Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Visst är det något beroendeframkallande över curry? I alla fall jag blir som besatt av smaken, gärna i kombination med lite hetta - då äter jag nästan så dekoren på porslinet försvinner, haha! Har såklart gjort mängder med olika curryvarianter med olika typer av kött tidigare (Africana med oxfilé, currkyckling osv) men sedan vi lade om vår kost så har jag inte testat förrän igår. Så himla gott det blev och det gick faktiskt både snabbare och enklare än jag trodde. Receptet hittar du nedan om du är sugen på att testa. Just denna variant har en del syra av tomat och lime men receptet kan såklart varieras om du hellre gillar curry i kombination med sötma - testa då att byta lime och koriander mot lite mangochutney istället.

Vegetarisk Currygryta
(4 portioner)

1 msk curry
400 ml kokosmjölk
1,5 dl grädde
1 st lök, hackad
1 st tomat, bitar
3 st vitlöksklyftor, hackade
1 bit ingefära (ca 2-3 cm tumtjock), riven
1 st blomkålshuvud, buketter
2 st paprikor, stora bitar
en knippe färsk grön sparris i bitar
1 st broccoli, buketter
1 kruka koriander
1 st lime, saften av
Olivolja
Salt

Vänd paprika, sparris, blomkål och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn ca 20 min på 175 grader. Fräs sedan currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt gul lök, tomat, ingefära och vitlök - efter några minuter häller du på kokosmjölk och grädde. Låt puttra i cirka 20 minuter. Mixa currysåsen slät i en blender tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.

Lägg upp grönsakerna i en djup tallrik och häll över såsen.

Kram M

Skriv en kommentar

Rackarns så gott det låter ! Ska absolut testas ! Här hemma pågår projektet "minst en vegetarisk rätt i veckan" så toppen med inspiration !

Mats C.
· Svar till Clara

Precis så vi började också och efter det har det gått av bara farten!

Trodde ALDRIG jag skulle kunna äta enbart vego men uttrycket "ingenting är omöjligt" stämmer tydligen!

Kram M

Kommentera