Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Clou

4,3 • 11 recensioner
Restaurang Clou

Centralt belägna Clou serverar både klassiska och nytänkande mellanrätter i crossover-stuk med influenser från hela världen. Här hittar du även en cocktailbar som inte minst välkomnar AW-häng med drinkar på utvalda råvaror. Addera musik och mingel och du har nästan hela bilden.

Ett vardagsrum, lekrum och en plats där man kan glömma vardagen. Så beskriver folket bakom Clou själva restaurangen som inte bara är tänkt att vara en restaurang. Här ska man nämligen kunna koppla av och stressa ner flera gånger om dagen - i ljus och öppen miljö, med lunch, middag eller barhäng efter jobbet. Placerat på Västra Järnvägsgatan, nära Cityterminalen och kontorslandskapen, är stället förmodligen även ett av stans mest centrala vattenhål.

Menyn kretsar kring mellanrätter som ska vara lagom stora och gå att dela med resten av sällskapet. Smakerna kommer inte minst från Frankrike och Asien, och hela menyn byts ut efter säsong. Samma omväxling och internationella stuk gäller för lunchmenyn, där du alltid hittar två fiskrätter, två kötträtter och två vegetariska rätter att välja bland. Lite speciellt för restaurangen är att alla i personalen är med och påverkar vad som faktiskt ska stå på menyn.

Barhänget bjuder på egenkomponerade cocktails enligt principen fräscha råvaror och tydliga smaker. Här blandas alla likörer på plats och man gör även sina egna juicer. Inte minst satsas det på afterwork med dj:s och avkopplande häng – musik och stämning spelar nämligen lika stor roll som mat och dryck.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.

Clou var en speciell upplevelse. Allting var riktigt bra (men wait for it...). Vi delade på 5 smårätter, vilket var lagom (för två grabbar, rekommenderades att börja med 4). Samtliga var antingen goda eller väldigt goda. Carpaccion var nog kvällens höj... Visa hela »

Daniel C.

Hade blivit rekomenderad detta ställe så jag var verkligen sugen på att pröva en nytt ställe. Men tyvärr så måste jag säga att det levde inte upp till mina förväntningar. Stället var alldeles för omysigt för en middag med frun... Visa hela »

Kristoffer R.

Bra mat! Lite off som sagt, men samtidigt är det skönt med lite spridning och nytt är alltid välkommet. Interiören och därmed stämningen har bra potential, men det märks att det fortfarande är ett koncept som byggs upp. Grymma drinkar! Helgkvällar kö... Visa hela »

Ida A.

Clou var en riktig wow-upplevelse. Maten, servicen inte minst, inredningen - allt är i toppklass! Carpaccion och getosten var mina personliga favoriter. Om jag ska säga något negativt så är det läget, eftersom det ligger i ett något tråkigt område ma... Visa hela »

Romina M.

Helt ok!! Åt fisk där en gång och den var inte super. Men annars är det ett väldigt trevligt ställe!

Juan Carlos V.

Väldig god mat, trevlig bemötande. Godaste pommes jag ätit någonsin och kanon drinkar.

Johanna Ö.

Grymt nyöppnat ställe med modern, lyxig och lekfull mat. Testa carpaccion och ankan. Med ett gott glas rött. Servicen var grym och killarna i baren var superduktiga (och snygga). Drinken Bonnie and clyde är ett måste! 5/5 i betyg!

Johannes S.

Roligt och nytänkande koncept.

helt klart att rekommendera!!

Jan P.

Väl lagad mat och presentation utav maten, vinet passade perfekt, är man inte så insatt i vinet, så kan kyparen rekommendera ett passande vin eller något annat sorts dryck till maten!

Väl gjorda cocktails med färska ingredienser och snyggt jobbat, reko... Visa hela »

Eddie .

Grym service, bra mat och fräscha drinkar, rekommenderas varmt!

Mikael L.

Trevlig personal. Goda drinkar och mycket bra mat. Vill verkligen rekommendera!

Så tycker pressen

4 av 6 · Nöjesguiden · 2015-11-23

“...bäst är laxtartaren vars smaker av wasabi, kimchiaioli och koriander tar oss till den japanska himlen.”