Guiden till Göteborgs bästa catering

Planerar du bröllop, konferens, fest - eller bara en riktigt bra middag? När det är mycket att tänka på kan det vara skönt om någon annan tar hand om det som ger många mest huvudbry - maten. Här har vi samlat restauranger och cateringfirmor i Göteborg som är riktigt bra på det här med catering. Kanske vill du bjuda på libanesisk mingelmat, italiensk buffé, skandinavisk fine dining eller en fräsch frukost? Oavsett vilket tillfälle du behöver hjälp med maten till så hittar du Göteborgs bästa cateringställen här.

Poh-Keh

Mattrend som har något för alla

Den hawaiianska mattrenden poké bowl har tagit Sverige med storm, och det är lätt att förstå varför. Skålarna är hälsosamma och kan varieras i all oändlighet, vilket gör att det finns något för alla. Restaurangen på Teatergatan erbjuder catering både för företag under lunchruschen och för fester och andra tillställningar.

  • Adress:

Soup & The Kitchen Gibraltargatan 8

Hälsosam buffé

Soup & The Kitchen har specialiserat sig på hälsosamma soppor och god råkost. Precis som på restaurangen på Gibraltargatan kan man beställa catering och få flera olika soppor med innovativa smaker och toppings samt en gedigen råkostbuffé.

Gourmet Sofie

Buffé som specialitet

Gourmet Sofie har försett både företag och privatpersoner med dignande cateringbufféer sedan 1997. Just buffé är specialiteten, men Gourmet Sofie erbjuder även cateringlunch, middag, julbord, mingelmat och andra lösningar som skräddarsys tillsammans med kunden. Fokus ligger på traditionell catering med en modern twist, och cateringverksamheten är stolta över att kunna erbjuda ett helt ekologiskt utbud.

Fabrick

Spännande smakkombinationer

Här jobbar man med råvaror i säsong och strävar efter spännande kombinationer. Bortsett från plockmat och bufférätter med fisk, kött eller vegetariskt erbjuder man även champagne- och vinprovningar. Upplägget för catering går alltid att anpassa utifrån olika förslag.

  • Adress:
    • Fabrick, Gamla Almedalsvägen 23, Johanneberg/Centrum

Sofina Kök & Catering

Helhetskoncept med lång erfarenhet

Sofinas Kök & Catering har en lång historia i Göteborgs krogsväng. Köket har hittat en unik balans mellan svensk husmanskost och det italienska kökets omtyckta smaker. Sofinas cateringmenyer är många och oavsett om du är ute efter mingelmat, kalla tallrikar eller en större trerättersmeny finns det flera olika alternativ att välja mellan. I samband med catering går det också att hyra både serveringspersonal och porslin om så önskas. 

Space62

Exklusiv middag i hemmiljö

Space62 ägs och drivs av stjärnkocken Magnus Lindström, vars team har lång erfarenhet av exklusiv catering. För den som vill testa fine dining i hemmiljö eller på festen ordnar restaurangen det, oavsett om man planerar en romantisk middag eller ett stort event med upp till tusentals gäster. Det finns också möjlighet att hyra en egen kock, som kommer hem och lagar maten.

  • Adress:

En Deli Haga

Fräsch och nyttig plockmat

Populära En Deli Haga erbjuder nyttig catering till ett rimligt pris. Precis som på restaurangen hämtar köket inspiration från länderna kring Medelhavet och Mellanöstern, och nästan allt är vegetariskt. En Deli Haga erbjuder två fasta cateringmenyer, en glutenfri/vegansk och en vegetarisk. Båda menyerna innehåller sju olika mezerätter, men det går att både öka och minska mängden efter behov eller beställa en helt skräddarsydd meny.

Delitalia

En bit av Italien, hemma

Den lilla delikatessbutiken Delitalia erbjuder catering för både privatpersoner och företag. Självklart är det italienska godsaker som är i fokus; Delitalia har fem olika bufféförslag beroende på tillfälle och vilken typ av italiensk mat man vill ha. Det går också att själv utforma sin cateringbuffé. Delitalia fixar även personal, porslin och hemkörning för den som vill.

  • Adress:

Extratips

Juicekällan

Modernt alternativ till fika

Juicekällan är experter på just juicer och ekologiska smoothies. För den som vill bjuda på ett nyttigt och fräscht alternativ till frukost och fika på jobbet eller någon annan tillställning, erbjuder Juicekällans catering näringsrika och ekologiska juicer och smoothies för sällskap av olika storlekar. Utöver juicer och smoothies går det också att beställa hälsosamma mackor, acaibowls, energibollar och sallader.