Asiatisk streetfood och utelounge på OGBGatan

Under sommaren flyttar OGBG Bar & Restaurant utomhus. Det nya sommarkonceptet OGBGatan innebär asiatisk streetfood, sommardrinkar och loungehäng med kontinentala vibbar – allt med ordentligt med plats och till Göteborgsikonisk utsikt.

OGBG har gjort sig kända för sina moderna tolkningar av asiatiska smaker. I och med OGBGatan tas den känslan till en ny nivå. Streetfood med asiatiska förtecken är i fokus, bland annat hittas koreanska wraps, vietnamesiska sommarrullar och bläckfisk med krabbsallad på menyn.

Therese Jonsson, manager på OGBGatan, tycker att konceptet är perfekt för långa semesterdagar.

– Rätterna är av mellanstorlek och beställs i baren, när den elektroniska pucken lyser går man själv in och hämtar maten hos kockarna. Det skapar en avslappnad och gemytlig stämning och gör också att vi kan servera högkvalitativ streetfood till schyssta priser.

Det går förstås också att slinka in på uteserveringen bara för något svalkande att dricka. Öl och vin finns förstås på menyn, men även sangriakannor och läskande sommardrinkar gjorda med omsorg.

Sommarsatsningen OGBGatan pågår under juni, juli och augusti och den generösa uteserveringen löper längs med Stenpirens moderna torg, beläget med utsikt över både älven, kranarna och Läppstiftet – en mer Göteborgsromantisk vy får man leta efter. Solen ligger på länge och givetvis har man tänkt på att det ska finnas gott om utrymme mellan borden.

– Utomhus är det möblerat med solstolar och loungemöbler. Kvällssolen kommer runt hörnet vid 16.30. Även inomhus har vi gott om sittplatser, säger Magnus Östlund, hotelldirektör för Comfort Hotel Göteborg, dit OGBG hör.

OGBGatan har öppet torsdag-lördag till och med 30 augusti.