Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
SPA(m)

 Spa är en förkortning av latinska “salus per aquam” (hälsa genom vatten)

 

Jakten efter att vara i nuet stressar skiten ur mig och alla andra. Jag vet inte och kommer aldrig förstå grejjen med SPA. Iden är bra i teori men i verkligheten är det allt annat än idealistiskt. Glida runt halvnaken bland okända människor där vi alla desperat försöker njuta av tystnaden och lugnet. Med tanke på onödiga priset man betalar för att sitta på en loungesoffa och bada i en pool fylld med andra människo(hår) är det absurt. Skillnaden från Eriksdalsbadet är att här är det åldersgräns, that´s it, istället för skrikande hoppande barn får vi hånglande vuxna som glömt bort att bete sig (hehe Gud vad jag låter som en gammal tant).

Sen väl inomhus på den klaustrofobiska  hälsobadet så kostar allting extra. Massage, andra behandlingar och överprisad ”hälsomat” . Kan vi ta en stund och prata om maten…. ge mig alternativet i alla fall att unna mig en fettdrypande hamburgare.

Och trots att jag är en rastlös själ som lätt blir uttråkad så har jag förmågan att fokusera och varva ner. Jag går på yoga, ett mirakel som fungerar på mig. Jag har testat mindfullness och höll på att riva av mig skinnet hur frustrerande det var. Spa anläggningar är i nivå med mindfullness. Funkar för vissa. Kanske tanken att man betalt inträde och ”inversterar” i sin hälsa ger en placebo effekt att man tar hand om sig själv. Dunno, varför inte bara ta en promenad ut i friska luften i en skog?

 

Som kvinna antar folk alltid att en älskar att gå på Spa. Jag har fått det i present av kompisar, jag har blivit taken away på romantic getaways, jag  t.o.m intalade mig själv  att boka in Steam hotel med min nuvarande sambo i tron att eftersom han är the one så kommer upplevelsen vara annorlunda….vi båda vart fett uttråkade och hade hunnit med både det ena och det andra , sen ville vi bara hem.  Hahaha ganska komiskt att vi slösade en hel dag, pengar och frös ihjäl på vägen dit för något vi kunde ha fått så mycket bättre i soffan hemma. Men A for effort.

Kan hysterin tagga ner lite eller i alla fall sluta att överromantisera hela upplevelsen. Det är bara  tråkigt och stjäl den tid man skulle kunna använt för att på riktigt koppla av.

Folk som ”inte har tid” att träna och känner skuld att de lever ohälsosamt, har inga problem att överbetala SPA weekends för att mildra ångesten och komma undan med att leva sunt. Jag varken tränar eller äter bra, jag känner ångest för att jag är elak mot min kropp men jag inbillar mig inte att lite varmvatten och en massage kommer förlänga mitt liv. Tror att jag måste sluta röka först.

Jag har gett SPA anläggningar flera chanser än förtjänat och vem vet , jag kommer säkert hamna på ett SPA igen någon gång i framtiden. Jag var t.o.m i kurorternas huvudstad: Budapest. Jag valde att inte slösa en halvdag inspärrad i en enorm tolaettanläggning, istället promenerade jag runt stadens gator och njöt, fyllde mina sinnen med vackra minnen…..och magen med god öl

 

Mitt SPA CV:

Centralbadet: hemskt. Maten. Miljön, badgästerna.

Selma city: litet. Fin utsikt. Dålig mat. Tråkigt

Yasuragi: Den enda anläggningen jag gillar. Det är stort och atmosfären och inredningen var verkligen spot on. Rummen fräscha. Maten god. Det jag inte gillar är att det är så satans dyrt. Och människor

Sturebadet: lyxigare version av Centralbadet. Lika poänglöst och tråkigt

Steam hotel: live porno är allt jag har att säga. Get a room, du är bokstavligen på ett hotell

Utomlands: som hemma fast utomlands:/ Dock blev jag traumatiserad i Slovenien då ALLA var nakna. Det var på riktigt 50 shades av allt och erfarenheten var lika dålig som boken

Men kanske så bottnar allt i att jag är avis på folk som kan njuta på sådana anläggningar? Den moderna människans sätt att varva ner?

 

Saker jag gillar med Spa:

Spagetti

Spareribs

Sparkling water

Space

Spain

Skriv en kommentar

Ida B.

TACK! Äntligen någon som sätter ord på mina känslor kring spa. Jag kommer skicka länken till detta inlägg som svar när jag får frågan om att spaa.

Katarina D.
· Svar till Ida B.

ahhaha.

Kommentera