Upplev skaldjurssafari på Västkusten

I sommar bjuder Scandinavian Detours in till ett saltstänkt skaldjursäventyr tillsammans med Restaurang Brygghuset och whiskyvarumärket Talisker i Fiskebäckskil. Scandinavian Detours är en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare, det här äventyret kommer bjuda på en skaldjursupplevelse i sann Bohuslän-anda.

Fiskebäckskil är idag mest känt som ett pittoreskt sommarparadis på den Bohuslänska kusten med sina röda sjöbodar, kaptensvillor, fiskarstugor och solvarma rödskimrande klippor. Men när Fiskebäckskil grundades på 1500-talet, var det som ett av Sveriges första fiskelägen. I sommar bjuder därför whiskyvarumärket Talisker in till Fiskebäckskil för ett riktigt skaldjursäventyr ute på Skagerrak.

Hela upplevelsen kommer utgå från Fiskebäckskil och kretsar kring det lokala fisket. På skaldjursäventyret kommer du att få åka ut med en fiskebåt och fiska skaldjur ute till havs. I anslutning till skaldjursfisket kommer det att bjudas på lunch ute på en ö i skärgården, och kvällens middag avnjuts på Restaurang Brygghuset, där Brygghusets kockar tillagar och bjuder på dagens fångst.

− Det ska bli väldigt kul att vara en del utav något som främjar naturen vi har runt omkring oss och de råvaror den erbjuder. Det finns såklart oändliga smakkombinationer man kan använda sig av vid utvecklandet av cocktails, men som grundregel handlar det om att hitta en balans i syra, sötma och umami mellan drycken och maten. Utifrån det kan man leka runt med andra smaker som kompletterar maten. Fokus för mig kommer ligga på att försöka matcha de smaker som sticker ut i varje rätt, mer än på själva fisken och skaldjuren, säger bartendern Emil Hed.

Till maten serveras whiskycocktails komponerade av Emil Hed, en av Sveriges bästa bartenders, som du annars hittar på Svartengrens i Stockholm. Kvällen avslutas med en whiskyprovning i Brygghusets egen whiskyhörna, ledd av deras egna experter. Natten spenderar man på Slipens Hotell och dagen efter vankas frukostbuffé.

Mellan den 28-29 juni och 23-24 augusti har du möjlighet att boka detta upplevelserika naturäventyr. Läs mer här.