Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
En liten guide till Köpenhamn

För ett par veckor sedan var jag en på en weekend i Köpenhamn, med intensivt program! Som alltid i mitt liv stod mat i fokus, blandat med lite roliga aktiviteter och shopping. Baserat på min helg och lite tidigare erfarenheter tänkte jag göra en lite guide till dig som är sugen på en resa till vårt grannland. Om du har några tips får du gärna kommentera!

HOTELL

Nobis Hotel Copenhagen
Vackra Nobis Hotel Copenhagen är relativt nytt i stan, och syskon med Nobis Hotel Stockholm på Norrmalmstorg. Otroligt elegant med snygg inredning helt i min smak, och en supergod frukostbuffé. Rummen är rymliga med högt i tak och härliga badrum, ett plus för duscharna som känns väldigt lyxiga. Hotellet ligger granne med Tivoli, alltså en bit upp i stan med fem minuters promenad till Ströget och många barer och restauranger som ligger runt omkring på alla smågator.

Nobis Hotel tillhör den något dyrare prisklassen, men vill man unna sig så skulle jag verkligen rekommendera det.

 

Babette, Guldsmeden Hotels
Här bodde jag för några år sedan och trivdes väldigt bra. Till skillnad från Nobis är detta ett lite mindre exklusivt hotell, men otroligt mysigt och hemtrevligt. Här finns även en restaurang och härlig innergård, och badkaren på rummen är drömmiga. Hotellet ligger väldigt centralt, nära till Nyhavn och shopping.

 

RESTAURANG & BAR

Balthazar
Här glömde jag att fota, så jag fick låna en bild. Ett lyxigt ställe perfekt för att ta ett glas champagne eller drink efter middagen!

The Market Asian
Den här restaurangen ligger förutom vägg i vägg med sin syskonkrog som serverar Italienskt, mitt i vimlet. Den låg som inglasad i en passage, och utanför stod folk och minglade vid barer, vilket skapar lite extra stämning. Restaurangen i sig är väldigt cool, mörk och mystisk med loungemusik i bakgrunden, lagom högt för att man ska bli lite taggad, men inte för stökigt. I köket tillagas asian-fusion, och hit kan man gå och äta från deras à la carte-meny, eller välja ett middagspaket vilket vi gjort - och till detta massa exotiska drinkar och gott vin. Jag minns inte alla rätter, men allt som allt väldigt gott med goda smakkombinationer! Gå hit!

llama
Här bjuds man på latinameriskanska och mexikanska smaker, något jag älskar. Tacos, ceviche, bläckfisk är ett axplock av de vi serverades, vilket vi sköljde ner med drinkar på kanna. Fantastiskt god mat och härlig atmosfär, likaså här snygg inredning. Ett litet minus på bristande service, det känns som att de hade mycket och göra och vi glömdes bort, vi satt också lite avlägset som i ett chambre separee vilket förvärrade saken då vi inte riktigt syntes, men så ska det ju inte va. Plus för att vi fick sitta avskild och vid ett stort runt bord, älskar det!

SE & UPPLEV

Tivoli
Den här nöjesparken är ju för mysig, på ett helt annat sätt än Gröna Lund. Här kan man gå runt och strosa, eller om man vågar, sätta sig i en en av attraktionerna. Jag måste säga att de var ganska extrema, och läskiga. Det blev inte så många åk för mig, men jag titta gladeligen på de andra våghalsarna. Passa alla åldrar!

Strosa...
Hur vacker är inte arkitekturen i Köpenhamn? Önskar att vi hade något likande område i Stockholm. Här är också kulturen lite annorlunda, man hänger ute på gatorna på ett annat sätt, umgås, dricker öl eller kaffe. Blomstånd, gulliga butiker, caféer.

Torvehallerne
Det här saknar jag verkligen i Stockholm; en självklar samlingsplats med saluhallar, butiker, restauranger, caféer, barer med mera. Jag tycker inte att man kan jämföra Torvehallerne med de saluhallar vi har idag, men får hoppas på att nya Östermalmshallen blir något liknande. Tänk en fredag efter jobbet; möta upp någon för ett glas och köpa helgblommor, eller lördag morgon; njuta av en kopp kaffe och croissant och inhandla helgmiddagen. Om ni inte redan förstått det är alltså Torvehallerne ett torg med två saluhallar och en marknad med massa stånd.

Illum
Ett av mina favoritvaruhus i världen, i alla fall av de jag besökt. Jag vet inte om det är sortimentet, som skiljer sig lite från vad till exempel NK erbjuder, eller bara atmosfären. Eller är det så enkelt som att det har och göra med att det ligger utomlands. Här kan jag strosa runt länge, och som ni ser helst på väskavdelningen...

 

Jag nämner inte Nyhavn i den här guiden, då det känns som det absolut självklaraste stoppet man gör i Köpenhamn. Men självklart tycker jag att man ska gå hit, det må va turister men väldigt fint!

 

Skriv en kommentar

Fredrik J.

ūüĎĆ

Härlig stad, med ny vinkel LinnūüĎŹ

Kommentera