Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Nu är det säsongsskifte och för första gången ska hus och trädgård rustas för höst. Nu hann vi ju knappt komma igång med sommaren eftersom vi flyttade in såpass sent på säsongen men nästa år så! I vår ska vi sätta igång med att bygga om vår trädgård. Som det är just nu har vi lite nivåskillnader som ska rättas till med stödmurar och sen har vi ett flera hundra kvadratmeter stort trädäck som vi vill skrota till förmån för gräs och stenläggningar och växter. Inom kort ska vi sätta oss ner med vår trädgårdsfirma Ess1 Utemiljö och en landskapsarkitekt och skissa hur allt ska se ut. Bra att vi hunnit bo in oss lite nu först!

Vår härliga granne Jenny har lånat oss lite svenskt och utländskt att läsa för trädgårdsinspiration...

...hon har själv en superfin trädgård och idag kom hon över med lite hemodlat!

Men bara för att det ännu inte ser ut som vi vill så behöver ju inte allt stå still. Åkte till handelsträdgården idag och köpte lite höstblommor att sätta i krukor vid groventrén. Var sugen på prydnadskål men tror att Ljung klarar frosten lite längre och bättre så det fick det bli. Passade även på att tömma våra unidrains på garageuppfarten som blivit fulla med löv och grus.


Krukorna innan... Lavendeln fick en granne längre upp på gatan ärva!

Krukorna efter - härligt med lite nytt och fräscht!

Gräsmattan fick sig också en sista tilljämning - tror nog den går in i vilofas snart men eftersom det varit så varmt de senaste veckorna har den växt på bra in i det sista. Även poolen fick se sig besegrad av den nya årstiden, slog av värmen idag så att den kan börja svalna inför chockklorering, backspolning och så småningom vintertäcke. Känns lite läskigt att göra allt detta för första gången men det ska nog gå bra.

En riktig friskluftsdag i höstvädret alltså, känns så himla bra och skönt nu när allt är klart!

Kram M

Skriv en kommentar