Guiden till Göteborgs bästa skönhetsbutiker

Ska du införskaffa en ny dagkräm, mascara eller kanske signaturdoft? Ibland kan skönhetsvärlden kännas som en djungel och det är inte alltid lätt att veta hur exempelvis olika hudvårdsprodukter reagerar när de kombineras. Som tur är finns det flera skönhetsbutiker i Göteborg som specialiserat sig på expertis och produkter inom hudvård, hårvård, doft och makeup. I den här guiden har vi samlat de allra bästa skönhetsbutikerna inom olika kategorier och förhoppningsvis hjälper det dig att hitta det du söker.

M & M Nail & Beauty Center

Vegagatan 58, Linné

Skönhetsbutik som drivs av världsmästare på naglar

Madeleine Wolf har en stor passion för yrket som nagelterapeut – och har dessutom vunnit prestigefyllda Global Champion, ett världsmästerskap för just nagelterapeuter. På den egna salongen utförs givetvis behandlingar, men ett helt plan har också vigts åt en välbesökt skönhetsbutik. Allt man kan tänkas behöva för sina naglar finns förstås, men även makeup och hudvård. Bland annat hittas märken som Maria Åkerberg, Nimue och PH Formula.

EcoLinné

Linnégatan 3, Linné

Ekologisk skönhet och hälsa

EcoLinné är en omtyckt ekobutik. Ekologisk skönhet är i fokus och många besöker butiken för att köpa hud- och hårvårdsprodukter som framställts naturligt och med ekologiska ingredienser. Utöver ett brett utbud av ekologisk hud- och hårvård finns även ekoalternativ för hygien, smink, vitaminer, raw food, solskyddsprodukter och ekologiska produkter till djur. I butiken på Linnégatan kan man även få håret fixat, allt med ekoprodukter, förstås!

Poshlashes Sweden

Skanstorget 17, Linné

Allt för fransar och bryn

Utöver att erbjuda skönhetsbehandlingar som manikyr, spraytan och lashlift, kan du på Poshlashes även köpa hem deras egna produkter. Här erbjuds det främst produkter för fransar och bryn, som lim, lösögonfransar, rengöring och andra tillbehör.

Lush

Skönhet på schyssta villkor

Lush har gjort sig kända för sköna skönhetsprodukter som samtidigt är snälla mot miljö, människa och djur. Inget testas på djur och tillverkningsprocessen kontrolleras för att uppfylla schyssta villor. Många av produkterna är dessutom helt förpackningsfria, vilket hjälper oss att spara på jordens resurser. I Göteborg finns flera butiker, där Lushs karaktäristiska badbomber, hudvård och sminkprodukter säljs.

Chanel Beauty Store

Fredsgatan 2, Centrum

Exklusiv flaggskeppsbutik

Det mytomspunna lyxmärket Chanel, som inte minst var Marilyn Monroes absoluta favorit, har en av sina få Sverigebutiker i Göteborg. I butiken på Fredsgatan finns, förutom klassikern Chanel no. 5, även ett brett utbud av andra dofter och skönhetsprodukter. Allt i en exklusiv miljö som i sig skapar en shoppingupplevelse.

NK Hår & Skönhet

Ö. Hamng. 42, Centrum

Stans bredaste utbud av doft och skönhet

NK Beauty erbjuder det största utbudet av välkända märken inom makeup, hudvård och doft i Göteborg. Man satsar stort på gedigen service och bland annat kan man boka en tid med en skönhetsguide, som ger en personlig konsultation utifrån individuella behov. På doftsidan hittas populära varumärken som Byredo, Hermès, Diptyque och australiska Aesop. Det är även möjligt att boka en särskild doftkonsultation.

Kicks

Postgatan 26-32, Centrum

1 100 kvm flaggskeppsbutik

Kicks flaggskeppsbutik i Femman erbjuder vägledning och inspiration till de främsta varumärkena inom makeup, hudvård, hårvård och doft. Butiken erbjuder även ett stort utbud av tjänster som en Nail Bar, Brow Bar, Makeup Studio och ett behandlingsrum. På plan två hittar du även frisörsalongen Noir som erbjuder skräddarsydda behandlingar.