Guiden till Göteborgs bästa barer

Att hitta en bra bar i Göteborg är inget större problem. Stan är full av trevliga och mysiga ställen där du kan glida in för ett glas efter jobbet eller för en sällskaplig kväll med vännerna. Här guidar vi till Göteborgs bästa barer, oavsett om du ska ta en AW med kollegorna eller träffa gänget för en skummande öl. Guiden innehåller såväl gamla barklassiker som nya ställen i stan, och kanske hittar du en alldeles ny favorit. Nedan finner du även två separata guider till Göteborgs bästa cocktailbarer och pubar.

Kolla även
- Cocktailbarer: Guiden till Göteborgs bästa cocktailbarer

- Pubar: Guiden till Göteborgs bästa pubar
- AW: Guiden till Göteborgs bästa afterwork
- Hotellbarer: Guiden till Göteborgs bästa hotellbarer

Atelier (Hotel Pigalle): Blomstrande och flirtigt under pittoreska snedtak
Hotel Pigalles restaurang, allra höst upp i byggnaden, överraskar med genomarbetade menyer såväl på middagssidan som när det handlar om cocktails. Sitt runt det stora och inbjudande bordet, mitt framför det öppna köket. Här kan du följa arbetet vid spisar och i bar. På fredagar ställer restaruarngen till med förstklassig afterwork.
Mer information: Restaurant Atelier (Hotel Pigalle), Hotel Pigalle, Södra Hamngatan 2A, Centrum

 
Atelier

Postbaren: En central mötesplats
Göteborgs gamla posthus, numera känt som Herr Stordalens satsning, Clarion Hotel Post. I denna påkostade miljö kan du bland annat avnjuta hotellets egen öl, framtagen tillsammans med lokala bryggeriet, Dugges. Post Work på fredagar lockar många fredagsglada besökare. I byggnaden finner du även Norda och vRÅ.
Mer information: Postbaren, Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, Centrum 

View Skybar & Restaurant: Stans kanske bästa utsikt?
Skybar med imponerande utsikt över hela Göteborgs hamninlopp. Här uppe sitter du i en stilig restaurang i klassiskt modern stil, i lugn och ro. Landa i en skön fåtölj och läppja på en svalkande drink medan du följer solen som sakta går ner vid horisonten.
Mer information: View Skybar & Restaurant, Stora Badhusgatan 26, Centrum


View Skybar

Bourbon Street: Mysiga New Orleans-vibbar
Här får du skönt barhäng med en fläkt av New Orleans. Bourbon Street serverar bland annat upp kaffedrinkar och öl, och om du blir hungrig är det bara att ta en titt på den Cajun-inspirerade menyn med hamburgare, grytor och annat sydstatsgott. Kvällstid spelar liveband och dj:s.
Mer information: Bourbon Street, Västra Hamngatan 24, Centrum


Bourbon Street

Byns Bistro: Rustik charm i Linné
På ett hörn av numera restaurangtäta Tredje Långgatan, huserar sedan länge denna bar och restaurang. Den stora lokalen, uppdelad i olika rum, är delvis inredd med antika föremål och möbler. Förälskar du dig i stolen du sitter på, kan det vara värt att lägga ett bud och ta den med dig hem efter en trevlig kväll.
Mer information: Byns Bistro, Tredje Långgatan 13, Linné

Bar Amuse (Hotel Pigalle): Avspänd dekadens mitt i stan
Mitt i smeten, på promenadavstånd till det mesta och i direkt anslutning till botique-hotellet Pigalle, finner du denna mysiga bar, som gjord för att slinka in på. Här sitter du i vacker miljö där inredningen för tanken till 1800-talets Paris. Med Restaurant Atelier högre upp i hotellet passar Amuse perfekt för en aperitif före middagen.
Mer information: Bar Amuse (Hotel Pigalle), Hotel Pigalle, Södra Hamngatan 2A, Centrum

 
Bar Amuse

Bar Normal: Linnébar med hemma hos-känsla
På Bar Normal i Linné varvas drinkarna med grillade smörgåsar, rå-mat och sköna dj-sessioner kring baren. Här känns det lite som att kliva in i någons vardagsrum, och alla är välkomna. Et snyggt ställe med okomplicerat häng och rak meny (drinkarna finns både som "normala" och varma) - därav namnet.
Mer information: Bar Normal, Prinsgatan 3, Linné

 
Bar Normal

Burgersson: Bärs och burgare i medveten mix
Kombinera en lokalproducerad bärs med en hamburgare gjord på lokalproducerat kött! Den här medvetna hamburgerrestaurangen finns på två ställen i stan och kan detta med barhäng. Upplagan på Friggagatan har en lång bardisk kantad av industrikänsla och prunkande växter.
Mer information: Burgersson Frigga, Friggagatan 14B, Stampen
Mer information: Burgersson, Skanstorget 4, Vasastan


Burgersson Frigga

Vini e Liquori: Med koll på vin
Systerbar eller bakficka, hur som helst är denna granne till Robert Maglias italienska Majorna-krog Enoteca Maglia en oas för den som uppskattar väl utvalda viner. I barens chosefria anda välkomnas du att trilla in på ett spontant glas i baren på stående fot, eller hoppa upp på den vägghängda bänken och gör en djupdykning i barens stora samling av Amaro, den italienska örtlikören.
Mer information: Vini e Liquori, Slottskogsgatan 46, Majorna

 
Vini e Liquori

Swea Hof: Avkoppling i anrik miljö 
På restaurang Swea Hof värnar man om att behålla den anrika och tidlösa andan. Klassisk och storslagen interiör ramar in de pampiga lokalerna i hjärtat av Elite Plaza Hotel. Den som vill sjunka ner i en skön fåtölj med ett gott glas bubbel eller en välkomponerad cocktail gör det under unika, välbevarande originaldetaljer. Om magen börjar kurra erbjuds en barmeny med lättare rätter.
Mer information: Swea Hof, Västra Hamngatan 3, Centrum
  

Champagnebaren: Elegant inne på gården
Charmig bar med fokus på just champagne. Här njuter du av utvalda bubblor som får gott sällskap av ställets korta, men uppstyrda restaurangmeny. Väljer du stället just för sin egenskap av bar, kan du räkna med god vägledning, tack vare personalens gedigna kunnande. Under sommaren är uteserveringen ett riktigt guldkorn, och här bjuds det dessutom på regelbundna livespelningar.
Mer information: Champagnebaren Forssén & Öberg, Kyrkogatan 13, Centrum

Barabicu: Barglädje och industriromantik
Den rymliga, marmorklädda baren i restaurangens ena ände är en given plats för grymt häng. Ställets industriinfluerade inredning kastar flirtiga blickar åt New York, och den internationella tonen syns både på meny och drinklista. Här är det mixologiskt finurliga cocktails som gäller, men det finns även gott om spännande viner samt öl på flaska och fat. Och icke att förglömma, en smarrig barmeny.
Mer information: Barabicu, Rosenlundsgatan 4, Centrum

Norda: Internationellt och storslaget
De unika och påkostat renoverade lokalerna i Göteborgs gamla posthus gör ett besök hos Norda till en grym helhetsupplevelse. Här läggs stor omsorg och skickligt hantverk vid smakfulla cocktails, och dessutom kan man stoltsera med en riktigt gedigen vinlista. I baren bjuds det på återkommande spelningar, och till helgen är brunchen ett hett tips.
Mer information: Norda Bar & Grill, Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, Centrum


Norda

Ristorante Bellora: Italiensk bar-romantik
Den italienska trattorian som huserar inne på Hotel Bellora är lika delar social och romantisk; hit hittar såväl internationella hotellgäster som göteborgskompisar och par. Insup Fellini-vibbarna i baren över ett glas vin, en cocktail eller en hel aperitivo - afterwork på italienskt vis.
Mer information: Ristorante Bellora, Kungsportsavenyn 6, Centrum


Bellora

Toso: En asiatisk flirt
Stefan Karlssons hyllning av asiatiska favoriter tolkas både i restaurang och bar. I den halvrunda, utskjutande bardelen har man fin utsikt över Götaplatsen, medan man sippar på sin kryddiga cocktail. Maten, som serveras under begreppet "sharing is caring", innebär mindre rätter som går fint att få som aptitretare till drinken. Här kan du dessutom testa olika Sake.
Mer information: Toso, Götaplatsen, Lorensberg

Taverna Averna: Modern elegans
Med sin långsträckta marmorbar mitt i restaurangen, blir denna bokstavligt talat konstfyllda restaurang helt unik. Här kan du smutta på en aperitif innan det är dags att sätta sig till bords, i något av bistrons tre omsorgsfullt renoverade rum. Lokalen, som tidigare inhyste Göteborgs Auktionsverk, har blivit en stilfull mötesplats med kontinental atmosfär.
Mer information: Taverna Averna, Tredje Långgatan 7, Linné

  
Taverna Averna

Brasserie Lipp: Chic bar med elegant art deco-vibb
Runt baren hos den denna Aveny-favorit har du flera riktigt bra platser att välja på. Sitt nära fönstret och blicka ut över uteserveringen eller hoppa upp på de intima tvåorna precis bakom dj-båset. Personalen har koll på både cocktails och utvalda viner. Missa inte heller den unika takmålningen som har präglat stället sedan starten för över 30 år sedan.
Mer information: Brasserie Lipp, Avenyn 6-8, Avenyn

  
Brasserie Lipp

 

The Barn: Burgare och sprit
Detta eftertraktade burgarhak mitt i stan bjuder på en spännande drinklista med bland annat snaps, cocktails och skördeöl. Den rustika miljön, som delvis är skapad med prylar från en gammal lada, är värd ett besök i sig. Hoppa upp vid baren och se vad de har att gå för!
Mer information: The Barn, Kyrkogatan 11, Centrum

 
The Barn

John Scott's Palace: Häng i anrik miljö
Palacehusets gräddbakelse-liknande uppenbarelse, mitt i Brunnsparkens vimmel, har sedan 1800-talets slut varit en glammig mötesplats. Lokalerna är, med sin svulstiga stuckatur och vackra planlösning, perfekta att landa i. Pianobaren bjuder på levande musik flera dagar i veckan och på fredagar är Palace ett populärt ställe för afterwork. Pubmat de lux står på menyn.
Mer information: John Scott's Palace, Södra Hamngatan 2, Centrum

Tapasbaren: I folkrepubliken Majorna
När regnet och stormarna river Göteborg, är denna gästvänliga restaurang som en värmande poncho. Över den lilla baren, direkt innanför dörren, håller ingen mindre än den Heliga Jungfrun ett vakande öga. Sommartid står dörrarna öppna mot uteserveringen, och baren blir dubbelt så stor. Släck törsten och njut av vällagade tapas, mitt i hjärtat av Majorna.
Mer information: Tapasbaren, Mariagatan 17, Majorna

At Steampunk Bar: En annan värld
Subkulturen med samma namn har nu en alldeles egen bar på temat. Hit kommer både entusiaster och de som är nyfikna på industrialism-science fiction med 1800-talsvibbar. Oavsett vem man är, får man här onekligen en annorlunda upplevelse, då detta är Nordens första Steampunk-bar. IPA, APA, Cider och Stout i långa rader, samt färggranna drinkar med extra allt.
Mer information: At Steampunk Bar, Kungsgatan 7 A, Centrum

 
At Steampunk Bar

Tranquilo: En sann glädjespridare
Färgstarkt är bara förnamnet på den här salsasprudlande krogen. Sommartid är den grunda uteserveringen fylld till bristningsgränsen, och ändå kan man lyckas tränga sig ned för ett glas i solen. Inne i lokalen avslöjar den nötta färgen på golvet att det har dansats en och annan merengue här. Testa en Caiprinhia eller något annat exotiskt och fruktigt, och vips är du i Rio.
Mer information: Tranquilo, Kungstorget 14, Centrum

Cuckoo's Nest: Galet bra
Med Riverside Hotel i direkt anslutning, är baren på Cuckoo's en given mötesplats, både för hotellets gäster och göteborgarna själva. Här är man bra på främst ginbaserade drinkar och mixologiskt kluriga cocktails. Inredningen är detaljrik och här finns det garanterat något att vila ögonen på, medan du håller ett gott glas i handen.Mer information: Cuckoo's Nest, Lindholmspiren 4, Lindholmen

LouLou: New York på Magasinsgatan
Inte så mycket för behovet att dölja vad du gör, utan mer för känslan, så serveras här din öl i en klassisk brun papperspåse, à la USA. Inspirationen till detta steak house kommer just från New Yorks Meat Packing District och konceptet syns i allt från inredning till meny och drinklista. Här är det högt i tak och partystämingen är aldrig långt borta.
Mer information: LouLou, Magasinsgatan 3, Centrum

Dorsia: En svulstig romans
Stig in i en annan värld och låt dig förföras av färger, levande blomster och snirkliga detaljer, från golv till tak. Här finns det gott om inbjudande sittplatser att sjunka ned i, för att drömma sig bort för en stund. Sommartid hittar du dessutom en bar även på takterassen, och här påminner miljön om en scen ur Tusen och en natt.
Mer information: Dorsia Restaurant, Trädgårdsgatan 6, Centrum

Avalon: Internationell hotellatmosfär
Upplev den sköna stämningen som uppstår i just hotellbarer. Här möts hotellgäster, affärsfolk och de som tar en paus från shoppingen. Sitt i baren eller någon av fåtöljerna med utsikt över restaurangen, i samma luftiga lokal. Detta designhotell bjuder på cool konst och har sommartid en soldränkt uteservering mitt på torget.
Mer information: Avalon Restaurang, Kungstorget 9, Centrum

Spisa: Med koll på Gin & Tonic's
På denna Linnékrog, kan du i gemytlig miljö och ombonad atmosfär, med fördel ta en pastis à la Frankrike, innan du sätter dig till bords. Restaurangen har dessutom en alldeles egen pop up-bar vid namn [KÅK' TEJL], och här kan du boka din plats för att kombinera middagen med passande drinkar.
Mer information: Spisa Matbar, Övre Husargatan 3, Linné

Andra guider du kanske är intresserad av
- Klubbar: Guiden till Göteborgs bästa klubbar
- Mys: Guiden till mysiga restauranger i Göteborg
- Romantik: Guiden till romantiska restauranger i Göteborg
- Lunch: Guiden till Göteborgs bästa lunchrestauranger
- Brunch: Guiden till Göteborgs bästa brunch
- Italienare: Guiden till Göteborgs bästa italienska restauranger

Om guiden till de bästa barerna i Göteborg
Guiden till Göteborgs trevligaste barer uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra bar i Göteborg som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta