Liseberg ställer in alla konserter i sommar

I april meddelade Liseberg att man ställde in fyra konserter. Nu har beskedet kommit att samtliga konserter på Liseberg i sommar ställs in. Detta på grund av coronaviruset.

Coronaviruset fortsätter att sätta stopp för sommarens nöjen, däribland konserterna på Liseberg. Nöjesfältet har ställt in samtliga konserter i sommar, på grund av coronaviruset. Beslutet omfattar Stora Scenen, Lilla Scenen och Polketten med danskvällar, danskurser och Elvadans. Totalt handlar det om 70 akter som flyttas fram till 2021 eller avbokas.

– Vi har följt utvecklingen dagligen och just nu är det är inte mycket som talar för att vi kommer att kunna genomföra några konserter alls. Därför väljer vi att ställa in hela sommarens program, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Några av de internationella artisterna, bland annat Tom Jones och Einstürzende Neubauten, har redan meddelat att de i stället flyttar sin turné till 2021 och att de därmed kommer att uppträda på Liseberg nästa sommar.

– Det känns vansinnigt trist, men under det rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut. Vi får göra comeback med ett otroligt starkt scenprogram sommaren 2021 istället, säger Per Alexanderson.

Vad gäller sommarsäsongen 2020 så har Liseberg i nuläget inga besked om när nöjesparken kan få tillstånd att öppna.

– Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart myndigheternas bedömningar, säger Tina Resch, vice vd Liseberg.