Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Jag avger aldrig några nyårslöften. Tycker det blir så krystat på något vis att något måste ske eller förändras bara för att det är nytt år. Nyår kan dock vara en bra vändpunkt efter veckor av högtider förknippade med viss, inte alla gånger så nyttig, mat. För min del blir vändpunkten att återgå til det normala och sköta min kost som jag brukar. Nu har jag haft ”undantagstillstånd” i ungefär två månader då vi varit på resande fot och därmed fått lov att äta det som finns och bjuds.

Tyvärr är det svårt med vegetarisk kost utanför storstäderna, vill man dessutom hålla ner på kolhydraterna blir det ännu svårare. Vegetarisk kost (om det ens finns) brukar oftast (ute i landet) bestå i en gammal grönsaksbiff som legat alldeles för länge i frysen eller så blir det en paprika fylld med ris eller om man har kan man få en sallad med Halloumi. Känns därför jätteskönt att få ta tag i och äta det jag vill och brukar igen. Först och främst ryker allt överblivet julgodis ut nu, det som redan ligger i magen är nog. Kommer förmodligen resultera i lite abstinens och huvudvärk men efter tre dagar brukar i alla fall jag må toppen igen. Ikväll har vi lagat Palak Paneer, en indisk rätt med hemgjord färskost (Paneer) i en gräddig masalasås. Återkommer med recept!

Kram M

Skriv en kommentar

Spännade! Det receptet vill jag gärna ha! Saknar oxå "vanliga nyttigare maträtter". Med vänlig hälsning, Magdalena

Kommentera