Här hittar du Göteborgs bästa kebab

Kebab har på senare år gjort en resa från de enkla gatuköken till att även innefatta lite mer förfinade varianter av den omtyckta grillrätten. I Göteborg kan du bland annat äta kebab med fint bröd och fina toppings, kombinerat med en fin öl. Men självklart lever den enklare snabbmatsvarianten kvar och lockar många att mätta magen med. Vad föredrar du? Nedan listar vi några av Göteborgs bästa kebabställen.

Jenin Grill

3 adresser

Storsuccé

Jenin Grills första restaurang, belägen i ett undangömt industriområde i Hisingen, blev en sådan succé att de öppnade två ställen till i Göteborg – Jenin Grill 2 och Jenin Grill 3. Den medelhavsinfluerade favoriten är stans kanske mest omtalade grillrestaurang, och självklart hittar du bland annat omtyckt sish kebab på menyn.

Kebaberia

Vasagatan 43 A, Avenyn/Centrum

Stans mest generösa öppettider?

I över 20 år har Kebaberia, som tidigare hette Kebab & Grill House, varit Avenyns mest givna efterfest. Under 2019 nyöppnade man under nytt namn, men behöll de generösa öppettiderna. Grunden i köket är kebab, döner och falafel och på menyn hittar du en mängd rätter som passar såväl köttätaren som veganen. Här toppar man måltiderna med egna såser, som även säljs på burk.

Yalla Habibi

Hotellplatsen 2, Centrum

Hög standard

Ett passionerat snabbmatsställe med hög standard och glad stämning. Kebab, shawerma, falafel, hummus, halloumi och andra omtyckta rätter står på menyn och öppettiderna är generösa. Här kan du bland annat få kebab i form av wrap, pita, sallad eller tallrik.

Restaurang Gula Villan

Regementsvägen 11

Vegansk kebab

Vackert beläget mitt i Kviberg ligger Gula Villan, som kanske inte är ett typiskt renodlat kebabställe, men som ändå har en hel sida i menyn tillägnad just kebab. Här kan såväl köttätare som vegetarianer och veganer finna en passande rätt, då menyn rymmer såväl tallrikar och rullar med döner, kycklingkebab, falafel och vegansk kebab. Kombinera rätten med en kall öl eller ett glas vin.

Sultan Grill

Hisingsgatan 28-30, Hisingen

Smaker från Medelhavet

Här kan du få en smakupplevelse från Medelhavet, med turkiska grillrätter och meze men också turkiska och italienska pizzor, hamburgare – och såklart kebab och falafel. Välj mellan kebabrulle med tunnbröd eller kebabtallrik med pommes, grönsaker och sås. Eller varför inte beställa en döner sandwich?

I Love Pizza

Övre Husargatan 13, Linné

Kebab, pizza eller kebabpizza?

Här älskar man inte bara pizza – även kebab och falafel står på menyn. Är du sugen på kebab så kommer den med antingen fläsk eller kycklingfilé, olika toppings och valfri dressing. Kan du inte bestämma dig om du vill ha pizza eller kebab? Då kanske restaurangens kebabpizza är något för dig.

City Kebab

Norra Hamngatan 36, Centrum

Kebab, helt enkelt

Kanske inte stället för en romantisk dejt, men kebab finns det naturligtvis gott om. Ett lättillgängligt ställe mitt i stan där du kan stilla dina kebab-cravings utan konstigheter. Ät på plats eller hämta med som take away.