Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

För ganska exakt två år sedan kände både jag och Magnus att det var dags att ta tag i vår hälsa. Från att ha varit två aktiva tränande personer hade vi förvandlats till två soffpotatisar som åt helt fel och framförallt onyttigt.

Foto: Karin Törnblom

 Då fyllde jag fyrtio; på måndag fyller jag fyrtiotvå och är i mitt livs bästa form. Steget från att komma till insikt och faktiskt göra något åt saken kan vara gigantiskt men precis i den vevan hittade jag Åse Falkman Fredriksons blogg; 56kilo.se - en inspirerande blogg med mängder av fantastiska kolhydratlåga recept. Vi började laga vår mat utifrån dessa recept och faktum är att vi aldrig ätit så mycket gott och det utan vare sig socker eller annat skräp. Samtidigt startade vi även med regelbundna powerwalks och allterftersom gick det enklare och enklare och blev till slut en rutin.

Foto: Thomas Engström

Allteftersom midjemåttet krympte adderade vi andra moment i vår träning; styrka och löpning bl a med hjälp av vår grymma PT Marcus Olausson och vår vän Johan Björkman. Som jag nämnde inledningsvis - jag har aldrig mått så bra som jag gör idag, jag studsar upp för trappor utan minsta ansträngning, blodsockret och därmed humöret är jämnt som ett vattenpass och ett gymbesök som förr om åren kändes motigt är nu något jag ser fram emot.

Foto, hår och makeup: Mats Carlsson

Känner du igen dig i något av detta? Har du försökt komma igång med kost och träning men aldrig kommit till skott? Då tycker jag absolut att du ska titta på TV4 Nyhetsmorgon imorgon söndag; då gästar nämligen min vän och inspiratör Åse programmet! Jag kan utan tvekan sätta min kvalitetsstämpel på den kost,- och livsfilosofi som hon står för både i hennes blogg och hennes tre bästsäljande böcker! I programmet tipsar hon om såväl frukost, lunch och middag!

TV4 Nyhetsmorgon imorgon söndag alltså!

Kram M

Skriv en kommentar

Tog liiite längre tid för oss att komma dit - men nu J-ar
Vi kör också med Åses inspirerande recept som bas och det är helt fantastiskt bra!!!
Rekommenderas varmt :)

Stor kram

Kan bara instämma när det gäller 56kilo bloggen och alla hennes fantastiska recept. I höstas började jag själv att ändra min kost till lågkolhydratkost och mår idag hur bra som helst även om min resa är långt ifrån över än. Men en dag i taget får man ta helt klart. Både du och Magnus har verkligen kämpat på bra under dessa två år och är bevis på att det fungerar alldeles u... Visa hela »

Kommer sitta bänkad i morgon bitti! Gillar både tänket och recepten! Åse är sååå inspirerande och bra! Och ni också ;) Vilken härlig hälsoresa ni gjort! :)
Kraaam!

grattis

Kan instämma att jag känner igen mig en hel del, för ca 2-3 år sen så åt jag väldigt ohälsosamt och gå till gymmet var inte ens tal om. Men idag mår jag toppen, har ändrat kost och slutat med alla onyttigheter ( vart utan godis och chips i 1 år nu ) att jag tränar ca 4ggr/ veckan om inte 5ggr ibland och mår idag toppen. De är tack vare er och åse som jag har börjat leva ett hälsosammare liv, ni ä... Visa hela »

Frugan lagar efter Åse's recept. Helt fantastisk gott, kilona rasar på mig, känner mig piggare och är snart i den viktklass som jag hade som aktiv friidrottare för 30 år sedan...
Känner mig stolt...
Kram.

Grattis på födelsedagen Mats!
Ja ni ser fantastiska ut du och Magnus,
vältränade och i fin form. Bra jobbat!

Mats, kan du ta bort min mail adress, skrev in den av misstag.

Kommentera