Här hittar du Göteborgs bästa lunchbuffé

När hela kontoret ska ut och käka lunch tillsammans är det inte alltid helt enkelt att komma fram till vilket ställe som tillfredsställer hela gänget. Vissa vill ha kött, andra vill ha fisk, och ofta finns det en och annan som väljer det helt gröna alternativet. Visst kan man dela på sig, men ibland vill man ju faktiskt äta tillsammans. Med en innehållsrik och bra lunchbuffé kan alla få något som de tycker om, och lunchen blir lyckad för hela gruppen. Nedan guidar vi till Göteborgs bästa lunchbufféer.

Se även
- Lunch: Guiden till Göteborgs bästa lunchrestauranger

Hard Rock Cafe: Husman och Hard Rock's klassiker
En trappa upp i restaurangen kombinerar detta Aveny-ställe det bästa från svensk husman med ställets egna USA-favoriter, i en speciell lunchmeny. Krogens avslappnade stil lockar lunchgäster från hela stan, och här finns det gott om plats för även det större sällskapet. Med musik i högtalarna och Hard Rocks klassiska interiör blir du inte bara mätt utan även boostad med energi för resten av arbetsdagen.
Vad: Varmrättsbuffé med fokus på husmanskost
Pris: Från ca 95 kr
Tid: Vardagar 11.30-13.30, à la carte 11.30-14.30
Mer information: Hard Rock Cafe, Kungsportsavenyn 10, Centrum

  
Hard Rock cafe


John Scott's: Luncha i engelsk pub-miljö
Varje vecka är den andra olik, åtminstone när det handlar om veckas lunchmeny. Lunchbuffén dukas upp på samtliga av ställets pubar i stan, och när du fått din tallrik i baren är det bara att hugga in efter tycke och smak. Buffén innehåller dels en fiskrätt och dels en rätt med fågel eller kött. Ta för dig av salladsbuffé och nybakat bröd och missa inte kaffe och kaka på maten!
Vad: Två varmrätter inkl. tillbehörsbuffé, måltidsdryck, hembakt bröd, kaffe och kaka
Pris: Från ca 89 kr
Tid: Vardagar 11.30-14.30
Mer information: John Scott's Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken
Mer information: John Scott, Kungsportsavenyn 15, Avenyn
Mer information: John Scott, Linnégatan 38, Linné
Mer information: John Scott's Stable, Kyrkogatan 33, Centrum

Sukhothai: Populärt bland bufféälskare varje dag i veckan
Här serveras en omtyckt buffé från måndag till söndag, med uppehåll för lördagen, då du kan välja mellan en mängd olika rätter från à la carten. På buffén hittar du alltid sex olika rätter som varierar från dag till dag. Här äter du så mycket du vill, och har du barn med dig äter de extra förmånligt. I buffén ingår sallad, dryck och kaffe eller te.
Vad: Sex varmrätter, salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe
Pris: Ca 85 kr, avhämtning ca 75 kr, barn upp till 11 år betalar ca 55 kr 
Tid: Vardagar 11-15
Mer information: Sukhothai, Drottninggatan 17, Centrum

Andrum: Frossa i grönt
Faran med att käka buffé är att man ibland äter lite mer än vad man mäktar med. Men väljer man den gröna linjen, känns det kanske inte fullt lika betungande. Här betalar du för liten eller stor tallrik och fyller den ordentligt med allt möjligt gott. På buffén finns både varma och kalla rätter, vegetariskt, eller helt veganskt, samt soppa och goda röror.
Vad: Vegetariskt med varma och kalla rätter, inkl soppa
Pris: Ca 154 kr
tid: Hela dagen
Mer information: Andrum Vegetarisk Restaurang & Café, Östra Hamngatan 19, Centrum

Lydia's: Amerikanska smaker
Stället har, med sina tjugotal år på nacken, stor vana att servera hungriga lunchgäster. Stället som legat på samma adress sedan starten, bullar dagligen upp en stor buffé, där du förser dig tills du känner dig mätt och glad. Bland de olika rätterna hittar du bland annat heta kycklingvingar, ribs, tex-mex och deep pan-pizza. Dryck och sallad ingår också.
Vad: Varmrättsbuffé inkl. salladsbuffé, vitlöksbröd och måltidsdryck
Pris: Vardagar ca 89 kr, ca 99 kr efter kl 15 på vardagar och helger
Tid: 11-15, därefter fortsätter buffén att serveras fram till stängning
Mer information: Lydia´s Diner, Nordstadstorget 2, Nordstan 

Carnegie Kaj: Med utsikt över hamninloppet
Det sägs ju att man äter även med ögonen. Här kan du njuta av utsikten över Göteborgs hamninlopp medan du äter lunch. Det finns alltid en fisk- och en kötträtt, och till det plockar du också vad du önskar från salladsbuffén. Efter maten ingår det både kaffe och dessert, så lämna gärna lite plats för en söt avrundning.
Vad: Två varmrätter inkl. salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe och dessert
Pris: Ca 169 kr
Tid: Vardagar 11.30-14 (uppehåll under sommaren)
Mer information: Carnegie Kaj, Novotel, Klippan 1, Majorna

Incontro: Italienska smaker i händelsernas centrum
Vägg i vägg med Hotell Gothia Towers och Svenska Mässan kan du få dig en dos Italien till livs. Varje vardag dukar restaurangen upp sin buffé med utvalda italienska specialiteter, i gott sällskap av dagens varmrätt och dagens pasta. Stället är välbesökt, både av kontorsfolk i området och av besökare och deltagare som ställer ut på rådande mässa.
Vad: Italien-inspirerat med en varmrätt, inkl dagens pasta, tillbehörsbuffé, soppa, kaffe och kaka
Pris: Ca 119 kr
Tid: Vardagar 11.30-14
Mer information: Incontro, Mässans Gata 24, Korsvägen 

KG Källare: Husman möter Asien
Här bör alla i sällskapet hitta något de gillar. Stället går under benämningen kvarterskrog och står på lite olika slags ben när det kommer till den kulinariska identiteten. Här väljer du mellan klassiska husmanrätter och olika asiatiska specialiteter. Buffén kan till exempel innehålla pytt i panna med stekt ägg och rödbetor, lax med dillsky och wokade risnudlar med krispiga grönsaker och räkor.
Vad: Flera varmrätter inkl salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe
Pris: Ca 80 kr
Tid: Vardagar 11-15
Mer information: KG Källare, Karl Gustavsgatan 56, Vasa 

Andra guider du kanske är intresserad av
- Hotellfrukost: Göteborgs bästa hotellfrukost
- Affärshotell: Guiden till affärshotell i Göteborg
- AW: Guiden till Göteborgs bästa afterwork

Om guiden till Göteborgs bästa lunchbuffé
Guiden till Göteborgs bästa lunchbufféer uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något bra bufféställe i Göteborg som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Visa på karta