Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Guiden till Uppsalas bästa nationsluncher

Guiden till Uppsalas bästa nationsluncher

Restaurang

Det är aldrig enkelt att välja var man ska äta lunch, men när löningen närmar sig kan det kännas extra viktigt att hitta ställen som passar budget såväl som smaklökar. Ett populärt alternativ är att äta lunch på nation i Uppsala. Öppna för alla som har vägarna förbi, oavsett om de studerar eller inte, erbjuder nationsköken allt från sopplunch till salladsbar. Vi guidar dig till Uppsalas bästa nationsluncher, där hemlagad mat till goda priser är räddningen för den som håller extra hårt i slantarna - eller bara är sugen på nylagad husmanskost...

Se även:
- Lunch: Här hittar du bästa lunchen i Uppsala

Västgöta nation (artikelbilden): Hembakad foccacia till soppan
Sopplunchen är en klassiker bland Uppsalas studenter, och det med all rätta. Vegetarisk soppa med tillhörande sallad serveras varje dag i stadens äldsta nationshus, men det är den hembakta foccacian som gjort Västgöta nations lunch till en institution bland såväl studerande som stadsbor.
Lunchtyp: Soppa med sallad och bröd
Pris: ca 35 kr för medlemmar, övriga ca 40 kr
Tid: Kl 12-14

Mer information: Västgöta nation, Västra ågatan 18

Västmanlands-Dala nation: Husmanskost med en twist
Lunchen på V-dala är lite undangömd på nationens övervåning, men väl värd ett besök. Målet är att servera hälsosam husmanskost med inspiration från världens alla länder, och beroende på dag serveras här allt från köttbullar till indisk curry. Som en extra bonus går det att få med sig maten i en takeaway-box för den som har bråttom.
Lunchtyp: Husmanskost ink. sallad, bröd och kaffe/te
Pris: ca 45-55 kr för medlemmar, övriga ca 65 kr
Tid: Kl 11-14

Mer information: Västmanlands-Dala nation, S:t Larsgatan 13

Stockholms nation: Fräsch salladsbar
Lunchrestaurangen på "Stocken" serverar varm mat varje dag, men det är salladsbaren som får den att utmärka sig. Fräscha grönsaker och möjlighet att välja till allt mellan kräftstjärtar, kyckling, keso och salladsost gör salladsbuffén till ett säkert kort för den som är sugen på något lite lättare.
Lunchtyp: Sallad etc.
Pris: Okänt
Tid: Kl 11.30-13.15

Mer information: Stockholms nation, Drottninggatan 11

Norrlands nation: Mysig lunch med möjlighet till fika
Dagens är alltid pålitlig på Norrlands nation, oavsett om det är ärtsoppa eller butter masala som står på menyn. Portionerna är dessutom alltid generösa. Då lunch serveras i Majs Café glider lunchen gärna över i kaffe och fika, särskilt då möjlighet finns till att avsluta med en våffla eller två.
Lunchtyp: Lunch meny m. vegetariska alternativ
Pris: Okänt
Tid: Kl 11.30-13.30

Med information: Norrlands nation, Västra ågatan 14

Värmlands nation: Variation med veganskt alternativ
De flesta nationskök är tillgängliga för vegetarianer, men för den som är intresserad av att ta det steget längre är Värmlands det främsta alternativet. Varje dag finns både kött, vegetariskt och veganskt att tillgå på menyn, och är man sugen på att avsluta måltiden med något så ingår både kaffe och te.
Lunchtyp: Lunch meny m. veganska alternativ
Pris: ca 50-60 kr för medlemmar, övriga ca 70 kr
Tid: Kl 12-14

Mer information: Värmlands nation, Ingmar Bergmansgatan 2

Andra guider du kanske är intresserad av
- Burgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Vegomat: Den gröna guiden till Uppsalas vegetariska kök
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Espressocafé:
Caféerna för oss espressomissbrukare

Om guiden till Uppsalas bästa nationslunch
Guiden över de bästa nationsluncherna i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra nationslunch i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår guide till Uppsalas bästa nationslunch. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den nation du nu väljer.

Foto: Västgöta nation

0 kommentarer