Guiden till plugg- och arbetsvänliga caféer i Göteborg

Det blir allt vanligare att jobba med hela staden som arbetsplats, och många är det som väljer att byta kontoret eller biblioteket mot ett schysst café. Göteborg är som bekant en cafétät stad, och på de flesta caféer finns inte bara grymt kaffe utan även fri uppkoppling till ställets nätverk. Kanske har du tröttnat på dina studdy buddies, önskar lite miljöombyte, eller helt enkelt jobbar bäst när det är ett ständigt sorl i bakgrunden. Nedan visar vi vägen till stans bästa caféer för en inspirerande arbetsdag, där du dessutom har tillgång till wifi och en god kopp java.

Kolla även
- Affärshotell: Guiden till affärshotell i Göteborg
- AW: Göteborgs bästa afterwork
- Bästa caféerna: Guiden till Göteborgs bästa caféer

Crippas: Veggo-hak med sköna lirare
Soft ställe med fokus på vego- och laktoveganskt käk. Är du dessutom musiknörd så passar det här stället som hand i handske. Ställets omtalade kaffe hjälper dig att hålla fokus under arbetsdagen, och med självaste Crippa bakom disken kan du räkna med schysst munhugg i bästa välmening. Saknar du inspiration? Släng ett öga på väggarna, som pryds av instrument och konsertbilder.
Prisexempel: Dagens soppa inkl smörgås på hembakat bröd ca 65 kr 
Wifi? Ja
Mer information: Crippas Café, Kusttorget 1, Masthugget 

 
Crippas

Flora Workspace: Hyr in dig per timme eller stanna hela dagen
Söker du ett kontor mitt i smeten, med alla bekvämligheter som en konferensanläggning kan erbjuda, men ogillar att binda upp dig i ett traditionellt office? Här kan du hyra din arbetsplats per timme, boka mötesrum och arrangera inspirerande events i en personlig och tillåtande miljö, vägg i vägg med Hotell Flora. Tillgång till skrivare, blädderblock och kaffe med tilltugg ingår i priset. 
Prisexempel: Hyra 1 h ca 160 kr inklusive fika, frukt och skrivare, därefter ca 40 kr/h
Wifi? Ja
Mer information: Flora Workspace, Grönsakstorget 2, Centrum

Ruby: Populärt bland arbetsmyror i farten
Som egenföretagare eller frilansare är det inte alltid att föredra att sitt fast på ett kontor. På det här hotellet finns ett öppet workspace dit du som lessnat på kontorsmiljön är välkommen. Välj att sitta i den anpassade arbetsdelen, där det finns eluttag och skrivbordsbelysning, eller hitta en egen vrå i loungen. Eller varför inte sitta i hotellets roof top-bar där man även kan fira AW?
Prisexempel: Wrap ca 62 kr, kaffe/te ca 17 kr
Wifi? Ja
Mer information: Ruby Bar & Restaurant, Kungsportavenyn 24, Avenyn

Kafé Magasinet: Krav-certifierat på Långgårdarna
Redan klockan åtta på morgonen slås de första laptopsen upp bland de som passat på att starta dagen med ett av ställets frukostpaket. Under dagen ändras menyn från frukost, till lunch och slutligen middag. Stället, som även har fullständiga rättigheter, funkar även grymt för den som vill byta ut wifi-uppkoppling mot social avkoppling.
Prisexempel: Liten frukost ca 69 kr, stor frukost ca 89 kr
Wifi? Ja
Mer information: Kafé Magasinet, Tredje Långgatatan 9, Linné

Kopps: Centralt café med plats för lek
Välj en av ställets många sittplatser och bänka dig för en arbetssession med eller utan sällskap. Här finns det sittytor för både ensamvargen och för hela arbetsgruppen. Skulle arbetsdagen kännas lång, kan ni koppla av med en omgång shuffelboard för att sedan återgå med ny energi. Missa inte att ladda batterierna med något från menyn, varför inte en matig räkmacka?
Prisexempel: Burgare inkl fatöl ca 149 kr
Wifi? Ja
Mer information: Kafé Kopps, Kungsgatan 40, Centrum 

Condeco: Träffas i arbetsvänlig miljö
Dessa kaffehak är kända för att vara välbesökta av arbetsmyror, studenter och kontorsråttor. Alla har de gemensamt att de bytt skrivbordet eller skolbänken mot skön fåtölj med närhet till närmsta elutag. Här kan du sitta från tidigt på morgonen till långt in på kvällen, och när helst du önskar fylla på energidepåerna finns allt från hemkokt marmelad till hälsosamma muffins och ställets egen linssoppa. 
Prisexempel: Vegetarisk buffé inkl kaffe och nybakat bröd ca 79 kr
Wifi? Ja
Mer information: Condeco Östra Hamngatan, Östra Hamngatan 46-48, Centrum
Mer information: Condeco Prinsgatan, Prinsgatan Linnégatan 30, Linné
Mer information: Condeco Kompassen, Fredsgatan 14, Centrum
Mer information: Condeco Avenyn, Kungsportsavenyn 4, Avenyn

Da Matteo: Få jobbet gjort med specialrostad java i koppen
Som vinnare i tävlingen Sveriges bästa barista, och med det egna kafferosteriet i ryggen, har detta trendcafé gjort sig känt för att vara ett av stans grymmaste ställen i genren. Här sitter du i avskalad interiör som präglas av naturliga material och inbjudande dofter från både espressomaskin och bakugnar. Perfekt jobbställle för den som vill omge sig med stans medvetna.
Prisexempel: Okänt
Wifi? Ja
Mer information:Da Matteo Panetteria & Torrefazione, Magasinsgatan 17A, Centrum
Mer information: Da Matteo Viktoriapassagen, Södra Larmgatan 14, Centrum
Mer information: da Matteo Sprängkullsgatan, Sprängkullsgatan 10A, Linné

Le Pain Francais: Uppdatera kontoret och jobba på lokal
I exklusiv art deco-stil, jobbar du på Le Pain-familjens flaggskeppscafé. Lokalens två våningsplan erbjuder både avskillt läge en trappa upp, samt sittplatser med möjlighet att ta sig en pause, och kolla in flanörerna på gågatan utanför. Här finns hela stadens utbud runt hörnet, vilket gör stället till en perfekt bas att utgå ifrån när det är läge för dagens möten.
Prisexempel: Lunch ca 115 kr
Wifi? Ja
Mer information: Le Pain Francais, Västra Hamngatan 19, Centrum
Mer information: Le Pain Français Bistro, Kungsportsavenyen 7, Avenyn

Daily Dose: Jobba i lugn och ro och knyt nya kontakter
Stället är inte större än ett hål i väggen, men de få platserna inomhus och på uteserveringen lämpar sig utmärkt för att jobba fokuserat. Dessutom serveras det frukost från öppning till stängning, och här är det omsorg som gäller, oavsett om det handlar om den hembakade frallan eller lappen med lösenordet till kaffebarens wifi. Inspirerande stammisar får du som bonus.
Prisexempel: Liten frukost ca 39 kr, espresso ca 10 kr
Wifi? Ja
Mer information: Daily Dose Coffee and Juice Bar, Nordenskiöldsgatan 21, Linné 

  

Daily Dose Coffee and Juice Bar

Evas Paley: Med paradgatan som huvudkontor
Det stora caféutbudet uppmuntrar till långa sittningar. Här kan du samla kollegorna för en innehållsrik frukostbuffé som pepp inför morgonmötet, för att sedan sammanfatta morgonen med datorn uppkopplad mot ställets nätverk. När tröttheten kommer smygande är det bara att bege sig till den välfyllda disken, där du hittar färskpressade juicer, matiga pajer och söta alternativ.
Prisexempel: Liten frukost ca 45 kr, stor frukost ca 79 kr
Wifi? Ja
Mer information: Evas Paley, Kungsportsavenyen 39, Avenyn

Pour Bon: Gott om plats i två etage
Tillhör du sorten som jobbar bäst i lugn och ro, då är avdelningen en trappa upp att rekommendera. Här sitter du avskilt, och när det är dags för påtår eller mat så är det bara att bege sig en trappa ned. Här serveras ställets lunch med tillhörande salladsbuffé, hembakat bröd och bakverk. Skulle du sitta till långt in på eftermiddagen kan du avrunda arbetsdagen med ett glas vin.
Prisexempel: Dagens klimatsmarta lunch ca 90 kr
Wifi? Ja
Mer information: Pour Bon, Korsgatan 13, Centrum

Marmelad: Jobba mitt i hipster-land
Vill du jobba i laidback café-miljö, där Majornas sköna karaktärer avlöser varandra från morgon till kväll, är detta stället för dig. Musik och kultur är ständigt närvarande, medan det hembakade utbudet är lika smarrigt som musikevenemangen är välbesökta. Plus för annorlunda och välfyllda mackor.
Prisexemepl: Lite frukost ca 50 kr
Wifi? Okänt
Mer inforamtion: Kafé Marmelad, Mariagatan 17, Majorna 

HAK: Hotell-lounge med snabbt wifi
Njut av den internationella energin som präglar ett hotell, och känn på hur det är att arbeta out of office. Med Göteborgs Centralstation på gångavstånd är detta ett bra ställe att träffa affärsbekanta på genomresa. Detta är dessutom ett av stans självutnämnda affärshotell, som erbjuder ett gediget konferenspaket med fullt utrustade möteslokaler.
Prisexempel: Vegetarisk varmrätt ca 159 kr
Wifi? Ja
Mer information: Restaurang HAK, Nils Ericsonsgatan 21, Centrum  

Språkkaféet: Internationell hotspot 
Som en knytpunkt mellan de olika stadsdelarna Järntorget, Rosenlund och resten av innerstaden, ligger cafét med passion för möten och språk. Här träffas alla slags nationaliteter och över sina lingvistiska skills, fikar och kopplar upp sig mot cyber-rymden. Även matsedeln bjuder på ett stort internationellt utbud, och bland rätterna finns även vegetariska och veganska alternativ.
Prisexemepl: Räkmacka inkl ett glas vin ca 129 kr
Wifi? Ja
Mer information: Språkkaféet, Esperantoplatsen 7-9, Rosenlund

Hängmattan: Kreativ smältdegel med plats för alla
För den kreative är det här en solklar favorit. Skriver du musik eller poesi, lär du hitta fler likasinnade här. Stället har ordentligt med sittplatser, och är ni ett helt gäng som vill sitta tillsammans finns stora bord att samsas kring. Föredrar du att sitt lite mer för dig själv, är lokalen full av undangömda vrår. Fokus på vegokäk, hantverksöl och hembakat fika.
Prisexempel: Cappuccino/latte ca 39 kr
Wifi? Okänt
Mer information: Hängmattan, Karl Johansgatan 16, Masthugget

Andra guider du kanske är intresserad av
- Lunch: Göteborgs bästa lunchrestauranger
- Brunch: Göteborgs bästa brunch
- Café: Göteborgs bästa caféer

Om guiden till arbetsvänliga caféer i Göteborg
Guiden till Göteborgs plugg- och arbetsvänliga caféer uppdateras ständigt. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något bra café som är grymt att sitta och jobba på i Göteborg som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden. 

Visa på karta