Köttkrogspionjär adderar nygamla klassiker och lyxiga burgare till menyn

Att Linnékrogen A Hereford Beefstouw serverar kreddigt kött råder det ingen tvekan om. Men även inarbetade koncept behöver hållas up to date för att glädja både trogna stammisar och gäster som gjort en nyupptäckt på Göteborgs kroghimmel. Inför hösten 2017 landar bland annat nygamla klassiker och en lyxig Wagyu-burgare på menyn.

Lagom till att folk återvänder till stan efter sommar och semester passar köttkrogen A Hereford Beefstouw på att uppdatera menyn med flera köttiga nyheter.

Höstens största förändringar innebär bland annat ett tillägg av den klassiska rätten Oxfilé Wellington som omtolkas och döps efter krogen. Smördegsinbakad oxfilé serveras med anklever och tryffel, där ca 400 g blir en bra middag för två personer. En riktig gammal klassiker med en twist.

För burgarnörden bör nämnas att den numera tryffeltoppade köttpucken, serverad i restaurangens egen brioche-bun, mals av Wagyukött. Hamburgare i lyxtappning alltså.

- Vi byter ut vårt lamm från Nya Zeeland och ersätter det med ett danskt, ekologiskt lamm. Lammet kommer från Vibygård i Danmark, där djuren lever ute i princip 100% av sitt liv på ängarna runt gården. Jag har aldrig ätit godare lamm, men jag är ju också lite partisk, säger restaurangchef Claes Rosén.

Mer information: A Hereford Beefstouw

Visa på karta