Guiden till Göteborgs bästa pubar

Att hänga med polarna på en av stans alla pubar är ett skönt sätt att umgås. Pubarnas allt större ölutbud glänser numera med ett flertal sorter på fat och har gärna minst en gästkran. Då mikrobryggerierna blir allt fler, är det närmast regel än undantag att servera närproducerade sorter med lokalpatriotiska etikettnamn. Nedan listar vi Göteborgs bästa pubar, både klassiska ställen influerade av den brittiska, tjeckiska eller irländska pubkulturen samt mer moderna och nördigt hipstriga. Skål!

Kolla även
- Bästa barerna: Guiden till Göteborgs bästa barer

- Cocktailbarer: Guiden till Göteborgs bästa cocktailbarer
- AW: Guiden till Göteborgs bästa afterwork
- Hotellbarer: Guiden till Göteborgs bästa hotellbarer

Pivo: Ta en kall bakom Poseidon
Hos denna centraleuropeiskt influerade krögare spelar ölen en väsentlig roll. Så stor att stället fått heta just Öl, fast på tjeckiska då. Här kan du smaka och jämföra öl från bland annat Tyskland, Polen, Kroatien och Holland, för att bara nämna några. På menyn hittar du rätter som är som gjorda för att avnjutas till en gyllene pivo.
Mer information: Pivo Bar & Kök, Arkivgatan 9B, Götaplatsen


Pivo

Sjuans Ölhall (7:ans): Göteborgs äldsta
Stället har funnits sedan år 1900 och ser nästintill likadant ut idag som det gjorde då. Visserligen har denna lilla pub brunnit en gång, men renoverats i ursprungsstil. Inredningen präglas av väggarnas mörklackade träpanel, och golvet har kvar sina originalklinkers i rött och vitt. Här finns gott om öl i olika form som du kan läppja på i anrik och historisk miljö.
Mer information: Sjuans Ölhall, Kungstorget 7, Centrum

Le Pub: Franska vibbar i unik lokal
Mitt bland Långgatorna hittas denna gemytliga lokal i två etage. Levande ljus och robusta träbalkar ger interiören sin speciella touch och tack vare restaurangens uppdelningen i flera rum finns det både gott om plats för både gänget och dejten. Öl- och vinlistan är både innehållsrik och varierande, och förnyas ständigt utefter säsong. Missa inte ställets after work varje tisdag till fredag.
Mer information: Le Pub; Nordhemsgatan 22-24, Linné

 
Le Pub

The Old Beefeater Inn: Gemytligt i brittisk anda
På Beefeater är stammisarna många och stämningen uppsluppen. I sann brittisk, och kanske lika mycket göteborgsk, anda så snackar alla med alla och nya vänskapsband knyts lätt. Beställ en pint från någon av de 17 olika kranarna eller välj något från den gedigna whiskymenyn. För den som är hungrig finns det pubmat med internationella influenser. 
Mer information: The Old Beefeater Inn, Plantagegatan 1, Linné

Ölstugan Tullen: Pubar i flera kvarter
Rymliga, ljusa lokaler med rejäla bord som rymmer stora sällskap, är genomgående bland Tullens pubar. Hit kommer både invigda ölfantaster och de som kanske hellre dricker vin. Pubens signum är svensk öl, och landets många mikrobryggerier finns på både flaska och fat. Här kan du också beställa vällagad och mättande husman för en rimlig peng.
Mer information: Ölstugan Tullen, Friggagatan 27, Centrum
Mer information: Ölstugan Tullen, Andra Långgatan 13, Linné
Mer information: Ölstugan Tullen, Mariagatan 15, Majorna
Mer information: Ölstugan Tullen, Utlandagatan 14, Johanneberg
Mer information: Ölstugan Tullen, Herkulesgatan 3 A, Hisingen

The Red Lion: Med kärlek till stammisen
Mitt i Majorna ligger denna klassiskt engelska hörnpub. Stället är uppdelat i olika etage med både ståbord framför baren och sittplatser utmed lokalens väggar. Quiz-kvällarna är populära och ibland visas även fotboll på väggarnas monitorer. Här hittar man återkommande och lokala karaktärer som samlas för en sällskaplig öl, och kanske en av ställets omtyckta burgare.
Mer information: Red Lion, Mariagatan 11, Majorna

GG Bar: Öl och spel
Den här baren brinner för gaming och e-sport, men du behöver inte vara en rktig spelnörd för att göra ett besök. Bortsett från ett schysst ölutbud hittar du ambitiös pubmat i internationellt stuk, och givetvis kan du kombinera bärsen med lite nostalgifyllt brädspel. Missa inte heller barens omtyckta nördquiz.
Mer information: GG Bar, Kapellgatan 12, Centrum

The Rover: För vänner, ovänner och annat löst folk
Med sina 32 kranar och stora rotation, erbjuder denna pub rik variation. Förutom öl på fat finns här även ett gäng spännande sorter på flaska. På menyn kan du hitta modernt tolkad pubmat, blandat med klassiker som burgare och råbiff. Puben anordnar även ölprovningar, men då på systerkrogen Ölrepubliken.
Mer information: The Rover, Andra Långgatan 12, Linné

The Bishops Arms: Klassiskt med brittisk touch
Trots att denna gastropubkedja finns utspridd i hela landet, är varje ställe unikt och inrett med autentiska loppisdetaljer hämtade från England. Förutom ett varierat ölsortiment, är man även specialiserade på Single Malt Whiskey. Alla pubarna anordnar lokala quiz, som sedan utmynnar i en landsomspännande finalkamp. Kända och moderna pubrätter står på menyn.
Mer information: The Bishops Arms, Elite Plaza, Västra Hamngatan 3, Centrum
Mer information: The Bishops Arms, Elite Park, Kungsportsavenyn 36, Centrum
Mer information: The Bishops Arms, Järntorget 6, Centrum 

The Flying Barrel: Folkligt och genuint
Denna gastropub med över 120 ölsorter och ett stort utbud av både whisky och rom, erbjuder en kvarterspub mitt i stan med engelska förtecken. Här visas sport och anordnas det olika slags dryckesprovningar i en gemytlig och varm atmosfär. På menyn satsas det på närproducerat och man serverar allt från räkmackor till större köttbitar från grillen.
Mer information: The Flying Barrel, Kristinelundsgatan 3, Vasa

Franke's: Fokus på sport och andra trevligheter
Franke's fokuserar på sport, god mat och härlig atmosfär - en pub i de flestas smak, helt enkelt. Här kan du se matcher, möta upp polarna på en öl efter jobbet eller äta en rejäl middag. Menyn är spännande och vågar leka med pubmat som koncept, bland annat kan du beställa panerad ost och pulled pork. Är du sugen på att gnugga geniknölarna? Varje onsdag bjuder Franke's in till quiz med nya frågor!
Mer information: Franke's, Alströmersgatan 3, Centrum

Notting Hill: Lätt och ledigt
Ett ställe att mötas på efter jobbet, kanske över en bit mat. I engelsk stil, utan krusiduller, drivs denna kvarterspub. På tisdagar och söndagar styr man upp quiz med varvande inriktning. Träffa vännerna, umgås och njut av en avspänd och opretantiös pubmiljö. Sommartid kan du sitta och dingla med benen vid de små trottoarborden.
Mer information: Notting Hill, Nordhemsgatan 19 A, Linné 

Amsterdammertje: Som i Holland
Som enda holländska ställe i Göteborg, som dessutom importerar sin egen öl, kan man här skryta med det största utbudet av holländska och belgiska humledrycker. I genuin pubmiljö serveras, förutom öl, även mat med influenser från Holland. Hit kommer både stans holländare och andra som vill umgås i en lättsamt vänskaplig miljö.
Mer information: Amsterdammertje, Odinsgatan 19, Stampen

Port Arthur: Som det var förr
Byggd 1918, är den här puben en av stadens absolut äldsta. Huset är känt som Göteborgs gamla sjömanskrog och erbjuder än i dag genuin pubkultur. I en annorlunda miljö kan du fira in helgen med en afterwork eller stärka dig efter en promenad på Slottsberget alldeles ovanför. På söndagarna serveras brunch och sommartid kan du sitta på uteserveringen under de kulörta lamporna.
Mer information: Port Arthur, Gamla Ceresgatan 3, Lindholmen

Gyllene PragMed Panerad ost
Den panerade osten är en klassiker på denna tjeckiska krog, och till den eller de andra rustika rätterna som serveras här ska man ju dricka öl. Denna ölhallsliknande restaurang och pub kan stoltsera med stans största utbud av tjeckisk öl, både på flaska och kran. Stället är känt som en smältdegel för kulturfolk och sanna entusiaster av östeuropeisk matkultur.
Mer information: Gyllene Prag, Sveagatan 25, Linné

Skål: Trångt och trevligt en trappa ned
Hos denna rustika pub är det full aktivitet hela veckan lång. Varje dag kör man afterwork från tidig eftermiddag, då priserna är extra förmånliga. Här råder gedigen brittisk pubkultur med väletablerade quiz- och karaokekvällar. Sommartid sitter man vid långbord på trottoaren och när det är dags att gå in igen, värmer den avspända atmosfären inne i den tegelklädda lokalen.
Mer information: Skål, Storgatan 16, Vasa

Glenn Sportsbar: Mer än bara sport
Visserligen sticker inte denna kvarterspub under stol med att det visas sport här. Men förutom sporten på monitorerna, körs det även torsdags-quiz med prisutdelning. Hit kan man dra med ett helt fotbollslag, eller polarna efter jobbet för Göteburgare. På hemsidan kan man se veckans aktuella matcher som visas.
Mer information: Glenn Sportsbar, Friggagatan 9, Stampen
Mer information: Glenn Sportsbar, Andra Långgatan 4, Linné
Mer information: Glenn Sportsbar, Munkebäcksgatan 10, Munkebäck

2112: Pubkultur i finkostym
Här är pub-begreppet tillputsat, burgarmenyn finslipad och musiken noggrannt utvald. Stället brinner lika mycket för rocklegendernas musikprestationer som för kvalitén på humlebrygden. Är man whiskyintresserad, kan man testa sig igenom en lång radda irländska, amerikanska, skotska och inhemska sorter. Öl är ett måste till de olika burgarna, och det finns det mycket av.
Mer information: 2112, Magasinsgatan 5, Centrum

Andra guider du kanske är intresserad av
- Nya: Guiden till nya restauranger i Göteborg
- Prisvärda: Guiden till prisvärda restauranger i Göteborg
- Klubbar: Guiden till Göteborgs bästa klubbar
- Mys: Guiden till mysiga restauranger i Göteborg
- Romantik: Guiden till romantiska restauranger i Göteborg
- Lunch: Guiden till Göteborgs bästa lunchrestauranger
- Brunch: Guiden till Göteborgs bästa brunch
- Italienare: Guiden till Göteborgs bästa italienska restauranger

Om guiden till de bästa pubarna i Göteborg
Guiden till Göteborgs bästa pubar uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra pub i Göteborg som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta