Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Blå Dörren Ölhall & Matsal

0,0 • 0 recensioner
Blå Dörren Ölhall & Matsal

Ölhallen och matsalen Blå Dörren huserar mitt på Södermalmstorg vid Slussen. Här erbjuds bland annat deras egen öl och hemmagjorda nubbar, men också klassiska kött- och fiskrätter. Avslappnad atmosfär och rutiga dukar kommer på köpet.

Blå Dörren har legat på Slussen sedan 1993, men namnet kommer från en krog som fanns här redan i slutet av 1600-talet. Och visst är detta ett ställe av traditionellt snitt. Här serveras husmansklassiker som Pytt Bellman, strömming och silltallrik vid sidan om ett stort utbud av öl från lokala bryggerier och diverse spritsorter. Den som är törstig hittar bland annat Blå Portens egen lager och ställets hemmagjorda nubbar, smaksatta med pepparrot, lingon, malört och andra typiska ingredienser.

Lokalen går i klassiskt ölhallsstuk med träpaneler, rutiga dukar och välvda tak. Dagtid serveras här olika lunchrätter såsom raggmunk, pasta och pannkakor med ärtsoppa och på lunchmenyn hittar du även veckans sallad och veckans tips. Lagom till söndagarna erbjuds en speciell söndagsmeny med riktiga klassiker till riktigt snälla priser. Vinsugen? Bland dryckerna ryms även både rött och vitt från olika kontinenter, bland annat med inslag av ekologiskt. Kolla in vintipset eller be om lite vägledning.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Blå Dörren Ölhall & Matsal!