Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!


I slutet av varje år utser Pantone en färg som kommer få ett extra genomslag nästkommande år. Valet av färg baserar man på globala trendspaningar och trendanalyser. För 2014 föll valet på den lila nyansen Radiant Orchid. Sannolikheten är därmed stor att vi kommer att se en mängd olika lila nyanser på allt från väggar till inredning och prylar i stort. 

 


Tillsammans med modeindustrin tar Pantone även fram de färger som blir ramar och grundvalar för modet under de kommande säsongerna. Med utgångspunkt i årets färg Radiant Orchid så ser till exempel vårens färger 2014 ut såhär uppdelat på kvinnor/män.Så redan nu kan du ta dig en titt på färgerna och se vad du gillar och inte inför shoppingen till vårgarderoben; kanske har du redan färgerna representerade i din garderob som tidigare? Modet kommer ju alltid tillbaka i jämna cykler, precis som färgerna.

Nu vet jag att många går efter "nej men jag passar inte i den färgen" och det kan absolut vara helt riktigt; alla människor klär inte i alla färger - knepet är då att närmast ansiktet bära färger som man vet fungerar till sin hudton och sedan ta modefärgen som man gillar men inte riktigt passar i som accent på t ex skor/väska osv.

Vilken färg är din favorit oavsett trend eller säsong?

Kram M

Skriv en kommentar

Tack för denna trevliga information. Då ska man kika när man går i butikerna nu. Fick en fundering när jag satt och läst ditt inlägg? Jag gillar svart och ljusa färger, det använder jag nästan för jämnan, men hur vet man egentligen vilka färger som passar till ens hudton? Jag är en typisk skandinav med askblond hårfärg och väldigt ljus hudton.

Mats C.
· Svar till Anki


Hej Anki!

Jättesvårt att ge råd om detta på distans, det beror mycket på undertonen i din hy. Ett knep är att hålla plagg i olika färger mot ansikter för att se vilken/vilka som ger dig piggast och fräschast look. Ett annat knep är att gå till en makeupdisk (Kanebo, Dior, MAC eller liknande) och be dem tala om för dig vad du har för hudton, om du är varm/kall osv...

Sen tycker jag att du ska... Visa hela »

Min favvofärg är rosa....älskar rosa och mår bra av att ha rosa kläder och saker

Kram Madeleine

Tack Mats! förstår att det är lite knivigt på distans utan att sett bild på mig oxå ;) men det ska jag verkligen ta och göra och utnyttja butikspersonalen.

Ha en underbar nyår

Kram
Anki

Bara ÄLSKAR Lila, även till min häst och hund så har jag lila saker, Kan aldrig tröttna på den underbara färgen :)
Tack för din underbara blogg och tipps.

mvh Annika.

Å Tack för denna trevliga info du delat med dig av. Du är allt bra go du som gläder oss med så mycket bra tips recept och andra bra saker vi får ta del av. När det gäller färger så är jag svag för Rosa och Lila som är mina favoriter, men använder mycket svart grått och rött. inte för att jag kanske passar bra i färgerna men trivs och tror inte det ser anskrämligt ut i alla fall. Ett riktigt Gott N... Visa hela »

Tack för den infon. Lila är helt okej tycker jag och blir även glad över de olika blå nyanserna eftersom min favoritfärg är blå :)
Kramkram!

Milda fina förger. Kanske skulle försöka vara lite tuff nästa år o testa något annat än svart. Kornblått är en favoritfärg, det fanns ju en färg som är åt det hållet alla fall.
Har haft Sambons barn o barnbarn här på middag.
Det känns skönt o tyst i stugan nu. Slappar i soffan med en liten whiskey.

Kram till er båda

Min favoritfärg är röd i alla dess former. För några år sedan fick jag en färganalys och kom då fram till att jag är vinter... men jag brukar för det mesta passa i de flesta färger.

Kram Theres

Min favoritfärg är korall och orange, men det är ju snyggast då när man fått lite färg och inte är vintervit:) Ha ett gott slut och gott nytt år! Kram Jeanette

Kommer ihåg då lila var mycket populärt för nu rätt många år sen, då hade jag mycket lila i min garderob fast det nog inte är den bästa färgen för mig :)
Mina favoritfärger är grönt och blått. Jag har gjort en färganalys en gång och är en "vår", men följer nog inte de råden så slaviskt som i början..
Kram

Vad glad jag blir - så fint med lila i alla nyanser :))
Min absoluta favoritfärg!

Kram

Ååå så underbart. Jag stickar en del och många av de här färgerna finns hemma så det jag kommer att ge bort nu efter jul och nyår kommer att vara riktigt moderna :-)

Min egen favoritfärg är nog rött, oavsett säsong. Men jag gillar aprikos och korall också. Kanske för att det gör mig glad. Och mättade gul. Oj, det kan bli många favoriter här.

Tack för hjälpen att få... Visa hela »

Kommentera