Guiden till ekologisk skönhet i Göteborg

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

För allt fler är det av stor betydelse att våra skönhetsrutiner av olika slag är ekologiska. Många vill vara säkra på att de produkter som används är schyssta mot både människa, djur och natur. I Göteborg finns flera ställen som är riktigt bra på ekologisk skönhet. I den här guiden har vi samlat de bästa ekologiska salongerna, butikerna och klinikerna i Göteborg. Oavsett om du är ute efter att färga håret på ekologiskt vis, göra en avancerad hårmineralanlys eller helt enkelt behöver en ny ansiktskräm så hittar du tips på var du kan vända dig.

Fler guider till ekologiska Göteborg:

Frisörer som arbetar ekologiskt

Zofias Eco Beauty

Karl Johansgatan 78, Majorna

Holistiskt perspektiv på skönhet

I hjärtat av Majorna ligger Zofias Eco Beauty, där fokus är ekologisk skönhet på olika sätt. Teamet på Zofias har en bred kompetens inom både hud- och hårvård och erbjuder allt från ansiktsbehandlingar och manikyr till färgning av både hår, fransar och bryn. Man arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv på skönhet och erbjuder även massagebehandlingar och andra kroppsbehandlingar för att bekämpa olika hudproblem.

Salong Alexandra

Vegagatan 54, Linné

Eko-frisör med koll på produkter och färg

På Salong Alexandra får man håret fixat och färgat på helt naturlig väg. Ekologisk hårvård är det ägaren Alexandra brinner för och alla produkter som används är helt utan giftiga kemikalier och innehåller istället naturliga ingredienser från växtriket. Alla produkter som används och säljs på salongen är godkända av Grönsalongs miljöcertifiering. Utöver klippning och färgning kan man även få fransar och bryn tillsnyggade på ekologiskt vis. Kommer man in på en fredag bjuds det på AW och ett glas eko-vin!

Miras Hårstudio

Slottsskogsgatan 14, Majorna

Klipp utan kemikalier

Frisörsalongen Miras slog upp portarna 1985 och har under åren uppdaterat sig i de senaste trenderna och teknikerna. I dag erbjuder salongen behandlingar såsom klippning, färg och slingor samt kurinpackning – utan att använda silikoner, parabener, ammoniak och sulfater. Man undviker även i möjligaste mån kemikalier.

Skönhetsbutiker med ekologiskt utbud

EcoLinné

Linnégatan 3, Linné

Skönhetsbutik där allt är ekologiskt och veganskt

EcoLinné har länge varit en populär destination för de som gillar ekologiska skönhetsprodukter. Den kombinerade butiken och frisörsalongen drivs av Maria, som har stor kunskap kring allt som har med ämnet att göra. I den lilla butiken på Linnégatan finns ett stort utbud av ekologiska produkter för hud och hår, men även hygien, rengöringsprodukter, smink, vitaminer, raw food, solskyddsprodukter och ekologiska produkter till djur. Allting är veganskt och inget har testats på djur. Två frisörer jobbar i salongsdelen för den som vill snygga till svallet.

Sense for Beauty

En av Sveriges få ekologiska hudvårdskliniker

Sense for Beauty är en av Sveriges största webbåterförsäljare för ekologisk hudvård och makeup, men utöver sin webbshop har de även en ekologisk hudvårdsklinik och showroom i Göteborg. På kliniken, som är en av få ekologiska hudvårdskliniker i landet, erbjuds ett stort antal behandlingar, bland annat ansiktsbehandling, vaxning, fillers och botoxbehandling mot rynkor. Sense for Beauty erbjuder även helgkurser för den som själv vill lära sig mer om ekologisk makeup och hudvård.

Grön Lyx

Slottsskogsgatan 48 D, Majorna

Behandlingar för att motverka stress

För hudvårdssalongen Grön Lyx är etik ett viktigt fokus, liksom att visa hänsyn både för människor, djur och natur. Alla produkter som används i de olika behandlingarna är därför givetvis ekologiska och veganska. Anja Komi, som ansvarar för salongen, är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut och diplomerad botanisk pedagog och har jobbat länge med ekologisk hudvård. På salongen erbjuds olika sorters behandlingar, bland annat klassiska ansiktsbehandlingar, men även anti-stress-behandlingar som ansiktszon-behandling och taktil massage.

NH2 - Naturlig Hälsa & Hudvård

Linnégatan 76, Linné

Hälsokostbutik och avancerade hälsoanalyser

På den kombinerade hälsobutiken och kliniken NH2 tar man välmående på största allvar. Utöver ett stort utbud av ekologiska hälsoprodukter finns den väletablerade kliniken. Hela människan står i fokus och man erbjuder ett noga utvalt utbud av gedigna hälsoanalyser. Bland annat kan man göra hårmineralanalys, som mäter förhållandet mellan vissa näringsämnen och toxiska ämnen, torrblodsanalys, som utvärderar stress och toxiner, eller en EIS-scanning, som mäter ca 70 olika fysiologiska parametrar som ger en uppfattning om kroppens funktion och om vilka eventuella brister som finns.