Guiden till Göteborgs bästa loppisar

Du vet hur ordspråket lyder; den enes skräp, den andres skatt. Loppisar och second hand-marknader har kommit att bli ett stort helgintresse för många. Utöver en rolig sysselsättning och skattjakt är det dessutom det mest klimatsmarta sättet att shoppa – och att göra sig av med grejer på! Rensa ut hyllor och skåp, tjäna en extra hacka och se dina grejer få nytt liv i någon annans ägo. I den här guiden har vi samlat Göteborgs bästa loppisar och second hand-marknader, några är bara öppna under sommarhalvåret, men många håller igång året om.

Erikshjälpen Second Hand

2 adresser

Second hand-fynda och bidra till en bättre värld

I Göteborg har Erikshjälpen två stora second hand-butiker, fyllda med allt från möbler och husgeråd till kläder och accessoarer. En finns i Kortedala och den andra i Västra Frölunda. Du kan lämna in grejer du inte längre använder, samtidigt som du kanske är på jakt efter något du behöver mer. Från Erikshjälpen kan den som vill även loppis-shoppa online på hemsidan.

Kommersen

Första Långgatan 27, Masthugget

Kultförklarad fyndmarknad mitt i stan

Kommersen lockar varje helg ett stort antal besökare som vill göra loppisfynd på denna kultförklarade institution på Första Långgatan. Här byter möbler, kläder och andra prylar ägare och hittar till nya hem. Känner du att du snarare behöver bli av med grejer än att köpa nya? Boka ett bord på Kommersen och kräng dem på en av stans charmigaste loppisar.

Holmens Marknad

Ryttmästaregatan 3

Stor loppis med brett utbud

Holmens marknad är en hela 800 kvadratmeter stor second hand-butik i Gamlestaden. Konceptet är att Holmens tar hand om hela hushåll och det finns därför en stor bredd i utbudet. Allt från antika kristallglas och designklassiker som stringhyllor och fåtöljer till väskor, kläder och böcker finns att tillgå. Omsättningen är hög, så precis som på de flesta loppisar lönar det sig att kika in ofta för att hitta guldkorn. Till skillnad från många loppisar har Holmens öppet varje dag.

Saronkyrkans Second hand

Brunnsgatan 5, Linné

Populär second hand mitt i stan

Att ”gå på Saron” har blivit ett uttryck för många av stans loppis-fantaster och det gäller att vara ute i god tid när Saronkyrkans Second hand slår upp portarna. I butiken, som är centralt belägen i Linnéstan, kan man göra loppisfynd av alla de slag. Möbler, kläder, tyger, porslin och böcker står till buds och för den som behöver en fikapaus i shoppingen håller Café Saron öppet.

Bellevue Marknad

Stallmästaregatan 3

Inomhusmarknad med karaktär och låga priser

I de östra delarna av stan huserar Bellevue marknad, som enligt egen utsago är Göteborgs största och äldsta inomhusmarknad. Varje helg möts privatpersoner, företag, knallar, hantverkare, skolklasser och föreningar i en salig bladning för att göra fynd, sälja och vara en del av den sköna marknadsatmosfären. Priserna är ofta mycket låga och fyndpotentialen stor. Om du vill sälja gör du bäst i att boka bord i god tid.