Här hittar du Göteborgs bästa kebab

Kebab har på senare år gjort en resa från de enkla gatuköken till att även innefatta lite mer förfinade varianter av den omtyckta grillrätten. I Göteborg kan du bland annat äta kebab med fint bröd och fina toppings, kombinerat med en fin öl. Men självklart lever den enklare snabbmatsvarianten kvar och lockar många att mätta magen med. Vad föredrar du? Nedan listar vi några av Göteborgs bästa kebabställen.

Kebaberia

Vasagatan 43 A, Avenyn/Centrum

Från lunch till nattsudd

"Kebaben", som detta familjeägda snabbmatsställe brukar kallas, hette tidigare Kebab & Grill House och öppnade i förnyat format vintern 2019. Idag kan du bortsett från kebab och falafel även hitta meze på menyn, oavsett om du är sugen på lunch eller kommer direkt från nattklubben.

Jenin Grill

3 adresser

Storsuccé

Jenin Grills första restaurang, belägen i ett undangömt industriområde i Hisingen, blev en sådan succé att de öppnade två ställen till i Göteborg (Jenin Grill 2 och Jenin Grill 3). Den medelhavsinfluerade favoriten är stans kanske mest omtalade grillrestaurang, och självklart hittar du bland annat omtyckt sish kebab på menyn.

Brewers Beer Bar

Magasinsgatan 3, Centrum

Craft beer och hantverkskebab

Varför inte kombinera mikrobryggd öl med en kebab av det lite modernare slaget? Brewers Beer Bar på Magasinsgatan satsar på hantverksmässig kebab med surdegsbröd och olika tillbehör. Här kan du välja mellan lamm, kyckling och grillad tempeh, samt falafel.

Yalla Habibi

Hotellplatsen 2, Centrum

Hög standard

Ett passionerat snabbmatsställe med hög standard och glad stämning. Kebab, shawarma, falafel, hummus, halloumi och andra omtyckta rätter står på menyn och öppettiderna är generösa. Här kan du bland annat få kebab i form av en lite schysstare högrevswrap.

Sultan Grill

Hisingsgatan 28-30, Hisingen

Smaker från Medelhavet

Här kan du få en smakupplevelse från Medelhavet, med turkiska grillrätter och meze men också turkiska och italienska pizzor, hamburgare – och såklart kebab och falafel. Välj mellan kebabrulle med tunnbröd eller kebabtallrik med pommes, grönsaker och sås.

I Love Pizza

Övre Husargatan 13, Linné

Kebab, pizza eller kebabpizza?

Här älskar man inte bara pizza – även kebab och falafel står på menyn. Är du sugen på kebab så kommer den med antingen fläsk eller kycklingfilé, olika toppings och valfri dressing. Kan du inte bestämma dig om du vill ha pizza eller kebab? Då kanske restaurangens kebabpizza är något för dig.

City Kebab

Norra Hamngatan 36, Centrum

Kebab, helt enkelt

Kanske inte stället för en romantisk dejt, men kebab finns det naturligtvis gott om. Ett lättillgängligt ställe mitt i stan där du kan stilla dina kebab-cravings utan konstigheter. Ät på plats eller hämta med som takeaway.