Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tjoget

4,3 • 6 recensioner
Tjoget

På Hornsbruksgatan kan du äta finmat i casualmiljö, klippa dig hos en genuin "back to the roots"-barberare eller sippa på en välblandad drink i baren. Här presenteras nämligen en av Hornstulls största satsningar senaste åren, Tjoget - ett livsstilskoncept i olika delar; restaurangen Linje Tio, frisören och barberaren Roy & Son samt vinbaren Hornstulls Bodega.

Linje Tio
Oavsett veckodag skvallrar restaurang Linje Tio, med sina stora fönster som vetter mot Högalidsparken, om en mer eller mindre fullsatt bar och ett stort antal middagsgäster. Här samlas en brokig skara mat- och bargäster, en del tillhör kvartersbefolkningen, andra är kompisgäng, som strålat samman från olika delar av stan. Känslan är kontinental och på menyn står sydeuropeisk mat med fokus på Medelhavet. Köket är öppet till 01 på fredagar och lördagar, och söndagarna vigs åt brunch. Utöver den prisbelönta baren döljer sig här även separéen Balkongen.
Meny: www.linjetio.com/meny
www.linjetio.com

Roy & Son
Inne på Roy & Son skymtar man frisörstolar klädda i skinn, mörka trädetaljer och inredning som hintar om 50-talets klassiska barberarstil. Av utsidan att döma förstår man att salongen har en passion för detaljer och hantverket i sig. Roy & Son kan erbjuda traditionell rakning, modern klippning och en och annan luxuös behandling. Hur låter till exempel Full Treatment med schamponering, huvudmassage, klippning och styling? Eller Knivsöder, en klassisk rakning med kniv, varma omslag, rakolja, rakkräm, kallt omslag och after balm? Om du är bakfull från ett besök på Linje Tio dagen innan så rekommenderar vi Hangover Treatment.
www.royandson.com

Hornstulls Bodega
Tjogets vinbar är den första i kvarteret. Här satsar man på riktigt bra viner, skön stämning och en levande meny för alla. Folket bakom baren kommer från några av stans och landets mest välrenommerade restauranger och barer. Hornstulls Bodega håller öppet onsdagar till söndagar.
www.hornstullsbodega.com

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Estelle B.

Hornstull erbjuder inte särskilt många restauranger men Tjoget är en stående favorit. Perfekt för afterwork eller för ett glas vin i vinbaren!

Moa G.

Man vet att det alltid blir en lyckad kväll, middag eller brunch när man drar till Tjoget. Fantastiskt god mat och dryck. Rekommenderar starkt deras bläckfisk med chorizo och la belle epoque!

PS. De brukar även servera Gillardeau-ostron men se till att vara där i ti... Visa hela »

Adam L.

Har ännu bara hunnit testa brunchen, som är à la carte. Vi åt råbiff, burratamozzarella och croissant med skinka, ägg och tryffelmajo. Buffelmozzarellan var god, men tyvärr bleknar det mesta när man har ätit AG:s variant. Både råbiffen och... Visa hela »

Ludvig P.

Har både ätit brunch och middag ett par gånger. Alltid riktigt hög kvalitet! Tillhör toppskiktet i stan!

Kristoffer R.

Har ätit middag några gånger och maten är riktigt bra. Även drinkarna håller hög kvalitet och häng för aw eller senare utekvällar funkar utmärkt

Ingeborg A.

Har ätit här ett fåtal gånger på kvällen och maten är toppklass. Framförallt deras förätter har hög kvalité. Extra plus för inredningen och den trevliga stämningen.

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2013-02-03

“Så kommer våra förrätter. En strålande charkuteritallrik med föredömligt rumstempererad coppa som höjdpunkt. Biff med svamp och smörigt silkeslen märg. Blomkål med bearnaise och krutonger. Så enkelt och så gott. Bland det bästa, och mest överraskande i sin enkelhet, vi ätit på en Stockholmskrog.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-11-09

“Tjoget har både trivselfaktor och potential. Mycket är gott och väl utfört, och KK väljer att se de genomklappningar vi stött på som inkörningsproblem. Tjoget är ett ställe vi gärna kommer tillbaka till, med pappa, en eventuell date eller barnen efter jobbet.”