Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Sent igår kväll flög vi från Rwanda till Uganda och för några timmar sedan landade vi i Amsterdam. I Amsterdam kommer jag och Magnus nu spendera några dagar privat innan vi åker hem till Sverige och börjar jobba igen. Att vi älskar att resa har nog inte undgått någon, så fort vi har möjlighet passar vi på att utforska och besöka olika delar av världen. På senare år har vi börjat att mer och mer upptäcka nya ställen istället för bara de gamla favoriterna. favoriter är tryggt och skönt medan nya ställen ju automatiskt blir mer av en spännande upplevelse, ny erfarenhet och nya kunskaper. Våran vecka i Rwanda har varit oerhört lärorik och eftersom vi båda brinner för WaterAid och organistationens arbete runtom i världen så känns det så oerhört skönt och betryggande att se att hjälpen verkligen når fram där den behövs och vilken oerhörd nytta den gör. Det filmade materialet kommer ni att kunna se bl a i Magnus olika sociala medier framöver.

Efter vi jobbat klart häromkvällen så bestämde vi oss för att promenera ett par kvarter från vårt hotell till välkända Hôtel des Mille Collines. Att promenera i Kigali är för övrigt en speciell känsla - det står unga killar med automatvapen lite varstans - det ska såklart vara för säkerhet men det går inte att komma iftån att det är en ganska obehaglig känsla. I alla andra fall har vi åkt bil eller taxi mellan destinationerna men området vi bodde i kändes  väldigt tryggt då presidentpalatset låg ett stenkast bort. För att återgå till Hôtel des Mille Collines så är det ju i huvudsak mest känt för omvärlden genom filmen "Hotel Rwanda" som berättar historien om vad som utspelade sig här under folkmorden 1994. Hotelldirektören Paul Rusesabagina gjorde om det då belgiska lyxhotellet (idag är det kanske inte så värst lyxigt utan ett enklare standardhotell) till en flyktingförläggning och räddade därmed 1268 liv. Filmen som släpptes 2004 är dock inte inspelad på det riktiga hotellet utan i Sydafrika men historien är sann och densamma. Har du inte sett filmen så rekommenderar jag den varmt. Känns speciellt att ha varit där och även om känslan var tudelad så hade vi en mycket trevlig kväll tillsammans med hela det svenska gänget som var på plats, det fick bli vår avslutningsmiddag.

Nu ser jag fram mot att uppleva Amsterdam fullt ut, vi har redan bokat in ett besök på Anne Frank och nu nu ska jag sätta mig och Googla lite andra sevärdheter. Är det någon som sitter inne på bra tips så skriv gärna nedan i kommentarsfältet!

Kram M

PS! Läs mer om vår resa på Magnus blogg - klicka här så kommer du dit!

Skriv en kommentar