Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Mindblown

Massa smarta köksprylar har underlättat matlagningen, gör den roligare och en kan nörda in sig i grejjer man aldrig trott var möjligt

All eloge till mikroplans, sous-vide, ja även mikrovågen (haters gonna hate).  Molekylär gastronomi (känns så 2015 men i alla fall) för personen som alltid drömt om att vara magiker men behövde ett riktigt jobb för att betala räkningarna.

Jag kan t.o.m. tycka att osthyveln är en riktig bara redskap, även om den typ bara används  i Sverige. Så som jag förstår så klarar sig alla andra länder gott och väl utan, men osthyvel for the win

 

Eftersom jag inte använder mig nu utav massa komplicerade eller icke komplicerade köksutrustning och -redskap så tänker jag inte rabbla upp allt som finns.

Det jag vill prata om är den ultimata redskapen som är så simpel att en undrar varför man själv inte kom på det! The one, the only -

SLICKEPOTT

Så bäst och väsentlig utav olika anledningar. Fatta att denna skitsak med sina smidiga och flexibla kanter skrapar ut sista lilla atomen av degen ur en bunke. Man kan använda den för att jämna ut smeten eller bre ut glasyr. Bakar man kakor eller annat sött så är väl det bästa att sedan slicka rent slickepotten.

Enkla att rengöra, vare sig man diskar per hand eller slänger in i diskmaskinen. Det är mindre troligt att de missfärgas eller absorberar fukt, fett och lukt.

Om du är orolig att din gummi slickis kommer smälta så finns det silikon som är värmetålig.Då kan man tex smälta choklad och röra om i kastrullen utan att riskera att botten skrapas.

Så all respekt till alla apparater, mojänger och onödiga äppelsskalare där ute men jag kommer aldrig kunna kalla mitt kök för ett riktigt kök om inte slickepotten finns med i bilden.

Upp till bevis:

Skriv en kommentar

Ida B.

Hahaha!!! Amen! Slickepotten är fasen underskattad 🙌 😂

Agnes L.

Helt rätt! Hurra för slickepotten.
Blev också sugen på choklad nu...

Kommentera