Guiden till Göteborgs bästa köttrestauranger

Restaurangerna med riktigt bra kötträtter på menyn blir allt fler i Göteborg. Såväl utpräglade köttkrogar som ställen med fokus på grillrätter i allmänhet. Här guidar vi till de bästa när suget efter en saftig köttbit blir som störst. Ställen som brinner alldeles extra för just vissa slags kor, ställen med speciella grilltekniker och krogar som känner bonden varifrån just din entrecote kommer. Så, knyt servetten runt nacken, kavla upp ärmarna och sätt kniven i en rejäl biff. Här hittar du Göteborgs bästa köttrestauranger. 

Kolla även:
- Hamburgare: Här hittar du Göteborgs bästa hamburgare
- Restaurangupplevelser: Guiden till Göteborgs bästa restaurangupplevelser

Meet: En av Sveriges bästa köttkrogar
Som nominerade till Sveriges Köttkrog två år i rad, finns det ingen tvekan om att köket har god koll på tillagning och kvalitet. Restaurangen sätter köttet i fokus, och som gäst väljer du ut din speciella favortitbit och får den tillagad så som du föredrar den. Till köttet serveras tillbehör som egentillverkade pommes och olika såser. Rejäl mat i enkel och ombonad miljö, rätt upp och ned.
Mer information: Restaurang Meet, Geijersgatan 12, Lorensberg

 
Meet

A Hereford Beefstouw: Dansk design och rejäla biffar
Trappan innanför entrén leder rakt upp till restaurangens hjärta, den stora järngrillen. Här kan du se på när ditt kött blir tillagat efter dina önskemål. Varje köttbits karaktär beskrivs på menyn, och till din favorit väljer du tillbehör och salladsbuffé. Rustikt, rakt på sak och rejält. På menyn finns även något för fiskälskaren.
Mer information: A Hereford Beefstouw, Linnégatan 5, Linné

 
A Hereford Beefstouw

BRASA: Med smak och rytm som i Brasilien
Brasilien är ett riktigt köttälskande land, och på den här restaurangen har man hämtat influenser till både meny och koncept från salsarytmens smältdegel. Stället erbjuder fyra olika slags menyupplägg och i alla får du prova kött och tillbehör som vore du i Rio de Janeiro. Sambarytmer och varm atmosfär fyller lokalen och höjer värmen ordentligt.
Mer information: BRASA, Odinsgatan 11, Stampen

Grill Grotesque: I Kung Oscars kärleksnäste
Fastigheten där denna grillkrog numera huserar, lär en gång i tiden ha ägts av Oscar II. Det sägs att han brukade den som tillhåll för diverse romanser. I den svulstigt inredda krogen ligger menyns fokus på kolgrillade rätter och tyngdpunkten på kött. Hit kommer du för att avnjuta à la carten eller varför inte ställets egen charkbricka med ett glas i baren.
Mer information: Grill Grotesque, Linnégatan 11, Linné

Sinclair's Steakhouse: Käka kött som en Kiwi
För köttälskaren är detta ett ställe som erbjuder det mesta, och möjligen något utöver det vanliga. Förutom hjort och ryggbiff kan du här testa känguru. Stället drivs i nyzeeländsk anda, med ägaren och köckschefen Shaun Sinclair bakom grillen. Förutom noga utvalda köttbitar står en mängd tillbehör, stora nog att dela på två, på menyn.
Mer information: Sinclair's Steakhouse, Övre Husargatan 17, Linné 

  
Sinclair's Steakhouse

Enoteca Maglia: Italienare med kött i skåpet
Kökschef Robert Maglia driver med stor passion denna italienska kvarterskrog. Speciellt för stället är det egna kylskåpet för hängmörning, där utvalda köttstycken förädlas över tid. På skåpet skrivs datum då det är dags att avnjuta resultatet. Restaurangen arbetar med en levande meny som byts ut så gott som dagligen. Njut av vällagad mat i rustik och hemtrevlig miljö.
Mer information: Enoteca Maglia, Slottskogsgatan 46, Majorna


Enoteca Maglia

Texas Longhorn: Ät som en jenkare
På amerikanskt vis serveras generösa grillrätter, burgare och ribs, med rustika och chunky tillbehör. Här kan du mumsa på hemgjorda nachos medan du inväntar din köttbit. På menyn hittar du även rätter som biff-fyllda vetetortillas, grillade hummerstjärtar och visst finns här även något för vegetarianen. Och finns det plats för mer, kan du avsluta middagen med en maffig sötsak.
Mer information: Texas Longhorn, Linnégatan 78, Linné
Mer information: Texas Longhorn, Södra vägen 7, Lorensberg

Norda: Västkusten möter USA
En trappa upp, efter att du paserat Postbaren, kan du sjunka ned vid dukat bord och njuta av Posthotellets unika atmosfär. Menyn bygger på influenser hämtade från andra sidan Atlanten och pärlor från Västkusten. Här kan du testa restaurangens tolkning av klassikern En halv special, eller kökets biff med parmesanslungade strips.
Mer information: Norda, Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, Centrum

 
Norda

Miss Sophie: Grillat över öppen eld
På denna Avenykrog tillagas maten i rotesseriet, där köttet grillas på spett, roterande över öppen eld. Råvarorna är nogrannt utvalda, och med rätter som KRAV-märkt råbiff och grillad Pata negra-karré på menyn, finns det något för varje sann köttälskare. Vinlistan kompletterar menyn med ett brett utbud, och i baren kan du ta en aperitif innan du sätter dig till bords.
Mer information: Miss Sophie, Kungsportsavenyn 5, Centrum

LouLou: Som Meatpacking District i NY
Detta steakhouse har hämtat inspiration till både inredning och meny från New York. Här kan man, i sällskap om två, dela en helgrillad kyckling eller ett kilo entrecote med benet kvar. Menyn byts kvartalsvis för att kunna erbjuda bra råvaror och för att följa med i trender. Efter middagen kan man hänga i baren och smutta på en uppfriskande cocktail.
Mer information: LouLou, Magasinsgatan 3, Centrum

Dinner 22: En kväll i klassisk miljö
I restaurangens ljusa källarlokaler äter man i hemtrevlig och avspänd miljö. Menyn bygger främst på modernt tolkade svenska kötträtter, som får karaktär både genom stekning och grill. På menyn hittar du till exempel älg, hjort och råbiff. Restaurangen har dessutom en välsorterad vinkällare för att lyfta helhetsupplevelsen ytterligare.
Mer information: Dinner 22, Södra Vägen 22, Lorensberg

Barabicu: Där eld och hav sätter smaken
Nord- och Sydamerika har influerat rätterna på menyn hos denna populära krog. Köttet hängmöras och asadogrillas över öppen eld, och serveras med rustika tillbehör. Är ni ett större sällskap och vill hugga in på de tunga grejerna, finns det möjlighet att förbeställa helgrillad spädgris. Mörka trägolv, levande växter och industri-inspirerade detaljer ger stället karaktär.
Mer information: Barabicu, Rosenlundsgatan 4, Centrum

Simba: Med smaker från Afrika
Vill du skicka ut smaklökarna på en långväga resa, är detta rätt ställe. Menyn består av rätter från östra delarna av Afrika, med länder som Etiopien och Eritrea. Testa till exempel antilop eller krokodil, och passa samtidigt på att släcka törsten med en lager från Eritrea, eller det etiopiska honungsvinet som passar perfekt till kryddstark mat.
Mer information: Restaurang Simba, Sankt Eriksgatan 3, Lilla Bommen

Andra guider du kanske är intresserad av
- Nya: Guiden till nya restauranger i Göteborg
- Prisvärda: Guiden till prisvärda restauranger i Göteborg
- Klubbar: Guiden till Göteborgs bästa klubbar
- Mys: Guiden till mysiga restauranger i Göteborg
- Romantik: Guiden till romantiska restauranger i Göteborg
- Lunch: Guiden till Göteborgs bästa lunchrestauranger
- Brunch: Guiden till Göteborgs bästa brunch
- Italienare: Guiden till Göteborgs bästa italienska restauranger

Om guiden till de bästa köttkrogarna i Göteborg
Guiden till grymma köttrestauranger i Göteborg uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något bra köttställe i Göteborg som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta