Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Österlånggatan 17

4,4 • 11 recensioner
Österlånggatan 17

På Österlånggatan 17 i Gamla Stan hittar du samma populära kvarterskoncept som på Nybrogatan 38 och Nytorget 6. Här huserar nämligen Bockholmengruppen som satsar lika mycket på mat och dryck som på skön atmosfär och humana priser.

Österlånggatan 17 flyttade in i Le Bars gamla lokaler i december 2015 och precis som krogsyskonen Nybrogatan 38 och Nytorget 6 är restaurangen döpt efter sin egen adress. Här är tanken att både turister och inbitna stockholmare ska trivas, äta, umgås och ta någonting att dricka. Eller, som ägarna själva uttrycker det, ”berusa sig med livets goda”. Lokalen är inredd med lädersoffor, pinnstolar och mässingdetaljer, och menyn bjuder på rätter med inspiration från hela världen kombinerat med lite mer lokala råvaror.

Med den hängvänliga kvarterskrogen vill man även locka allt fler matintresserade och barsugna till Gamla Stan. Stadsdelen har på senare år blivit allt hetare bland både krögare och krogbesökare, men Bockholmengruppens matkreatör Mathias Pilblad tycker att området förtjänar ännu bättre rykte.

- Många har känt sig lite för ”fina” för stadsdelen. Det är dags för stockholmare att inse hur härlig den är!, säger han och poängterar att det inte råder samma lokala prägel här som på exempelvis Södermalm eller Östermalm. Istället kan folk från alla stadsdelar känna sig lika hemma.

Runt hörnet hittar du Le Rouge och Vinköket som också drivs av Bockholmengruppen.

Bockholmengruppen:
Djurgårdsbrunns Värdshus
Bockholmen Hav & Restaurang
Nybrogatan 38
Nytorget 6
Meatballs - For the People
Le Rouge
Österlånggatan 17
Dalarö Skans
Vinköket

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Fredric E.

Österlånggatan håller samma kvalité som stora syskonen Nybrogatan och Nytorget. Värt ett besök

Richard S.

Härligt att se ombyggnationen utav gamla Le Bar Rouge som nu huseras utav Bockholmsgruppen. Man känner igen servetter, bröd och inredningen som alla har en röd tråd. Snyggt och gott med andra ord. Personalen är personlig och vänlig och trots att vi inte bokat bord... Visa hela »

Kristoffer R.

Ätit lunch några gånger, gillar det skarpt!

Jacob H.

Härlig atmosfär och kunnig, snabb och trevlig personal. Maten tycker jag, tyvärr, inte är i närheten av Nybrogatan och Nytorget vilket sänker mitt betyg. Hoppas på förbättring.

Fredrik J.
Carl B.

Casual miljö och en meny som passar de flesta. Priserna är humana och maten är riktigt bra. Man märker att det är samma ägare som Nybrogatan 38 då menyn påminner lite om varandra, lika fin kvalité.

Adam L.
Alexander B.

Plus: Efter ett besök på er resturang vill jag lyfta fram den ljuva lummiga och lite dova miljö med uteservering vid gammal stans kullerstenar och grönskande trädgårdar. Sunda bra priser och ett bra urval av menyn även för vegetarianer. Gott om personal, ser... Visa hela »

Eva W.

Vänlig personal och trivsam miljö - men maten är under all kritik. Vi åt middag där häromkvällen och valde båda fiskgratäng, men den var nästan oätlig. Kocken måste ha tappat saltkaret i maten, för den var fruktansvärt salt. Vi... Visa hela »

Enrico R.

Härlig helglunch: miniburgare, biff tataki, entrecôte och röding, allt var 5 stjärnigt. Trevlig personal som såg till att vi fick både glutenfria och mjölkfria alternativ. Ljus härlig lokal passande för en vår lunch. Rekommenderas varmt.

Mac I.

Grymt käk till bra priser och toppen personal!