Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Artipelag

0,0 • 0 recensioner
Artipelag

Gränsöverskridande konstutställningar, aktiviteter, mat och nutida design. Det är en del av vad man kan hitta på Artipelag ute på Värmdö. Den arkitektritade konsthallen ligger inbäddad bland skärgårdsklippor och tallar och är ett internationellt utflyktsmål mellan stad och hav.

Konsthallen
Själva konsthallen på Artipelag rymmer 3 000 kvadratmeter och utgör därmed en av Stockholms största. Här visas såväl klassiskt måleri som modern konst från olika decennier – alltid med syftet att överraska och locka bred publik. Bortsett från fem olika utställningsrum inkluderar konsthallen även en stor Artbox som bland annat bjuder på aktivitetsutrymmen för barn och ungdomar. Den som är sugen på inredningsdetaljer, konst och andra formgivna prylar hittar mycket att shoppa loss på i designbutiken på entréplan, i anslutning till konsthallen. Dessutom arrangerar konsthallen möten och event med exempelvis guidade visningar och olika aktiviteter.

Restaurangerna
Artipelag satsar även på matupplevelsen; i byggnaden finns två restauranger med varsin uteservering samt stort intresse för ekologiskt och närproducerat. Vid stora entrén på plan två huserar Bådan Buffet & Café, som serverar lunch- och brunchbuffé samt bröd och desserter från det egna bageriet. Högst upp, på plan tre, bjuder Artipelag Restaurang på ambitiös matlagning kombinerat med specialdesignad inredning och utsikt över Baggensfjärden. Sommartid finns även en utegrill där man kan äta nygrillat och släcka törsten med öl från Värmdö Bryggeri.

Evenemang
I artboxen arrangeras regelbundet konserter, cirkusföreställningar, teater och shower samt workshops och kurser för barn.

Artipelag nås med bil, buss och båt året runt. Gästhamn finns för de med egen båt, annars kör Strömma under sommaren reguljärtrafik från Nybrokajen inne i stan. Sugen på en promenad? Från parkeringen leder en handikappanpassad strandpromenad via bryggorna upp till en av entréerna.

För exakta öppettider, se hemsidan (klicka på länken ovan).

Sommaren 2017
Denna sommar visar Artipelag den kultförklarade italienske målaren Giorgio Morandi tillsammans med brittiske keramikern Edmund de Waal, som även skrivit den bästsäljande boken Haren med bärnstensögon. Under juni och början av juli genomförs jazzkonserter med Nils Landgren, Anna Sahlene, Lisa Nilsson, Svante Thuresson och Rigmor Gustafsson. Den 8 juli till 20 augusti pågår i Artboxen en utställning med den norske skulptören Bård Breivik kallad Partitur för ett längre samtal. Till sommarsäsongen laddar restaurangen med uteserveringar, utegrill samt givetvis en glassvagn.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Artipelag!