Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Öleriet

4,5 • 2 recensioner
Öleriet

Öl och hamburgare står i fokus på denna avslappnade pub-doldis i Vasastan, där du kan kombinera burgaren med öl från 16 snurrande tappar. Här finns hela världen representerad i utbudet, men framförallt är det svenska mikrobryggerier som gäller.

Öleriet ligger lite dolt i korsningen Kungstensgatan/Upplandsgatan, och den klassiska pub-fasaden gör inte heller mycket väsen av sig, men innanför entrén pågår febrilt öl-engagemang. Stället specialiserar sig nämligen på drycken och erbjuder öl på 16 skiftande tappar samt många olika flasköl från mikrobryggerier. Ölentusiaster ska med andra ord kunna få sig en ny upplevelse varje gång. Är du törstig kan du bland annat sondera utbudet av öl från bryggerier i stil med Gotlands Bryggeri – de har alltid åtta olika sorter till förfogande – men även internationella namn.

Är du sugen på en hamburgare så är också det någonting som du garanterat kommer att hitta på Öleriet. På menyn är det just burgare som är huvudnumret. Bland annat serveras ostburgare med bacon, ”Mexikan-burgare” och halloumiburgare. Skippar du helst gluten så finns glutenfritt bröd som alternativ. Och skulle du inte vara så sugen på öl-burgar-unionen, då kan du även beställa in något ätbart i stil med ryggbiff, fish n’ chips, charktallrik eller schnitzel. Slå dig ner i någon av de diner-aktiga sofforna bland pubinredning i trä eller bänka dig på uteserveringen om vädret tillåter.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Fredrik J.
Mats P.

Supergoda hamburgartallrikar, bra service och prisvärd dryck.