De fixar klubb i nunnekällare på Söder – under en tapas-restaurang

Onsdagen den 1 december är det premiär för klubben Kryptan som arrangeras i källaren under tapas-restaurangen La Cucaracha på Bondegatan. Bakom Kryptan står kulturföreningen Andra Rummet som utlovar en magisk kväll med dj:s, elektronisk musik, dans, visuals, konst och mystik.

– Konceptet kommer dock att variera på framtida events. Varje kväll blir en unik upplevelse i sitt slag. Det bestående i vårt koncept är att vi vill skapa ett utrymme för konst- och musikälskare att få existera fritt i, säger arrangören Elvira Johansson från Andra Rummet.

Hon lyfter även fram själva lokalen som en av höjdpunkterna.

– Det är ett k-märkt nunnekloster från 1300-talet med fyra meter i takhöjd. Den ligger också insprängd under jord så den har verkligen ofattbara förutsättningar bara i hur den är utformad. Det kommer finnas utrymme för ett riktigt schysst dansgolv men också mer chillinriktat häng för den som hellre vill det.

Musikmässigt handlar det om elektronisk musik, och enligt arrangörerna kan gästerna förvänta sig allt från housiga toner till en råare underground-vibe. Spelar gör Joel Sundin, Andra Rummet och Delavas b2b Reina Bandida.

– Vi har också försett lokalen med riktigt bra ljud för att göra musiken rättvisa under kvällen, säger Elvira Johansson på Andra Rummet.

Vilka är ni som står bakom Andra Rummet?
– Vi är ett kollektiv på sex personer som alla har en bakgrund inom elektronisk musik. Vi förenar oss i mötet med musiken både som dj:s men också som producenter och festfixare. Vi jobbar redan nu aktivt med att skapa egen musik som vi kommer släppa framöver.

Kolla in det här Facebook-evenemanget för mer information. Följ även Andra Rummet på Instagram och/eller Facebook för mer information om kommande events.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar

Heja!!!

Kommentera