Guiden till escape rooms i Göteborg

Att bli inlåsta i ett spännande – och ibland läskigt – äventyr, där uppdraget är att ta sig ut på tid, har blivit en populär aktivitet att göra tillsammans med vänner, kollegor eller familj. I ett escape room ska ni ta er ut genom att lösa kluriga uppdrag och gåtor. Här ställs samarbetsförmågan, liksom logiskt och kreativt tänkande, på prov. I Göteborg finns det flera escape rooms som har specialiserat sig på denna roliga aktivitet. Runtom i stan kan ni stiga in i helt nya världar och till exempel lösa ett mord, bli inlåsta i en bunker eller resa i tiden. Här guidar vi till escape rooms i Göteborg.

Escape Quest

Gustaf Dalénsgatan 17, Hisingen

Sätt samarbetsförmågan på prov

Escape Quest i Kville är ett modernt och spännande escape room. Oavsett om ni är där med familj, vänner eller kollegor så gäller det att vara lösningsorienterad och kunna samarbeta för att klara utmaningarna och fly rummen. Ni kan bland annat lösa ett mord, hacka er in i ett system, utföra ett insiderjobb eller resa i tiden. Totalt finns det sju rum för grupper om två till åtta personer.

Escape

Norra Hamngatan 4, Centrum

Hinner ni ta er ut?

På centralt belägna Escape kan ni ge er in på en fartfylld bana. Här finns ett flertal rum med olika teman. Under en timmes tid blir ni inlåsta i ett rum. Sedan ska ni gemensamt samarbeta och hitta ledtrådar, koder och föremål för att ta er ut.

Paladia

Sten Sturegatan 4, Centrum

Escape room med sinne för detaljer

Paladia är ett escape room där man har lagt mycket fokus på detaljer och autentisk rekvisita, här vill man att spelarna ska transporteras till en helt ny värld när de stiger in i spelen. Prova till exempel att bli instängda på magiskolan som ruvar på hemligheter.

Escape House Gothenburg

Stortoppsgatan 3, Majorna

Inget för den harige

Escape House i Majorna är inget för den nervsvage. Här kan ni till exempel bli inlåsta i en fängelsecell eller (förhoppningsvis) lösa en mordgåta, som i ett verkligt Cluedo. Om ni blir hungriga efter ert hårda detektivarbete så går det även att beställa käk!

Gothenburg Escape Game

Hvitfeldtsgatan 9, Centrum/Kungshöjd

Inlåsta i bunkern

Har du länge drömt om att klara upp ett bankrån eller bli inlåst i en sovjetisk bunker? Vi tänkte väl det! Nåja, på Escape Game kan detta gå i uppfyllelse under hyfsat kontrollerade former. Ta med polarna på en resa ni sent ska glömma och välj mellan ett flertal, ofta hårresande, historier att själva bli en del av.

District Zero Göteborg

Herkulesgatan 1l, Hisingen

Hög spänningsnivå på Hisingen

District Zero är ett escape room på Hisingen som erbjuder ett flertal spännande utmaningar. Spelen är indelade efter svårighetsgrad och ni kan enkelt välja en nivå som passar just er grupp. Vågar ni till exempel bli inlåsta på en mördares bondgård?