Akvavitpromenad i Göteborg med MovEat

Lördagen den 8 oktober genomförs MovEat Akvavit på fem olika restauranger i Göteborg. På varje ställe serveras en akvavit tillsammans med en utvald maträtt. Restaurangerna besöker man i valfri takt och ordning.

MovEat är en mat- och dryckespromenad där besökarna med hjälp av en app navigerar sig runt mellan de utvalda restaurangerna. Genom appen planerar sällskapet sin egen rutt för att smaka sig igenom dagen. Eftermiddagen den 8 oktober genomförs Moveat Akvavit för andra året i rad i Göteborg, efter succén 2021. Årets deltagande restauranger är Schnitzelplatz Lagerhuset, Koks, Adamo, Berzelii Choklad samt Šnyt Pilsnercafé. På varje ställe genomförs ett smakstopp, där det serveras en utvald akvavit i kombination med en mindre maträtt.


Adamo på Södra Vägen är ett av stoppen under lördagens akvavitpromenad.

– Akvavit är en unik dryck för Norden och passar till så många fler tillfällen än de klassiska högtiderna. Genom vandringen får deltagarna både upptäcka nya smakkombinationer samt uppleva flera av Göteborgs trevligaste restauranger, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora.

Första starten sker klockan 11.30. En biljett kostar 599 kr/per person och finns till försäljning här.