LOKAL Koppartråden öppnar i Sundbyberg

Nordisk gastronomi i kombination med lokala råvaror är grundstommen i Lokal Koppartråden, som slår upp dörrarna i Sundbyberg i slutet av sommaren. Bakom restaurangen står Compass Group med OS-kocken Krister Dahl i spetsen, redo att erbjuda Sumpan en lika hållbar som hemtrevlig matupplevelse. 

LOKAL Koppartråden hittas i en tidigare kabelfabrik, där generös takhöjd och industriell interiör skapar en unik restaurangmiljö. Ambitionen är att erbjuda såväl Sundbybergs locals som mer långväga gäster en vardagsrumslik mötesplats att äta och dricka gott på. I köket fokuserar man på hållbarhet och kvalitet, bland annat genom att i största möjliga mån använda råvaror från närområdet. Konceptet är skapat av Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group och innehavare av fyra OS-guld i matlagning. 

– Med LOKAL Koppartråden vill vi integrera Sundbybergs industriella arv med framtidens matkultur. Genom att bevara den unika atmosfären i kabelfabriken, strävar vi efter att skapa en samlingsplats där innovation och tradition möts vid varje tallrik, säger Krister.

LOKAL Koppartråden väntas öppna i mitten av augusti.