Guiden till Göteborgs bästa skräddare

Visst har vi alla favoriter i garderoben som vi inte vet hur vi skulle klara oss utan? Och plagg som vi egentligen skulle vilja använda, om de bara satt lite bättre? Ett bra sätt att spara både på sina egna och jordens resurser är att använda oss av de kläder vi har, laga dem när de går sönder eller ändra dem så att det passar vår stil just nu. Enklast är att lämna in dem till ett riktigt bra skrädderi. I den här guiden tipsar vi om Göteborgs bästa skräddare och hoppas att du får behålla favoritplaggen i många år till.

Samuels Skrädderi & Högtidskläder

Sprängkullsgatan 10 B, Linné

Litet skrädderi med bred repertoar

Samuels skrädderi i Linné har funnits under lång tid och kan sin sömnad. Flera olika typer av symaskiner finns på plats och skrädderiet tar sig även an akuta ärenden, som en sprucken slits på favoritklänningen eller att lägga ut byxorna till kvällens fest om de råkat bli en aning trånga. Med en kreativ approach tar sig skrädderiet an alla typer av ärenden, från att fixa en dragkedja till att sy helt nya plagg efter dina önskemål.

Syateljé Haga

Västra Skansgatan 1A, Linné

Specialister på kläder och större textilier

Syateljé Haga på Västra Skansgatan är specialiserade på ändringar dels av kläder men också av gardiner och andra större textilier. Här går det att få sina kläder ändrade och lagade när det gäller sådant som att förkorta plagg, fixa nya dragkedjor, ta ut plagg för att göra dem större eller forma om dem totalt. Reparationer och lagningar på alla slags plagg utförs också.

Danska vägens Skomakeri & Skrädderi

Prisvärt skräddari i Örgryte

På Danska vägens Skomakeri & Skrädderi kombineras just dessa två tjänster, liksom nyckelservice. När det gäller skräddardelen fixar skrädderiet det mesta när det gäller sömnad, från enklare ändringar och lagningar till att sy upp helt nya klänningar och kostymer. Läget, lite utanför centrum, gör att priserna hålls nere och Danska vägens skrädderi är ett av stans mest prisvärda.

Danska vägens Skomakeri & Skrädderi

Göteborg Manufaktur

Tredje Långgatan 3, Linné

Experter på denim

På Göteborg Manufaktur vet man allt värt att veta om denim och jeans. I butiken på Tredje Långgatan säljs förvisso jeans, men en lika viktig del av verksamheten är skräddarverkstaden. Hållbarhetstänket som präglar Göteborg Manufaktur är genomgående och ett par jeans ska hålla i många år, enligt gänget. De är specialiserade på att laga och ändra jeans, och man kan förstås lämna in alla sina jeans som behöver fix här, oavsett var de kommer ifrån.

Göteborgs Skrädderi

Backavägen 2, Hisingen

Vana att jobba med olika material

Mitt i shoppingområdet kring Backaplan ligger Göteborgs Skrädderi. Här har det legat i över tio år och kundkretsen är stor. Skrädderiet gör alla slags ändringar och lagningar på herr- och damkläder, och de har också stor erfarenhet av att arbeta med material som skinn och päls. Skrädderiet syr upp och ändrar även gardiner. Utöver skrädderi utförs också kemtvätt, både för kläder och mattor.