Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Rival Bar & Bistro

3,3 • 3 recensioner
Rival Bar & Bistro

Söderdestinationen Hotel Rival har funnits sedan 1937 och stilen lever kvar. Till bistron och den art deco-influerade cocktailbaren kommer både lokalbor och internationella hotellgäster för att äta middag eller dricka drinkar och mingla lagom till afterworken och helgens dj.

Bistro
Röda sammetssoffor, mönstrade mattor, mässingslampor och fotografier av kända kulturprofiler pryder Rivals bistro. Här kan sällskap som vill sitta lite avskilt även ta plats bakom ett tunt draperi dekorerat med det kända motivet från Roy Anderssons kultklassiker En kärlekshistoria. På menyn hittar du kökets tolkningar av klassiska fisk- och kötträtter - men också vegetariska alternativ. Populär är annars brunchbuffén som dukas upp på söndagarna med allt från råbiff till american pancakes och bloody marys. På lördagarna serveras lördagslunch med rätter som toast skagen, wallenbergare och fiskgryta, och även vinkylen har mycket att erbjuda.

Bar
Är du ute efter moget nattliv är det bara att smita in på cocktailbaren med spegelglas och röda soffor i art deco-stil. Här är en del av originalinredningen bevarad sedan 1937 och bartendrarna levererar drinkar till en stor skara afterworkare och sena sällskap. Ostron, toast skagen och andra rätter står på barmenyn. Fredagar och lördagar ackompanjeras barhänget dessutom av gästande dj:s. En trappa upp hittar du bistrobaren som håller öppet varje kväll med ett brett sortiment av viner på glas, och längst ner erbjuder lobbybaren bland annat ett stort utbud av öl. I anslutning hittar du även salongen med 700 platser, där man kan se föreställningar 365 dagar om året.

Se även Hotel Rival, Café Rival, Rival

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
My J.

Fin miljö. Oftast goda drinkar men vissa bartenders lägger mer omsorg i drinkarna än andra. har inte ätit här men skulle gärna göra det.

Stampe X.

Trevligt. Hyfsat utbud men dyrt för kylskåpskall standardmat

Bettina F.

Fin miljö. Menyn är inte i min smak. Men musiken gillar jag mkt, synt, den ger jag en fyra

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2010-08-20

“Hotellrestauranger är ett svårt koncept. Bistro Rival lyckas ändå skapa trivsel i den läckert designade matsalen. Maten är god och levererar efter förväntan”