Mowglis kök blev snabbt ett No-please besök

Vissa restauranger har bättre luncher och vissa har bättre kvällsmenyer. En teori jag länge haft är att om ett ställe kan leverera en lunch som känns vältillagad, smakar bra och inte ger endast bukfylla så visar detta hängivenhet och kärlek till maten. Därför så brukar det oftast även bli en lyckad kvällsmeny när jag återvänt

Well, när det kom till Mowglis kök så blev jag milt sagt besviken och lurad.

Lunchen var behaglig och gav diverse smaksenastioner. Middagen däremot var en stereotypsik klyscha när det gäller indiska maten. Allt jag ogillar visade sig ske här.

Tex atmosfären, inte alls lika välkomnade och mysigt som vid lunch (vilket säger en del eftersom det är lunchrush med million besökare). När resturangägare tränger in så många småbord som möjligt på en liten yta är enormtstörande.Det är en sak att ha community table och då vet man att en kommer dela sin plats med bordsgrannen. Men vi blev placerade bredvid en familj och vårt bord var I mitten av gången. Varje gång service personalen gick förbi så förväntade jag mig att en tallrik eller ett tomt glas skulle landa på mitt huvud.

En annan klyscha är att personalen inte kan kommunicera, varken gällande maten eller överhuvudtaget.

Att bli serverad pissljummen öl för 100 kr är ett brott I sig.

Förätterna var hemskare än hemskt. Smaklösa, fettdrypande partiklar som friterats I återanvänd gammal olja. Alla kryddor som beskrivs på menyn lyser med sin frånvaro. Jag hade varit nöjdare med ett skål dillchips och dipp som man fick som fjortis på hemmakalas.

Sedan väntas det I en evighet att överhuvudtaget så sin mat. Ingen bryr sig. Persoanlen springer I lokalen, fram och tillbaka och man känner sig stressad.

Huvudrätten var smaklös, återigen inte en uns av kryddor. Milda easily forgotten smaker. Överkokt ris. Måltiden kändes som något man fick I skolmatsalen.

Tiffinboxen som innehöll kyckling och lamm var värdelöst. Lammet smakade inte alls, man kunde knappt tugga och eftersmaken var mjölig, bränt och man kunde känna att det var det billigaste och sämsta råvaran som användes. Och får ej glömma att nämna att det fanns 2 gram kött med 1 kg grönskaker. Grönsaker som inte ens var helt steka, halvråa och yes you guessed it,smaklösa.

Hela middagen var en fet flopp.

Alla såser var spruckna som resulterade med fettansamlimgar I skålarna. Milt sagt oaptitligt.

Det enda som var gott var naan brödet.

 

Jag tog ut vinsten I förskott. Baserade min bedömning på endast luncherna. Stort fel av mig, men I mitt försvar så är det sällan ett ställe levererar dålig middag om lunchen är bra. En annan faktor är att Mowgli är en familjeägd restaurang, så man skulle tro att alla inblandade I verksamheten skulle bry sig lite mer om både råvarorna och kunskaperna i köket.

 


Synd att det återigen finns ett slentrianmässig, schablonmässig, klichéartad, monoton,och ointressant indiskt ställe i Stockholm. Har inte vi nog med detta. Please, kan någon ge folket vad de behöver. Äkta smaker, explosion av kryddor och service som inte springer runt som hönor utan huvud.

Skriv en kommentar

Agnes L.

Oh no så jäkla trist. Lunchen är ju bra! Ska dit igen nästa vecka. :-(

Katarina D.
· Svar till Agnes L.

Lunchen är bra som sagt. servicen vänligare och mer närvarande. Sedan är det inte lika många rätter påmenyn så antar att därför är det bättre. I alla fall undvik kött, ta vegetarisk alltid

when i think about that place a few words come to my mind...
crucifixion, shame, bad joke... and so on...
AVOID AT ANY COST!!!!!!!!!!
RUUUUUUUUUN!!!!!

One of the worst experiences in Stockholm so far...
- warm, no wait... almost hot beer
-tasteles food, no seasoning at all, lack of flavours... who said Indian???
-poor service... and really packed place, not nice
-advice, please, change the oil of the deep fryer FGSSSSSS!!!!!!!!!!! taste really bad... and do... Visa hela »

Katarina D.
· Svar till Guillermo

I feel the same, just tried to detain my anger and be a little politically correct in my article. But i agree, the company was great, especially seeing your reaction to all the shit that was served. hahahah

Kommentera