Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang AG

4,6 • 26 recensioner
Restaurang AG

Restaurang AG vågar vara både ärliga och stolta när de presenterar ett helhetskoncept som i första hand tillfredsställer köttälskare. I den gamla silversmedsverkstaden på Kronobergsgatan 37 får såväl smaklökar som sinnesstämning en innovativ upplevelse.

Vita kakelväggar, köttkrokar, avskalade pinnbord klädda i skinn och ett rått stengolv möter dig när du väl hittat in genom den lite hemliga porten, och den smala trappan som nästan kan liknas med en underground-entré i downtown New York. Men den kanske mest anmärkningsvärda iakttagelsen - en maffig glaskyl som bildar hela väggen du möts av i entrén, som fyllts till bredden med framförallt köttstycken på slaktkrokar. En inredningsdetalj som kanske förefaller barbarisk för en del, men smakfull och konceptbeskrivande för de flesta.

Vänster, höger – efter att ha beundrat kylen avviker publiken åt olika håll i den stora hallen. Ett gäng afterworkare styr rikting åt vänster mot baren. Här är bistrokänsla i en industriell miljö. Till höger, inne i matdelen, syns ett kompisgäng dela på en spädgris, en väldig nötrygg på ett annat. Något som redogör för en annan av AG:s starka nischer - uppmuntrandet till att dela på rätterna. Istället för att få in varsin liten skiva entrecôte kan man välja att få in en tjock, kraftigt marmorerad, entrecôte på ben, som är uppskivad på ett fat som man får dela med sitt sällskap.

En snabbtitt på menyn avslöjar kanske inte så förbryllande en rad kötträtter där clubsteak, porterhouse och short ribs är några av de mest förekommande huvudingredienserna. Vi vill även slå ett slag hamburgaren (gärna "på Jureskogs vis (extra allt)"), som enligt oss på redaktionen är en av stans allra bästa. En helgjuten köttmeny alltså, men som också rymmer en hel del fisk och skaldjur som musslor, lax och glaskrabbor.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Malin S.
Oskar S.

Tummen upp för AG.

Fredric E.

Stockholms bästa köttresraurang, aldrig varit med om att maten eller servicen varit lägre än betyget femstjärnigt. Bilder nedan är från en sittning från deras chefstable.

Estelle B.

Wow! I fredags besökte jag AG och krogen levererade verkligen efter mina förväntningar. I den gamla silversmedslokalen på kungsholmen blev jag omsluten av god stämning, bra musik och kunnig personal. Upplevelsen börjar redan när du går in i porten.

... Visa hela »

Adam L.
Fredrik F.

För mig får AGs 5 av 5 alla dagar i veckan. Det här stället har typ allt jag gillar: cool lokal, proffsig och samtidigt riktigt avslappnad service, bra drinkar och barhäng för den som vill och så framför allt: kött som är i en helt egen liga!! Om d... Visa hela »

Fredrik J.

Har aldrig fått någonting lägre än femstjärnevärdigt, varken i glaset eller på tallriken, på AG.

Alice S.

Översätt till svenska »

Best meat in Stockholm. Went on a tuesday and had to take a table at 22h! It was fully booked despite the fact that the restaurant is really large with lots of tables. It took some time to get the food, but once we got it it was definitely worth the wait! A must if you like meat.

Magnus Å.

AG spelar i en egen division. Kärleken till köttet märks, passionen och kvalitén. Visst kostar det, men detta är värde för pengarna och då är det inget problem. Helt klart det bästa köttstället i stan. Passar för många situati... Visa hela »

Sarah S.

Favoritrestaurangen just nu! allt ifrån känsla till service till maten var superbra.

Aila Kristiina A.

Äter ekologiskt kött ca 2 ggr per år Fantastiskt gott Mycket trevlig personal som lyfter upp hela AG

Isak S.
Camilla A.

Min favorit i Stockholm! Jag älskar miljön som är skönt avslappnad samtidigt som man upplever den höga kvalitén rakt igenom. Maten är grym och jag har hittills alltid blivit nöjd (har nog ändå varit här 10-15 gånger). Jag gillar helhete... Visa hela »

Per E.

Svårt att bli mycket bättre

Rasmus E.

Mycket väl godkänt.

Christina N.

AG levererade till förväntningarna - går inte att argumentera med att det är en riktigt bra köttrestaurang. Snygg inredning, skön personal. Burratan till förrätt var helt klart värd en 5a, har dock ätit bättre burgare.

Fredrik R.

Kötthimlen! En grym matupplevelse i häftig miljö. Garanterad matkoma på bästa sätt.

Gustav L.

Mmm, kött kött kött - I bloody love it!

Restaurang AG är en av mina favoriter i Stockholm stad. Här bjuds det alltid på riktigt bra mat och outstanding kött. Vill inte upprepa allt som sagts av tidigare skribenter utan nöjer mig med att säga: G... Visa hela »

Fredrik E.

Vilken grym mat, dock inget ställe för vegitarianer!

Anki A.

Med tanke på Michelinrekomendationerna och att vi är köttälskande kött- och mjölkbönder så hade vi höga förväntningar på detta besök! Plus att dagen till ära fyllde jag 50! Vilken besvikelse!!! Tog naturligtvis svenskt köt... Visa hela »

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

20 av 25 · Dagens Industri · 2012-06-20

“Servicen är hela tiden trevligt tillmötesgående trots att det är fullsatt i lokalen.”

4 av 5 · Aftonbladet · 2011-04-29

“Läcker entré, läcker lokal, läcker mat. AG är värt en omväg för köttälskaren.”

6 av 6 · Nöjesguiden · 2011-03-31

“Tvåmannafatet serveras, förutom tillbehören, med husets rödvinssky men köttet är så saftigt i sig att det knappast behöver något flytande till. Dock är denna sky så pass oemotståndlig att det vore en dödssynd att inte åtminstone garnera anrättningen med den, och den enda synden vi hänger oss till denna kväll är frosseri. Något som även sällskapet bredvid gör då vi avundsjukt kastar trånande blickar efter deras Jureskogsburgare”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2011-03-24

“Streta inte emot - välj köttspåret! Den uppmaningen kommer från Krogkommissionen som blir salig av små grisstjärtar, entrecote och porterhousestek på AG.”