Almedalsveckan, Gotland, Äpplejuice

Politik, pajkastning, framtidsvisioner, företag, samarbeten, fest, fylla, saningar, lögner, fotboll och mängder av känslor. Allt på samma ö i söder som blir totalt våldtagen av människor under några veckors tid i sommar, jag pratar såklart om Gotland. Jag åkte ner igår kväll för att tillsammans med Rescued Fruits göra framträdande om hållbarhet inom bar, hållbara produkter och minimera svinn. Något som jag brinner för och anser är otroligt viktigt och måste ses om i min värld.

"30% av all frukt & grönsaker som odlas slängs. Det är sjukt!"

Rescued Fruits räddar frukt och grönt som annars skulle gå till spillo för att den inte passar in i jättarnas massproduktion. Man samarbetar med frukt- och grönsaksgrossister, butiker och odlare för att ta hand om frukt som kan vara kantstött, ha skönhetsfläckar, gropar och annan "missbildning". Skulle Rescued inte räddat dessa otroligt goda frukter och grönsaker hade det bara slängts, hur knäppt är inte det?

Rescued kontrollerar och sorterar noggrant, tvättar frukten innan deras användande. Även det lilla som blir över blir till näringsrik jord så nya grödor kan växa. Hur bra är inte detta? De har flera riktigt goda juicer, alla är pastöriserade vilket gör att hållbarheten blir längre och de är både gluten- och laktosfri. Denna produkt står jag rakryggad bakom, deras filosofi lirar med min och jag dricker mer än gärna dessa och vet att mina köp bidrar till något väldigt bra.

Klockan 12:00 öppnar baren och vi kör fram till 22:00.

 

Jag gjorde ett samarbete med Absolut Vodka och Rescued Fruits förra året inför Stockholm Pride 2017. Klicka in här för att kika på receptet och texten.

 

"Receptet på cocktailen är skapat av inflytelserika och omtalade bartendern Johan Evers från Penny & Bill Stockholm, som under senaste året bland annat har mixat drinkar i TV4 Nyhetsmorgon"

 

Skriv en kommentar

Agnes L.

Klockrent! Hälsa Truls så gott och njut av öjn! Och sno med en ryggsäck till mig tack, hehehe.

Johan E.
· Svar till Agnes L.

Ska se vad jag kan göra Agnes :)

Agnes L.
· Svar till Johan E.

Håller tummarna!

Kommentera