Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Idag gick det absolut sista av jul,- och nyårsmaten åt i en lyxig pytt-i-panna. Hade en oöppnad förpackning prinskorv som skivades ner med ett paket bacon, tärnad oxfilé överbliven från nyårsafton - tillsammans med hackad gul lök och paprika blev det en bra start på rätten som jag sedan kompletterade med tärnad sötpotatis, kålrot och morot som jag körde i Air Fryer i cirka 20 minuter.

Air Fryern är en av mina nya köksfavoriter då den lämnar ett friterat resultat trots minimala mängder olja och dessutom ingen frityrlukt alls i köket! Till skillnad mot att steka rotfrukterna med resten av ingredienserna så blir de kripsipga och frasiga, lite som potatisen i en vällagad Biff Rydberg. Till detta lite inlagd gurka och en klick ailoli, också den kvar från nyår. Eftersom alla ingredienser var och en för sig var så pas smakrika använde jag varken peppar eller salt, behövdes inte. Hade jag haft julskinka kvar hade jag tärnat ner den med. Nu är alltså helgerna helt bortstädade även ur kylskåpet - och en god middag blev det på köpet, kanske ett bra tips till dig som fortfarande kämpar med att göra åt det sista! 

Kram M

Skriv en kommentar

Kommentarer

Hej! Först ett gott bakrecept av din fina man och nu en smaskig pytt i panna. Bra blandning av det som är kvar. Det smakade säkert väldigt gott. Såg gott ut med uppläggningen men man äter ju med ögonen😉. Trevlig kväll och helg. Tack er båda för recept och tips. Sköt om er Katrin