Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Stockholm go-to guide: mat & dryck

FRUKOST

Hälsocafet Mahalo / Hälsocafet Mahalo Vasastan
Det här har varit ett av mina favoritställen sen de öppnade sitt första café på Hornsgatan, jag gick på Forsbergs skola i närheten och flydde hit för att få saker gjorda och äta deras bowls. Jag får aldrig nog av "Acai Loco", det är min dröm att få starta dagen med den varje dag. Men hyllar även deras sallader, smörgåsar, wraps och hamburgare! Allt är veganskt.

Grand Hôtel Stockholm
Lyx, lyx, lyx - men ska det vara så ska det. Här finns olika frukostpaket att välja mellan, man känner sig väldigt bortskämd när man får in stora brödkorgar, olika pålägg, fruktskålar, kaffekannor osv. Frukosten serveras i Cadierbaren, med fantastiskt utsikt över Stockholms inlopp och slottet. Här infinner sig ett lugn.

Strandvägen 1
Jag är inte stammis här kvällstid, men älskar deras frukost. De har en fantastisk meny, man får verkligen lust att frossa! Det bästa jag vet är att gå dit och beställa in massa rätter som man delar på; omelett, pannkakor, äggröra, havregrynsgröt, overnight oats, nutella- och bär crossiant. Ni hör ju. En lyxig start på dagen, men till ett bra pris!

LUNCH

Ling Long
Ett av mina absoluta favoritställen i Stockholm, speciellt när det kommer till lunchen som är helst vegansk! Det känns lagom lyxigt att äta lunch i samma lokaler som Story hotell, men samtidigt är det en avslappnad och mysig stämning. Här serveras en á la carte-meny med ungefär sju rätter, min favorit som jag konstant suktar efter är deras Bang Bang, gillar även deras buns. Hade jag arbetat eller bott närmre Ling Long hade jag varit där flera gånger i veckan.

Sturehof
Jag kan ofta föredra att lyxa till det på lunchen, ingenting slår en vinlunch som pågår i flera timmar. Sturehof tillhör helt klart en av favoriterna när jag vill unna mig lite extra, vare sig det är för att bara ta ett glas bubbel eller beställa in en skaldjursplateau och massa torrt vitt vin. En av mina favoriter är deras hummersoppa.

Café Pascal
Här blir det ganska många besök då kontoret ligger i närheten. På menyn finns alltid olika sallader (älskar deras Caesar med räkor), matiga smörgåsar och dagens soppa. Ofta mycket folk, men det känns väldigt mysigt och hemtrevligt. Jag kan bli sittandes här och dricka otaliga koppar havrecappucino medan jag jobbar. Finns även i Sofo.

MIDDAG

L'Avventura
Det här stället tog mig med storm, WOW. När någon frågar mig om min favoritrestaurang numera svarar jag alltid L'Avventura, det går inte att gå därifrån olycklig. Hela upplevelsen, servicen, atmosfären, interiören, maten - det är magiskt och måste upplevas. Kan varmt rekommendera om man vill ha en romantisk dejt, men lika gärna om man vill ha en härlig kväll med vänner eller familj. Bara gå dit.

Calle P
När jag skriver detta har stället har knappt öppnat men jag fick en förhandsvisning i måndags där jag fick smaka på menyn och se lokalen. Jag visste inte helt vad jag skulle förvänta mig, men jag hade höga förhoppningar då Sixten & Frans var ett av mina favoritställen innan det stängde och jag vet att kompisarna Axel, Anton och Simon kan skapa god stämning och fantastisk mat. Ändå blev jag överaskad! Maten var helt fantastisk! Sharing-rätter med innovativa smakkombinationer, wow! Jag spånar flera roliga, sena kvällar på detta ställe.

Punk Royale
Jag kan inte inte ha med Punk Royale. Det är en av mina bästa middagsupplevelser någonsin. Jag ska faktiskt tillbaka i helgen, då till Punk Royale Café som ligger vägg i vägg, men jag har tidigare varit på deras "Total överkörning" där man får (typ 20 rätter?) och dryckespaket. Det är en helt galen middagsupplevelse med fantastiskt hög nivå på maten och festlig stämning. Går man inte här ifrån upprymd och glas är det något fel.

24 TIMMAR OM DYGNET

Bank Hotel
Stureplans senaste satsning är inte bara ett lyxigt hotell med personlig service, här kommer även att finnas totalt tre barer- och restauranger plus en takterass. Jag tror redan att detta kommer att bli en samlingspunkt för så väl frukost som lunch och middag. Bonnie's är hjärtat av hotellet, AKA restaurangen. Vill du bara ta en drink kan du göra det i deras mysiga cocktailbar Papillion och Sophie's Bar kommer att fungera som ett café med bar, funkar lika bra om man sitta och jobba, äta en enklare lunch, ta en kaffe eller ses på afterwork. Jag som älskar att hänga på hotell älskar att detta öppnat i Stockholm!

Riche
Denna populära bistro har en speciell plats i mitt hjärta. Jag bara älskar det, frukost som lunch som middag. Ibland sitter jag här och jobbar, ibland möter jag upp någon på ett bubbligt glas cava en lördageftermiddag. Jag känner mig alltid lika välkommen, atmosfären är stimmig och man ser alltid någon man känner. Hit går du alltså inte för en egen, lugn stund. Vill du däremot spana på folk medan du äter en klassisk bistro måltid är det hit du ska gå.

Eataly
Italiensk saluhall, say no more. Det här är drömmen för någon som mig. Kunna gå runt och sippa på ett glas vin medan man handlar färska råvaror och smakar på ost är typ det bästa jag kan tänka mig att göra en ledig dag. Hit går jag lika gärna för att handla som för att fika eller äta mat. Den maffiga lokalen gör det inte sämre!

ÖVRIGA FAVORITER

Det här blir såklart ett axplock av alla ställen jag tycker om. Stockholms restaurangutbud är större och bättre än någonsin skulle jag säga, och det finns väldigt många bra ställen jag önskar jag hann gå till oftare. Några av de jag ändå vill nämna är; Kale & Crave, Hotel Diplomat, Kommendören, Nytorget 6, Barbro, Tjoget, Artilleriet, Indio Kitchen, Surfers, Paraden.

Skriv en kommentar