Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Guide till Stockholms bästa pluggkaféer!

Vänner! Vi har fått önskemål på att nu till hösten göra en lista över pluggvänliga kaféer i Stockholm. Vi båda är studenter så vi sitter mycket på kaféer om dagarna, och det är inte helt enkelt att veta var man kan sitta utan att någon ber en stänga ner datorn efter en kvart. För oss är det viktigt att man känner sig välkommen, och att det är en mysig och härlig stämning i lokalen. Sedan är påtår på kaffet ett plus om man ska sitta länge, och såklart att det finns schysst och gott fika.
Här kommer våra favoriter!

Pascal, Odenplan och Skånegatan
Pascal är ju en av våra favoriter i alla kategorier. Vi älskar stämningen, myset och alla goda mackor, bakverk, luncher och kaffe. Pascal kan ibland vara väldigt fullt av människor, men kommer man en vardag brukar man kunna hitta en plats. Här har vi ägnat många plugg-förmiddagar och kommer garanterat fortsätta med det.

Omayma Nytorget
En annan favorit, precis bredvid Pascal på Skånegatan. Skönt häng, mysig personal och god frukost. Brukar inte vara extremt mycket folk och man känner sig inte ivägen med en dator eller böcker. Prova deras frukostmackor med avokado och ägg, drööömmen.

Pom och Flora, Södermalm
Många förknippar Pom och Flora med helgfrukost och en timmes kö. Men går man hit en vardagsförmiddag är detta ställe perfekt! Detta är ju drömmen för frukostälskare alltså.... Deras bowls, chiapudding och nutellacroissanter är så goda. Kaféet stänger vid 15 så kom ihåg att vara här i tid!

Gast, Rådmansgatan
Ett favoritställe. Älskar viben, känslan och den hippa stämningen. Rätt dyrt, men väldigt bra pluggställe. Vi brukar käka lunch här och dricka många koppar gott kaffe. Passar bäst sitta i grupp och diskutera, det är nämligen rätt livligt och högljutt. Med andra ord kanske inte bästa stället att sitta med en bok och tentaplugga....

Haga Bageri, Torsgatan och Hammarby Sjöstad
Mysig pärla som vi hänger på så ofta vi kan. I bageriet bakas bullar och bröd hela dagarna, och det är en familjär och mysig känsla i hela lokalen. Här kan man sitta länge och plugga utan att bli bortmotad. Jag tycker om att sitta ensam och t.ex. plugga till en tenta, då morgnarna brukar vara rätt lugna och mysiga här. Vid lunch kan det dock bli rätt fullt, så här är morgnar eller eftermiddagar bäst! Prova deras kardemummabullar och en kopp gott bryggkaffe... Påtår ingår- VIKTIGT!

Nytorget 6, Nytorget
Första gången jag åt frukost här imorse, och VILKET STÄLLE. Ska berätta mer om frukosten i ett annat inlägg, men vill ändå slå ett slag för pluggmys här. Vi satt i flera timmar, drack gott kaffe och jobbade med en skoluppgift. Personalen är hur gullig som helst och man känner sig väldigt välkommen. Det bästa av allt är att man inte blir ruinerad här, priserna är riktigt schyssta. LIKE på det.

Johan och Nyström, Mariatorget
En klassiker som alltid fungerar. Här är kaffet gott och det finns en skön jobb-och-pluggstämning över hela stället. Hamnar ofta här just för att det finns bra med plats och man inte känner sig jobbig som har med sig datorn.

It's: PLEAT, Centralen
HM:s nya satsning, en succé tycker vi! Fräscht, skönt och mysigt kafé mitt inne i stan, perfekt när man är vid centralen där det annars inte finns så mycket roligt. De satsar mycket på nyttiga och hälsosamma luncher, drycker och fika. Det känns trendigt och roligt och är mysigt inrett med växter och fina detaljer. Här gillar vi att ta långa luncher och plugga med vänner.

Skriv en kommentar

Så fint blogginlägg!! Ovärderligt för en student som jag alltså.

WONDERFUL!
Värt att veta är att Pascal Odenplan tydligen har datorförbud mellan 11-14. Anledning oklar!

Mat S.
· Svar till E

Absolut! Bra att du säger det!

Awesome!! đŸ€©

Mat S.
· Svar till Sanna

Tack snälla!

Kommentera