Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasserie Balzac

3,9 • 12 recensioner
Brasserie Balzac

Bakom franskinspirerade Brasserie Balzac står ett gäng med erfarenhet från bland annat Boqueria, Kommendören, Bistroteket och Mäster Anders. Här serveras genuin, säsongsanpassad mat från småskaliga franska leverantörer - i opretentiös och folklig miljö. Tanken är att det ska vara lika enkelt att slinka in för en bit mat som att hänga i baren hela kvällen.

Interiören för tankarna till storkrogar i New York och Paris. Den ambitiösa bistrokänslan kompletteras med mosaikgolv, röda lädersoffor, eleganta takstukaturer och speglar. Den långa cocktailbaren agerar huvudnummer och stoltserar med en extensiv vinlista och grymma drinkar.

Namnet i sig kommer från den kända författaren och matkonnässören Honoré de Balzac som enligt rykte kunde få i sig 100 ostron till lunch. Självklart finns dessa delikatesser välrepresenterade på menyn, som flirtar friskt med brasserie-klassiker och rätter som speglar det mångkulturella franska köket.

Stället stoltserar med 140 sittplatser varav 20 är reserverade för spontangäster. Trots stora lokaler skapas här en intim och gemytlig känsla.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Charlotte R.

Efter mitt tredje besök känns det som att jag kan leverera ett rättvist betyg. Stor, snygg lokal med bra puls och stimmig miljö. Perfekt för middag med kompisgänget och kanske mindre perfekt för familjemiddagen där farmor och farfar är med, ljudnivå... Visa hela »

Lisa N.

Fantastisk miljö med trevlig personal och prisvärd fransk mat!

Adam L.

Balzac är ett stort härligt brasserie med hög ljudnivå och vackra lokaler. Fläckfri service och hyfsade priser. Så långt toppklass. Matmässigt testade jag lite allt möjligt på menyn och matmässigt är det bra men kanske inte riktigt i li... Visa hela »

Fredric E.

Väldigt trevlig bistro, passar perfekt för middag eller after work. Stort plus för moule marinièren.

Alexander E.

Väldigt härlig restaurang med en gemytlig miljö. Maten är god och personalen är jättetrevlig. Passar perfekt för middag med vänner.

Alessandro B.

Lovely atmosphere and delicious food. Located in the downtown area of Stockholm "Vasastan" definitely worth a visit! /Alessandro Balsaretti

Romissa O.

Supertrevligt ställe!! Härlig peronlig service och fantastisk mat. Vår servitör gjorde verkligen vår kväll. Hit kommer vi igen!

Ofelia J.

Snyggt ställe. Jag åt en fisk som var fantastiskt. min man åt Entrecoten och var väldigt nöjd också. Kunnig personal och trevligt bemötande. Värt en omväg för oss

Sofie L.

Efter drygt 1 veckas öppning har fortfarande Brasserie Balzac en del att hämta upp.

Det här är verkligen ett franskt brasserie, får mig att tänka på en favorit från Paris som funnits i 100 år och är kult i Paris. Härlig stämni... Visa hela »

Kristina Ö.

Ingen dryckesmeny, fick be om den. Sallad som huvudrätt kan inte bestå av bara salladsblad och 3 tunna avokadoskivor, 5 mandelspån och en halv rädisa? Ointresserad hovmästare/ bad om brödkorg o fick 4 torra bagetteskivor...

Christina N.

Jag vill verkligen älska detta ställe. Lokalen är en direkt copypaste från Balthazar NYC - what's not to love där liksom. Även om maten var god så hade jag mycket högre förväntningar, jag kan dock ha lite överseende eftersom de öppna... Visa hela »

Staffan Ö.

Då har man öppnat en ny krog med väldigt snygg inredning (med tanke på hur lokalen såg ut innan). Vi var på plats den kväll man öppnade. Har testat många, många krogar i stan och runtom i världen. Den här kvällen chansade vi och... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2016-06-03

“Galet gott för dig som saknar Paris.”

3 av 6 · SvD Mat & Vin · 2016-05-19

“Om man har varit på den populära Balthazar i New York eller på La Cupole i Paris så känner man igen sig.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2016-02-22

“Utsökt i sin enkelhet, vilket är bland det svåraste som finns att prestera.”