbokade och NY-skolade Barber Big T. Här pryds väggarna av vassa rakknivar, ankare och andra amerikanska nostalgiprylar. Till behandlingarna hör allt från classic hot towel close shaves till ansning av skägg och ansiktsrengöring.
Prisexempel: Rakning 500/950 kr
Mer information: Barber Big T, Kungstensgatan 35, Vasastan

Honest Al's: Rak punkattityd vid Mariatorget
Är du ute efter något annat än klassiskt och stiligt i själva barbershopmiljön? Bryssel-födde barberaren Al sätter egen punkprägel på salongen vid Mariatorget som han inrett själv. Här erbjuds klippningar och rakning med kniv i kombination med garanterat bra och underhållande konversation.
Prisexempel: Rakning 600 kr
Mer information: Honest Al's, Wollmar Yxkullsgatan 9, Södermalm

Joel's Barber Shop: Anonym rakfavorit på Kungsholmen
Joel's Barber Shop på Kungsgatan håller låg profil och är populär bland dem som hittar hit. Allt hänger på gott bemötande och ordentliga behandlingar till ett bra pris. Miljön är proffsig och internationell, och barberarna kan garanterat sin sak vad gäller skägg och även afrohår. Ett trevligt och plånboksvänligt alternativ för rakningen eller klippningen.
Prisexempel: Klassisk rakning 150 kr
Mer information: Joel’s Barber Shop, Kungsgatan 4, Kungsholmen

GH Herrsalong: Drop in i äkta old school-salong
En av stans absolut äldsta herrsalonger, GH Herrsalong, är väl inbodd och vet så klart allt som går att veta om rakning. Glöm tidsbokning; här sätter du dig på rad bland herrarna och inväntar din tur i den mossgröna 70-talsmiljön. Raktillbehör finns att köpa med sig hem.
Prisexempel: Klassisk rakning med kniv 650 kr, skäggklippning från 400 kr
Mer information: GH Herrsalong, Lästmakargatan 6, Östermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Frisörer: Stockholms frisörer i världsklass
- Spa: Stockholms bästa spa
- Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm
- Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare

Om guiden till barberare i Stockholm
Guiden till barberare i Stockholm uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra barberare i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse hos den barberaren du nu väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta