Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Idag besökte vi vackra gravmonumentet Taj Mahal i Agra!

Vi utgick från underbara Oberoi Amarvillas, ett helt fantastiskt hotell som jag absolut rekommenderar om du ska besöka trakten, alla hotellets rum har utsikt mot Taj Mahal och det är som att komma in i en oas med prunkande trädgårdar, fontäner och personal som tagen ur "Tusen och en natt".

Från hotellet skjutsades vi med en golfbil upp mot Taj Mahal, sista biten upp till entrén blev dock till fots. Det gällde att ha tömt fickorna ordentligt innan - mobiltelefon och kamera var i princip vad som var tillåtet, godis, tuggummi, böcker och en himla massa annat var strängeligen förbjudet att ta med in. Efter en kort promenad inne på området tornade sig det grandiosa gravmonumentet upp mot skyn! Monumentet byggdes av mogulhärskaren Shah Jahan åt sin favoritfru Mumtaz (ja, han hade några stycken). Enligt sägnen skulle ett likadant gravmonument, i svart, byggts på motsatta sidan floden men hans barn höll hårt i arvet och begravde istället pappan jämte Mumtaz. Lite synd på många sätt och vis - både för att en spegelvänd svart kopia ju hade varit fantastisk att bevittna men också för att den extra graven är det enda som förstör den exakta symmetrin i hela Taj Mahal då Mumtaz kista är placerad i rät linje i alla vädersträck och balanserats på alla sätt och vis med byggnader och utsmyckningar - den extra graven bredvid ändrade på detta. Oavsett är det ett fantastiskt byggnadsverk med rika utsmyckningar och en vacker historia! Här kommer en drös med bilder från dagen!

Skoskydd krävdes för att få beträda marmorgolven!

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit en fantastisk dag som blev ett bra avslut på en händelserik och minnesvärd resa. Imorgon åker vi hem till Sverige igen till en massa kul saker som väntar!

Kram M

Skriv en kommentar

Vilken resa ni har haft!
Galet snygga bilder, Tack för att ni delar med er av era upplevelser

Kram

Vilken resa ni gör, vilka kontraster alltså!
Tack för alla jättefina bilder, man blir ju SÅ sugen att åka dit!
Ni är SÅ jättefina båda två!
Kram på Er
Tommy

Välkommen till kylan

Snygga bilder förresten :)

Vilka härliga bilder... Måste ha varit en mäktig upplevelse att ha fått sett Taj Mahal i verkligheten!

Önskar er en trevlig resa och välkomna hem till kalla Sverige! En resa jag själv gjorde för 33 år sedan...

Kram Theres

Fantastiska bilder från en, vad jag förstår, underbar plats!
Vilken resa ni upplevt! Välkomna hem!
Kram!

Så snygga ni är!!

Kommentera