Koka Koka

Göteborgs restauranger med stjärnor i Guide Michelin

Michelinguiden gavs för första gången ut år 1900 i Frankrike, tanken var att bilister skulle lockas ut på landet och därmed slita på sina däck. I dag är en stjärna i guiden varje köksmästares högsta dröm. Och i Göteborg, som blivit en av Europas stora matstäder, finns inte mindre än fem stjärnkrogar – här ryms såväl traditionella- som mer experimentella kök, alla med det gemensamt att de serverar en upplevelse utöver det vanliga. Nedan listar vi Göteborgs restauranger med stjärnor i Guide Michelin.

Innehållsförteckning
  1. Michelin-restauranger i Göteborg
    1. Koka – Stans egen stjärna: Björn Persson
    2. Project – Teamwork och tid
    3. SK Mat & Människor – En stjärna och Årets kock 2019
    4. 28+ – Artsy och avspänt
    5. Signum – Skandinavisk lyx

Michelin-restauranger i Göteborg

Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka
Koka – Michelinkrogar
Koka

Koka

Stans egen stjärna: Björn Persson

När Björn Persson 2014 bestämde sig för att klä Michelinkrogen Kock & Vin i en enklare kostym var succén återigen ett faktum. Bara ett år senare förärades även Koka med en stjärna i Guide Michelin. Framgångsreceptet bygger på tre-, fem- och sjurätters-menyer som skapas av lokala råvaror.

Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project
Project – Michelinkrogar
Project

Project

Teamwork och tid

Project har varit vassa redan från början, när de satsade på riktigt vällagad mat i avslappnad miljö. Och visserligen är det konceptet fortfarande, men man har växlat upp ytterligare och dessutom förärats en Michelinstjärna. Detta tack vare unika rätter med balanserade smaker, gjorda på lokala råvaror i säsong och slutligen presenterat av skicklig personal. Att det finns gott om teamwork och tid bakom varje rätt är tydligt – bara brödet tar fem dagar att göra, medan smöret tar två.

SK Mat & Människor

En stjärna och Årets kock 2019

I SK Mat & Människors unikt designade restaurang ligger fokus på naturens skiftningar och den aktuella årstidens råvaror. Förutom det femtontal rätter som serveras i matsalen kan du slå dig ner i vinbaren för ett glas under lite enklare former. Man erbjuder även ett Chef’s table där ditt sällskap kan sitta mer avskilt – för en oförglömlig upplevelse kan du här boka ett matlagningspass med någon av ställets kockar.

28+

Artsy och avspänt

Sedan 1985 har den här välrenommerade lyxkrogens svensk-franska kök stått i en klass för sig. Här serverar man en föränderlig meny i symbios med rådande säsong – samt med en oklanderlig service. Välj en stor eller liten avsmakningsmeny och dyk in i en av landets maffigaste vinkällare. 28+ har en stjärna i Guide Michelin.

Signum

Skandinavisk lyx

Längst ut på Långenäs udde i Mölnlycke bjuder Signum på vackra avsmakningsmenyer med skandinaviska råvaror som följer den nordiska säsongen. Utsikten över Landvettersjön, fönster från golv till tak och skandinavisk interiör bidrar till upplevelsen på denna restaurang som fick en stjärna i Guide Michelin 2023.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;